Analiz:Alonso ve Hamilton Duruşma Kararını Bekliyor

yazar:

kategori:

Perşembe günü yapılacak olan duruşmanın sonucu Fernando Alonso’nun Renault’a dönüp dönmemesi hakkında önemli rol oynayacak. Aynı şekilde Lewis Hamilton’da Mclaren adına verilecek kararı bekliyor olacak.

Perşembe günü Monaco’da düzenlenecek olan Uluslararası Motorsporları Konseyi toplantısında tüm gözler Renault ve Mclaren üzerinde olacak.

Renault takımı Mclaren’e ait belgelere sahip olmak ve bunu aracında kullanmakla suçlanıyor. Mclaren ise daha önce yaşadığı casusluk skandalına ilişkin yargılanacak.

Renault, 2006 eylül ayında takıma katılan Phil Mackareth’in kendisi ile beraberinde getirdiği bilgileri aracında kullanmadığını iddia ediyor ve olay ortaya çıktıktan sonra mekanikerin görevinin askıya alındığını söylüyor.

Ferrari ile yaşadıkları sonucunda 100 milyon dolar para cezası alan ve 2007 markalar klasmanı puanı silinen Mclaren Mercedes ise Renault’un bu belgelerden adil olmayan avantaj sağladığını düşünüyor.

Geçen ay basına sızan haberlere göre Phil Mackareth’in yanında götürdüğü belgeler içerisinde Mclaren’in 2006 ve 2007 araçlarına ait çizimler bulunuyor.

İddialara göre 7si üst düzey olmak üzere 18 Renault çalışanı da Mclaren’e ait bu belgeleri gördü ve takım içerisinde tartıştı.

Bu sezon hiç yarış kazanamayan Renault takımının Mclaren’in aldığı cezaya benzer ceza alması bekleniyor.

Fernando Alonso’nun Renault hakkında son kararını vermeden önce duruşmanın sonucunu beklediğine inanılıyor.

Renault’un ağır şekilde cezalandırılması halinde Alonso’nun Red Bull ya da diğer takımlara yöneleceği düşünülüyor ancak Red Bull’un her iki pilotunun da anlaşması takım ile devam ediyor. Alonso’nun adının anıldığı bir başka takım Honda’da resmi olarak Alonso ile ilgilenmediğini duyurmuştu.

Perşembe günü yapılacak olan toplantıdan sonra dikkatler Mclaren’in 2008 aracına yoğunlaşacak.

FIA, daha önce verdiği cezaların ardından Mclaren’in 2008 aracının inceleneceğini ve Ferrari’ye ait verilerin kullanılması ve bunun anlaşılması halinde Mclaren’in daha da cezalandırılabileceğini belirtmişti.

FIA Başkanı Max Mosley daha önce yaptığı açıklamada Mclaren’in bu belgeleri 2008 aracında kullanması halinde sezona eksi puandan başlayabileceğini söylemişti.

 


Yorumlar

  1. kim cıkardıysa bu casusluk skandalını hala surduruyolar kendileri ceza aldı die baskalarında camur atıyolar inş kimse ceza almaz da bu 2008 sezonunda noktalanır bi daha da hiç devam etmez

  2. umarım bu tür skandallar önümüzdeki sezona da damgasını vurmaz..

  3. forever mclaren avatarı
    forever mclaren

    eksi puandan başlayıp şampiyon olmanın da ayrı bi tadı olur ayrıca çok komik ve küçük düşürücü olur..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir