Webber Ciddi Bir Kaza Geçirdi – Ameliyat Oldu

yazar:

kategori:

Avustralyalı Red Bull Racing pilotu, Mark Webber Tazmanya Challange sırasında kaza geçirmesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Red Bull pilotu, tarihi Port Arthur kasabası yakınlarındaki bugünkü bölümde dağ bisikleti ile sürüşü yaparken 4 çeker bir araçla kafa kafaya çarpıştı.

Kazanın ardından helikopter ile Royal Hobart Hastane’sine kaldırılan Webber’in ayağının yanı sıra kolunda da kırıkların olduğu düşünülüyor.

Webber Challange Medya Müdürü Nancy Cook: "Mark, küçük bir kazaya karıştı, durumu iyi. Kendisine tedavi uygulanıyor. Devam edemeyeceği için gerçekten hayal kırıklığı yaşıyor ama durumu iyi ve kendisine bakılıyor."

Webber; dağ bisikleti, kayak, yürüyüş ile 5 gün içinde 250 km.lik mesafe katedilecek bu yardım amaçlı mücadelede boy gösteriyordu. Bu mücadele bu sene 4. defa yapılıyor.

Webber’in bu yaralanması büyük olasılıkla sene sonuna kadar etkinliklere ve çalışmalara katılamacağı anlamına geliyor.

Son gelişme olarak kırılan sağ ayağı yüzünden Webber ameliyat edildi. Etkinliğin direktörü Geoff Donohue, operasyonun başarılı geçtiğini ve hızlı bir şekilde iyileşmesini umduğunu söyledi.

BBC’ye konuşan Donohue: "Ameliyat ttamamlandı, bir pim yerleştirildi ve kendine geliyor.

"Mark’ın iyi bir ruh halinde. Hasar kırık bir ayak ve bunun ötesinde gerçekten iyi durumda"

"Sol ön kolunda da sıyrıklar var ama tam bir taramadan geçti ve geriye kalan herşey temiz"

"En azındna 3 gün süre ile hastanede kalacak, şüphesiz 1 haftadan az. Operasyondan önce onunla konuşuyordum ve ta o zamanda iyileşmesini düşünüyordu"


Yorumlar

  1. Çok geçmiş olsun, kendisine acil şifalar diliyorum.

    Bu arada Levent Karadol kardeşim; Normal şartlarda bisiklet kullanmanın hiçbir tehlikesi yok ama bir XC yada Maraton yarışında dikkatsiz olursanız hayatınızı dahi kaybedebilirsiniz. Özellikle platinsiz yada kırıksız bir vücuda sahip XC sporcusu bulmak pek mümkün değildir. Örneğin köprücüğü parçalanmış ben:) Gerçi burdaki kaza çok farklı, sporcunun bir hatası ile meydana gelmiş bir kaza değil, tamamen parkur görevlilerinin ve organizasyonun hatası. Bir parkura değil otomobil, insan yada hayvanların bile sokulmaması gerekir.

  2. çok çok çok geçmiş olsun

  3. mike shinoda avatarı

    Webber çok geçmiş olsun… Acil şifalar…

  4. geçmiş olsun ya gercekten üzücü bi haber..

  5. levent karadol avatarı
    levent karadol

    bu gerçekten süpriz ve üzücü oldu oldu ayrıca demekki dağ bisikleti kullanmak f1 aracı kullanmaktan daha güvensiz ve riskliymiş demekki, f1 pilotlarının bu tür yardım çalışmalarına katılmaları beni gerçekten çok ama çok sevindiriyor umarım biran önce salığına kavuşur da oda diğer pilotlar gibi yeni sezon hazırlık çalışmalarına başlar ve bu kaza onun için bi kayıp olmaz çok geçmiş olsun acil şifalar vebber

  6. Fatih Şahin avatarı

    Formula 1'i bıraktıktan sonra bir ara şansızlıklarla boğuşan efsane Michael Schumacher'den sonra acaba böyle olayların yeni adresi şimdi de Mark Webber'e mi.=)

  7. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    geçmiş olsun talihsizlik işte

  8. Arkadaşlar sakin olun adam ölmedi. Kış testlerinin çoğunu kaçıracak ama sezona rahat yetişir..

  9. Kaan TANYERİ avatarı
    Kaan TANYERİ

    ya nasıl iş bisiklet yolu 4 çekerli otomobil suçlu olan varsa organizasyonu duzenliyen kişilerdir yazık oldu cok şey kaybettiler buyuk eksiklikle başlıyacak yeni sezona :S

  10. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    gitti f1 in tuzu biberi bu sezon… 🙁

  11. MagicAlonso avatarı

    çok büyük geçmiş olsun.çok üzüldüm umaım kısa zamanda düzelir çalışmalara devam edebilirsin

  12. büyük geçmiş olsun ne dielim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir