FIA, Toro Rosso ve Renault’un Testini Araştıracak

yazar:

kategori:

FIA, Toro Rosso ve Renault’un gizli test yaptığı iddiaları üzerinde araştırma yapmaya karar verdi.

Red Bull’un Avusturya’nın Steiermark eyaletinin başkenti Graz’da yer alan AVL’nin tesislerinde 6 gün test yapmış olabileceği iddia edilmişti.

Perşembe günü açıklama yapan Red Bull test yaptıklarını reddederken geçtiğimiz günlerde iddiada belirtilen testin kurallara aykırı olmadığını söylemişti.

Auto Bild’in haberine göre Toro Rosso şasisi ön ve arka kanatları olmadan ve rüzgar akışına maruz kalmadan bir test yapmış. Bu testin tezgah testi olduğu ve tamamen yasal olduğu söyleniyor.

Bununla birlikte bir FIA sözcüsü “Olayı dikkatle araştırıp sorularımızın cevaplarını alacağız” açıklamasını yaptı.


Yorumlar

“FIA, Toro Rosso ve Renault’un Testini Araştıracak” için 4 yanıt

  1. Ayrıca şöyle bir durum var yanlış anlaşılmasın.Red bull illegal yollardan zorluyor dedim fakat Mercedes’in de temiz olduğunu düşünmüyorum.Kesinlikle iltimas durumu var.

  2. Ceza çıkacağını sanmıyorum.Zaten Mercedes’i illegal yoldan da olsa zorlayan tek takım var.Bunların da önünü kesip şampiyonayı rezalet hale getirmezler.Olaya geniş açıdan bakarsan tamamen bu durum ortaya çıkıyor.

  3. E tamam illegal test yapmış arkadaşlar, büyük bir avantaj yakalamışlar mesela ne yapacaksınız, ne yaptınız bugüne kadar.Onun bunun önünü kesmekten başka bir iş yapmazsınız.2009 dan beri getirdiğiniz tüm kurallar rekabet içindi bütün senelerde bir takım öne çıktı ve durdurulamadı nedense!!!

    Bu senede açık bir şekilde Redbullun önü kesildi Mercedes’in önü açıldı, difüzör yasaklanmasaydı araçların aero etkinliği bu kadar azaltılmasaydı Mercedes alıp başını gidebilecekmiydi hiç sanmıyorum.Şimdi birkaç senede Mercedesi şampiyon yaparsınız sonra motor etkinliğini azaltıp onlarında önünü kesersiniz.F1i götürdüğünüz yer uçurum ve bunu herkes görüyor.

    Hadi bunlar oluyor bu Ferrari nerede oda çok ilginç, adamlar herkezden rahat en çok parayı onlar alıyor yatışa devam.Herkez tırmalıyor kurcalıyor, ortalığı karıştırması gereken Ferrari yine yatıyor yat Ferrari yat.Geçen seneyi hatırlayın Redbull lastikleri değiştirmek için ne kadar zorladı ve sonunda da dediğini yaptırdı.Mercedes lastik problemlerini aşmak için gitti illegal test yaptı kimsenin sesi çıkmadı.Ferrari’nin bir sürü problemi varken hala koyun gibi uyuyorlar uyu Ferrari uyu.Şu iki pilotla gelecek başarı Ferrari’ye çok farklı bir reklam şansı verebilirdi.Ama Ferrari hala uyumaya devam ediyor.Hiçbirşey yapmıyorsanız şu Fry kovun.

    1. Birde şunu ekleyeceğim tutmayın arkadaşlar çok doluyum 🙂

      Herşey yasaklanmış testler yasak, yakıt ikmali yasak, lastikler sınırlı, araç gelişimi yasak, motor gelişimi yasak, yarışta strateji yapmak yasak çunkü kurallar ile önü kesilmiş, araçlarda yeni şeyler göremiyoruz kurallarla bunların önüde kesilmiş, yani gidişat berbat.Buda şunu gösteriyor F1’in pastadan aldığı pay çok azalmış, giderekte azalıyor, yani marka çok hızlı bir şekilde değer kaybediyor, eski sezonlar aklıma geliyor şuan izlediğimiz resmen bir demo gibi, tatmin olan yok.Olacak şeyleri az çok biliyoruz.Yeni buluş yapıp gelişmek imkansız araçlarda farklı şeyler görmeyeli çook uzun zaman oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir