Ricciardo Kötü Turundan Dolayı Kızgın

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo Kanada GP sıralamalarında üçüncülüğü 0.05 saniyeden daha az bir farkla kaybetti ve altıncı sırada kaldı. Takım arkadaşı Sebastian Vettel’den sadece 0.041 saniye gerideydi ve ikili Williams pilotları tarafından ayrıldılar.

“Biraz hayal kırıklığı yaşıyorum. Bir ondalığın yarısından daha az bir farkla üç sıra kaybettiğinizde bu sadece hayal kırıklığı yaratır. Artık sakinim ve elbette olan oldu, yarışa bakacağım.”

Ricciardo son turunun tamamen temiz olmadığını, çünkü çıkış turunda süper yumuşak lastikleri ısıtmakta zorlandığını söyledi.

“Kötüydü, ikinci sektörde biraz zaman kaybettim ve burada sorun yaşamamızın sebebi süper yumuşak lastiklerin bu yıl daha sert olmasıydı. Burada daha hızlı bir çıkış turuna ihtiyacımız vardı ve önümüzdekilerden de kaçınmamız gerekiyordu. Hızlı bir çıkış turu atamadım ve araçla çok fazla savaştım.”

Ricciardo Renault’nun motor zaafının yarışta daha önemli olacağına inanıyor.

“Çevremizde düzlük hızı bizden yüksek araçlar var ve ilk virajlarda ayağımızı sonuna kadar basıp birilerinin arkasını yakalamamız gerekiyor. İlk turlar oldukça ilginç olacak. Bunu yapamazsak önemli sıralar kaybedebiliriz.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir