Barcelona Testleri Üçüncü Gün – Honda

yazar:

kategori:

Honda bugün kış testlerinin ilk ayağının gerçekleştirildiği Catalunya Pisti’nde Bruno Senna ve Jenson Button ile üç günlük test dönemini sonuca bağladı.

Programdaki ikinci gününe devam eden Button modifiye edilmiş RA108 ile slick lastiklerle set-up programı üzerinde çalıştı. Takımın 2009 yılı aracının gelişimi için geri besleme konusunda yarar sağlayacak aerodinamik ve süspansiyon değerlendirmesi çalışmalarında bulundu.

Garajın diğer tarafında ise Bruno Senna bütün gün boyunca çalışma fırsatı buldu. Sabah seansı boyunca temel set-up kurulumu üzerine odaklanan Brezilyalı pilot bununla birlikte trafiğin azizliğine uğrayarak yeni lastiklerin çalışması konusunda eli boş ayrıldı. Senna öğleden sonra aracın gelişimi çalışmasına devam etti ve yeni iki lastikle turlarını atarak istikrarlı tur zamanalrı elde etti.

Button 94 tur tamamladı ve en iyi beşinci zamanı elde etti; Senna ise İspanya’daki pistte 107 tur tamamladı. Brezilyalı pilotun derecesi ise günün sonunda sekizincilikti.

Honda takımı test dönemine 9 -10 – 11 Aralıkta İspanya’nın Jerez pistinde devam edecek.

Jenson Button

" Araca geri dönmek güzeldi ve sürüşten keyif aldım. Düşük downforce seviyesinde ve sürüş stilime oluklu lastiklerden daha uygun olan slick lastiklerle turlar attım. Bu geçirdiğimiz birkaç günden oldukça eğlendim ve yeni aracımızda bize yardımcı olabilecek yararlı birçok şey denedik. 2009 başlangıcına olumlu bakıyoruz ve oldukça memnunum. Gelecek yıl başarıya ulaşmayı umduğumuz geliştirmeler üzerinde takımla birlikte zorlamaya devam edeceğim."

Bruno Senna

" Bugün gerçekten iyi bir gündü ve çok memnunum. Aracın içinde çok rahatım ve kendime güveniyorum ve bunu tur zamanlarıyla ve istikrarla gösterdim. Bazı iyi set-uplar yakaladık ve bütün gün boyunca büyük bir ilerleme kaydettik. Bugün yaptıklarımın takımın karar vermesi konusunda yeterli olacak ya da olmayacak ve buna saygı duyuyorum. Fakat kişisel olarak benim için Formula 1 aracı içinde ilk kez bulunuşum. Bugün başardıklarım konusunda memnun olmam gerekiyor."

" Formula 1 aracı kullanmak gerçekten çok özel hisler uyandırıyor ve neden motorsporlarının zirvesi olduğunu anlamak çok kolay. Kullanmak isteyeceğiniz diğer herhangi birşeyden çok farklı ve sadece daha hızlı gitmek istedim. Bütün bunlar bir yana bu hafta buradaki çalışmadan ve buraya odaklanmaktan çok keyif aldım. Honda çok profesyonel bir takım ve benim için çok özel olan bu hafta boyunca onlarla zaman harcamaktan dolayı gurur duyuyorum."

Ross Brawn

" Barcelona’daki ilk kış testleri Formula 1 teknik yönetmeliklerinde kayda değer değişikliklerin olacağı 2009 yılı konusunda bizim için pist üzerinde çalışmalarımızın başlangıcı oldu. Gelecek yılki downforce seviyesini yansıtan aerodinamik paketle modifiye edilmiş iki RA108 ile turlar attık."

" Bununla yanında Bridgestone Potenza slick lastikleriyle yoğun bir lastik programı yürüttük. Gelecek yıl kullanılacakolan bu lastiklerin hassasiyetini gördük. Yeni aracımızın lansmanından önce yeni slick lastikler hakkında kazanç sağlayacak bilgiler topladığımız iyi bir pozisyondaydık. Buna rağmen bu hafta sıcaklık oldukça düşüktü ve bu da lastiğin davranışını etkiledi, takım ve pilotlar slick lastiklerin tekrar Formula 1’e dönmesinden dolayı mutlu."

" Bütün bunlara ek olarak yeni yetenekler Lucas Di Grassi ve Bruno Senna’yi değerlendirme fırsatı bulduk. Her iki pilotta aracımızla bir buçuk gün geçirdi bu da takıma performas ve teknik yetenek seviyelerinin değerlendirme fırsatı verdi. Lucas ve Bruno bu haftaki test dönemi boyunca takdire şayan performans sergilediler ve her ikisin de açıkça ne kadar istekli ve kararlı olduğun göstermesi takımı memnun etti. Artık ileri yönlü değerlendirme yapmadan önce test döneminde elde ettiklerimizi dikkatlice gözden geçireceğiz."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir