Loeb ve Kovalainen 1 Günlüğüne Araçlarını Değiştirdi

yazar:

kategori:

Total-Elf sponsorluğunun düzenlediği organizasyona katılan Fransız pilot Paul Richard pistinde Renault R26 ile Formula 1 deneyimini yaşadı.

Renault pilotu Heikki Kovalainen’de Loeb’in Citroen C4’ü ile piste çıktı. Citroen’in 2. pilotu Dani Sordo da Renault’un F1 aracını kullandı aynı organizasyonda.

Formula 1 aracı deneyimi hakkında konuşan Loeb "Bugün fantastik bir deneyim yaşadım. Dürüst olmak gerekirse sanki noel benim için erken gerçekleşti. İlk defa baba oldum, geçen hafta 4. şampiyonluğumu kazandım ve şimdi de bir hayal gerçekleşti: İlk defa Formula 1 aracını kullandım."

"Aerodinamikler tarafından sağlanan yol tutuşundan çok etkilendim. Bu bizim rallide alışık olduğumuzdan radikal olarak farklı bir durum. Paul Richard pistini geçen sene Le Mans testlerimden dolayı iyi biliyordum, böylece günü tamamı ile değerlendirmeyi başardım. Tamamen fevkalade bir gündü." dedi.

Loeb’in co-pilotluğunda C4’ü kullanan Kovalainen "Muhteşem bir gündü. Sebastian’ın aracını sürerken mükemmel zaman geçirdim. Daha önce bu tür araçlarda co-pilot olarak bulunmuştum ancak bu çok, çok daha iyiydi."

"F1 aracında hissetiklerinize göre oldukça farklı olsa da çok rahat hissettim kendimi. Sebastien ve Dani ile bayağı konuştum. Onların hızlı ve yavaş virajlarda aracı kontrol etmelerini izlemek oldukça ilginçti. Onlardan öğrendiklerim oldu."

"Bende onlara R26 hakkında tavsiyelerde bulundum. Umuyorum her ikisi de keyif almıştır." dedi.

Loeb’in bu çalışmasının ardından 70 ve 80lerde 180 yarışa katılan Laffite, vatandaşı için "İyi bir araçta var olabilir. O kesinlikle, nasıl süreceğini biliyor" dedi.

Organizasyondan Fotoğraflar


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir