Vettel: Üçüncülük İçin Çok Risk Aldım

yazar:

kategori: ,

Sebastian Vettel sürüşünü geliştirdiğini ve daha fazla risk almasının Kanada GP sıralamalarında üçüncü en hızlı isim olması sonucunu getirdiğini söylüyor.

Seansın ilk bölümlerinde takım arkadaşı Daniel Ricciardo’dan yavaş kalan Vettel son sürüşte iyi göründü ve bu sezon Ricciardo’yu ikinci kez geçebildi.

“Son turun başlangıcı çok iyi değildi, ilk sektörü iyi dönemedim, ancak daha fazla risk almayı denedim ve işe yaradı. İkinci sektör daha iyiydi, çok daha iyi bir çizgi buldum ve bunu sonuna kadar sürdürdüm.”

“Sonuç olarak çok iyi, yapabileceğimizin en iyisi. Çok yakındı, öndeki Mercedes ile yarım saniye vardı.”

Alman pilot RB10’a alışmaya başladığını, ancak bunun hala çok zor olduğunu düşünüyor.

“Eğer kayıtlara bakarsanız iyi yarışlar geçirmediğimi görürsünüz, Cuma ve Cumartesi gününü temiz tamamlamak çok iyi. Umarım yarın da temiz bir yarış geçiririz.”

“Araçla savaşmamız konusunda hala olmamız gereken yerde değiliz. Geçen sene gibi değil, rüya gibi bir araca adım atıyordum ve herşey sorunsuz ve mükemmeldi, benim de sıkı çalışmam gerekti. Bu yıl henüz doğru kutucukları işaretleyemedik.”


Yorumlar

“Vettel: Üçüncülük İçin Çok Risk Aldım” için 7 yanıt

  1. Mclarenist sanki yazılarını Vettel için yazmışsın.
    Tekrar bir oku, belki bu hazımsızlık rahatsızlığına çare olur. 🙂

  2. Çok risk aldım ifadesi Renault’ya gerçekçi bir gönderme barındırıyor. Sozlerimde Vettel’den sözde şampiyon olarak bahsetmemek bir kesimi kırsa da düşüncelerim varlık sebebimdir, vazgeçmeyeceğim. Sözde şampiyonun sözleri bu noktada takımla bilinçli bir ağız birliği aslinda. Haftalardır Renault ciddi şekilde uyarı sinyallerine maruz. Sürekli-çaylak Vettel de bunu başka bir yöntemle dile getirmiş gibi. Yoksa sadece RedBull zorlamış degil, Mercedes ile ardaki farkı bir nebze(!) Kapatabilmek için herkes aracını zorluyor çünkü. Dile getirilişi tarzı ve konjonktür bize bu sözleri hangi yönden secmemiz gerektiğini vurguluyor .

    1. daha sen vetteli hazmedememişsin sezon sonu hazmedersin belki 🙂

      1. Hazmedememek değil, F1 tarihini iyi araştır, sonra uzun uzadıya konuşuruz. Bana diğer serilerdeki başarıları ile gelecekler de var, onları da biliyorum ancak buradaki bir çok pilot diğer serilerde elde ettikleri ile f1 kapısını aralamıştır zaten. Sizlere kolay gelsin.

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Kardeş sen kendini takımının halini düşün bırak Vettel’i.

        2. VETTEL’ı ancak onunla çalışanlar yerinde tahlil edebilir, dahili ve harici taraftarların şahsını sevmemeleri konusundaki yaklaşımları sadece tarafgir bakış açısından ibaret. Horner, Marko ve takım arkadaşları onun hep ne kadar nitelikli biri olduğunu söylemekte, bu yüzden sevilmese bile bu adamların sözlerine paralel bir kabullenme gösterilmeli kanaatindeyim.

        3. VETTEL , Ric’in en az kendisi kadar ıyi bir performans sergilediğini gorurken, nedense kimse popüler beklenti altında ezilmekte olan bu çocuğun başarı konusunda temkinkar yaklaşımını izleyemiyor. VETTEL sezon başlamadan once formula 1 camiasınca buyuk bir beklenti içine sokulmustu nitekim bu yarış ve siralamalarda da bir gerginlik hadisesi olarak sonuca yansımıyor degil. Diğer taraftan daha rahat ve eşit guclerde olan Ric müthiş bir iş çıkarıyor. Üzerinde baskı yok, aracı şahane, pilotaj konusunda üstün

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir