Pirelli: En Hızlısı 2 Pit Stop Olacak

yazar:

kategori:

Kanada GP sıralamalarının son seansında Mercedes, Red Bull ve Williams sürücüleri ile Fernando Alonso iki set süper yumuşak lastiğe sahipti.

Pirelli motorsporları şefi Paul Hembery lastiklerinin Kanada GP’sindeki etkilerini değerlendirdi.

“Sıralamalarda karşılaştığımız bariz yüksek sıcaklıklar lastik davranışında değişikliklere sebep oldu. Takımlar ayarlarını yapmışlardı, ancak sıcaklık lastik stratejisine de etki edecek. Yarışta birçok sürücü için bir veya iki pit stop bekliyoruz. Pistte çok az aşınma ve bozulma gözledik ve en yumuşak lastikte bile çok az bozulma oldu.”

“Sıralamalarda bir çok strateji görebildik, yumuşak lastikler bazı araçlara süper yumuşaklardan daha fazla uyum sağladılar. Bunun sonucu olarak sonuçlar birbirlerine oldukça yakın ve bu da yarışın oldukça iyi geçeceğinin bir habercisi.”

Pirelli’nin strateji hesaplamaları 70 turluk Kanada GP’sinde bir veya iki pit stop görüleceğini gösteriyor, ancak sıcaklıklar yükselmeye devam ederse bu değişebilir.

Teorik olarak en hızlı strateji iki pit stop olurken bu stratejinin süper yumuşakla başlayıp, 13. turda yumuşaklara geçerek 41. turda tekrar yumuşak lastik kullanarak bitişe varmak olduğu belirtildi.

Tek pit stop stratejisi ise süper yumuşak lastiklerle başlayıp 26. turda pite gelerek yumuşaklara geçmek ve bitişe varmak üzerine kurulu.


Yorumlar

“Pirelli: En Hızlısı 2 Pit Stop Olacak” için 2 yanıt

  1. Pilotların 15. turdan önce süper yumuşakları çıkaracağını sanmam..Aşınma gerçekten düşükse bazı pilotlar süper yumuşakları 25 tura kadar kullanacaktır örneğin Massa. Ancak latikler bozulduğunda performansı tamamen kaybediyorlar. Bence tek pitstop görmemiz çok zor. 2 en çok tercih edilen olur. 15-18 tur super yumuşak 35-37 tur yumuşak 17-21 tur super yumuşak kullanımları görebiliriz.

  2. jhackrapunzel avatarı
    jhackrapunzel

    hangi sınırlar içerisinde ölçüldü. pilotlar tam performans ile süremediğini söylüyor şimdi her tur zorlasalar muhtemelen 13. tur dan önce girilecek. bu verileri neye göre çıkardıkları, değerlendirme neye göre merak uyandırıcı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir