‘Raikkonen Tekrar Kovulmayacak’

yazar:

kategori: ,

Aptal sezonun son büyük söylentisi Ferrari ve pilotu Kimi Raikkonen hakkında.

Gilles Villeneuve pisti padoğunda 2014 sezonun ilk bölümünde Fernando Alonso’nun hızını yakalayamayan Raikkonen’in Ferrari’den kovulacağı söyleniyor.

Ancak bu Raikkonen’in ilk kovuluşunun ardından olanlarla aynı şeye sebep olacak, İtalyan takım 2010 kontratını yırtmak için milyonlar ödemek zorunda kalmıştı.

Kimi Raikkone’in kontratı 2015 sezonunu da kapsıyor ve yarışsa da yarışmasa da 30 milyon Dolar ücretini alacak.

Ferrari içinden bir kaynak Alman Sport Bild’e şöyle konuşmuş: “Ferrari Kimi’yi ikinci kez kovmayacak. Ferrari tekrar aynı şeyi yapmak istemiyor.”

Bir sürücü menajeri ise Sport Bild’e benzer şeylerden bahsetmiş: “Bu Ferrari’ye 30 milyon dolara mal olur, çünkü 2015’e kadar kontratı var ve bir sonrası için de opsiyonu bulunuyor.”


Yorumlar

“‘Raikkonen Tekrar Kovulmayacak’” için 38 yanıt

  1. Pilot menajeri kim olabilir sizce? 😉

  2. Saçmalık…
    Az önce Florya’da bir Ferrari F458 Italia gördüm, Alonso’yla Raikkonen’in Ferrari F14T’sinden daha hızlı gidiyordu.

    1. Düzlükte onlardan hızlı,sadece viraj çıkışlarında biraz yavaş kalıyor F458 Italia. Kırmızı ışıktan sola dönerken ònden kayma yaşıyor ama Belçika yarışına kadar yapılacak güncellemelerle F14T’yi gecebilir.

      3-4 yarış içinde Mercedeslere kafa tutabilir. Florya-Cennet Mah. arasında hız ölçüm noktalarında felaket gidiyor ancak aracta Drs yok. O da olsa…

      Super yumusak lastiklerle floryadan baslasalar Raikkonen’i de Alonso’yu da yer. Şimdi Beylikdüzüne varmıştır

  3. Montoyaya vasat pilot yakıştırması gercekten hiç olmamış. williams düzgün şasi yapamadıgı için şampiyonluk yaşayamamıştır şampiyon pilot mantelitesi olan bir pilottur. 2003 yılından beri izlerim f1 i onun kadar gözü kara pilot görmedim

    1. OtonomAktor avatarı

      aynen katılıyorum. özledik valla yarışlara kattığı heyecanı.

  4. şaka yapıyor olmalılar. Bu adam bi daha bu takımdan giderse Finlandiya’yla İtalya arasında harp çıkar 😀

  5. Gelmiş geçmiş pilotlar arasında en iyi 10’a girecek 2 adama sahipsin ve doğru düzgün araç yapamıyorsun. Sonrada kovacakmışmış. Keşke kovsalar da rekabetçi bir takıma geçse Raikkonen. Hem Alonso’ya hem Raikkonen’e yazık oluyor bu takımda.

  6. Raikkonen den ziyade bu takımdan gönderilecek ilk kişiler monte ve onun italyan kadrosudur

  7. Şu gazeteciler yok mu şu gazeteciler…

  8. BurakBilgin avatarı

    Kimi de Alo da elinden geleni yapıyor, ikiside yavaş değil. Kimsenin kovulacağını yada Ferrari nin birini kovmaya odaklandığını sanmıyorum daha belasını mı arıyor Ferrari ?

  9. Tamamen saçma bi haber. Duyanda Alonso galibiyetler ve şampiyonluğa oynuyorda Kimi kumda oynuyor sanır. Hayal kırıklığı sezonu örtbas edip malzeme çıkarma lobileri.

  10. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bişeyi merak ediyorum, Kimi taraftarı arkadaşlar sürekli Kimi’nin yavaş yavaş fark kapattığını yazıyorlar. Merak ediyorum O fark kapatırken ALo hiç gelişmeyip yerinde mi sayıyor acaba. Yoksa o da aynı kimi gibi henüz yeni yeni mi alışıyor bu araca. Öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki Alo kaç senedir aynı aracı sürüyor, öteki daha yeni alışıyor.

    Öyle bişey yok arkadaşlar, bu sezon tüm pilotlar yeni araçlarına sıfırdan uyum sağlıyor. Yani farkın kapandığı falan yok, buşuna kendinizi kandırmayın. Sanki bu adam 10 sene F1 den uzak kalmış da anca alışıyor. Henüz 6-7 yarış derken, sezon öncesi bilmem kaç testi de hiç saymıyorsunuz. Orda da durum farklı değildi. Her pilotun iyi ve kötü dönemleri olabilir. Bence Rai’nin de kötü dönemi.

    Her zamanki gibi yazdıklarımı art niyetlen okuyup, saldıran kişilerde olacaktır. Kendileri bilir.

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Aşağıda da yazdığım gibi bu haber açısndan da eğer böyle bişey olursa çok büyük ayıp yapılmış olur. Ki olması neredeyse imkansız. Belli olmaz bu işler. Neticede duygusal değil ticari düşünen kurumlar bunlar.

      Bu adamın bu takım aneden geldiğinide hep merak etim açıklandığından beri. Hem Ferrrari olsam hem de Rai, ne o, ne o şeklinde asla bidaha bir araya gelmem ama bişeyler döndü işte.

  11. ulan Ferrari tüm işi gücü bıraktın, aracı en hızlı hale getirdin de kimiyi göndermeye mi odaklandın 😀

  12. böyle bir şey olacağını sanmıyorum:
    zira iki pilot arasında dağlar kadar fark yok.tamam ilk yarışlarda alo rai yi geçti.bunun sebeleri var tabiki.kimi araca alışamadı der.kimi motivasyon der. kimileri şans yanında değil der vs vs.
    ancak rai alo ile aradaki farkı yavaş yavaş kapatıyor.bütün bu olanları normal karşılıyorum.
    her piot her pilotu şartlara göre geçebilir bundan kimsenin şüphesi yok.

    4 kez dünya şampiyonu olmuş vettel bu sene riccardonun arkasında ee red bull kovusun onu.
    7 kez dünya şampiyonu schumi rosberge geçildiği dönemler oldu.bu schumi yi kötü yada yavaş yapmaz.

    evet kimide bir bahtsız bedevilik var ama arap atı gibi sonradan açılma gibi bir huyuda var.ferrari 2007 ve tekrar lotusa döndüğü sezon gibi.yavaş yavaş alıştı,bütünleşti ve hızlandı.bu sezonda zatan aman aman farklar yok,ufak ufak alışıyor ve eminimki alo ile ufak farkları kapatacaktır.
    kaldıki ben felaket derecede kimi taraftarıyım şu anda bile 7,8,lik için saygı duyduğum alo ile kapışmasını hiç ama hiç umursamıyorum.araç kötü.takım kötü.strateji yok,bir kaç puan için mücadel etmeleri aslında beni kahrediyor. bütün bu olanların aslında kimi,alo ve Ferrari taraftarları için sezonu en berbat sezon yapığından eminim.çunki benim için harbiden çok sıkıcı ve berbat bir sezon.

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yok artık ya OHA diyorum.

  14. senin yerin mclaren… ben hala o eski mclaren günlerinin esiriyim 🙂

    1. StrongUnion avatarı

      aynen keşke mclarene gitseydi ron dennis, 2015 honda birleşimi çok güzel olabilirdi en azından mercedes mclaren tulumu o bile yeterdi

  15. ForzaFerrari avatarı

    Raikkonen geçen seneye göre yavaş felan değil. Yanında Grosjeanın olmaması ve takımın tamamen ona odaklanmaması kötü performans sergiliyor imajı veriyor. Herkes bu zamana kadar vetteli eleştirdi de adam gibi takım arkadaşı olmadı diye raikkonen kimlerle takım arkadaşlığı yapmış bu zamana kadar? Coulthard,Massa,Montoya,Grosjean. Vasat ve vasatın altı pilotlarla. Massaya ise 2008 de mağlup olmuş. Lotus desteği kesince Grosjeana da zaman zaman kaybettiğini gördük. Şimdi diyeceksiniz Alonso kimleri mağlup etmiş? Hamilton dışında onun da takım arkadaşları aşağı yukarı benzer kalitede pilotlar ama Hamiltonla kafa kafaya mücadele etmiş massa ve grosjeanı da silmiştir adeta pist üzerinden. Bu sene bu ikilinin takım arkadaşı olması herkesi heyecanlandırdı kimin daha iyi olduğu ile ilgili. Alonsocular ve Rai ciler her iki taraf da kendi pilotlarından çok emindiler. Alonsocular alonsonun grosjean olmadığını raicilerse rai nin massa olmadığını belirtip durdular. Sezona çok kötü başlangıç yapan Kimi durumu tam olarak tersine çevirebilmiş değil ve henüz Alonsonun önünde bitiremedi. Evet Ferrari rezalet bir araç bunu en çok eleştiren benim ancak emin olun bu iki pilotun tek hedefi şampiyonluk felan değil birbirlerini mağlup etmek. İsterse en kötü araç olsun ferrari ama bu iki pilot da zorluyorlar birbirlerini mağlup edebilmek için. Bazı Kimi fanları bi ara bu kaybetmelere mazeret olarak rai şampiyon olamayacaksa takım arkadaşına mağlup olmak onun için önemli deği bunu dert etmiyor gibi şeyler söylüyorlardı. Evet belki kiminin konuşmaları bu yönde oluyordu ama ben hiçbir zaman kiminin konuştuğu bi adam olduğunu sanmıyorum. Soğukkanlı umursamaz imaj vermeye çalışıyor sürekli ama onun da Alonsoya mağlup olduğundan rahatsız olduğuna eminim ki ispanyadan sonra mühendisiyle konuşmasını gösteren resimler de buna kanıttır. Raikkonenin bir sözü vardır En hızlı olduğunuzu düşünmüyorsanız burası size göre bir yer değildir. Bu haberlerin çıkmasını da yadırgadım. Evet kötü performans sergiliyo gibi görünüyor. Ne kadar kötü olursa olsun asla 2. defa kovulmayı haketmiyor. Ferrari asla bi daha öyle bir hataya düşmemeli. Pilotaj kıyaslamalarını biz fanlar olarak sürekli yapacağız ancak ferrarinin artık elini bu işlerden çekmesi gerekiyor. Ferrarinin tek amacı 2015 e kadar iyi bir teknik ekip oluşturup bu pilotlara mücadeleci bir araç vermek olmalıdır.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      ferrari yüzünden rai adam akıllı yarışamıyor dünkü tek turluk derecesini bile trafikte yaptırdı ayrıca ispanya gp de rai nin önde bitirmesi muhtemeldi rai nin geri planda kalmasının büyük bir sebebi ferrari dir ayrıca ferrari 2015 e odaklansa gene durum aynı olur bu takım ın el değiştirmesi lazım bence.

      1. ForzaFerrari avatarı

        Ben karıştırdım ispanya değildi bahreyn yarışı sonrası olması lazım. İspanya performansı iyiydi çünkü raikkonenin

    2. Şöyle bir durum var sonuçlar tabikide önümüzde, ancak Kimi’de çok fazla şanssızlık yaşadı, bunlar bahane değil kesinlilkle, Alonso önünde bitirdi eyvallah ancak Kimi son 3 yarıştır ilk yarışlara göre çok daha iyi.Bazısında kafa kafaya bazı yarışlarda daha hızlıydı ancak bunları sonuca dönüştüremedi, sonuca dönüştürebilseydi farklı şeyler konuşuyor olurduk.Tabiki olan oldu artık, gridde bu baskıyı kaldırabilecek iki pilotdan biri diğeride Alonso’dur.Bu kadar kotü sonuca rağmen hala motivasyonu yüksek ve hata yapmıyor.Dün duvarların hepsinin tozunu aldı ve limitinde limitinde olduğunu gördük turlarında.Sonuç odaklı olmalı biraz daha artık.

    3. StrongUnion avatarı

      hamilton gibi bir çaylakla en azından 2007 yılındaki çaylakla başa baş mücadele etti diye alonso yumu övüyorsun hemde ondan önce 2 dünya şampiyonluğu almış bir pilot. şu anda dünya şampiyonu diye aynı kefeye koyuyorsun ama unutma hamilton 2007 de çaylaktı. couldhard vasat mı 2002 mclaren ona dönük hem tecrübeli hem mclarende daha eskiydi. montoyamı vasattı arkadaşım sen 2006 dan sonrasını izledin galiba montoya vasatmış. rai 2008 de ilk 5 yarışta 4 podyum bunların 2 side galibiyetti sonradan aracı bozdular sonra kanada hamilton olayı sonra fransa arızası sonra valenciya motor patlatması buna rağmen spaya kadar mücadele etti hatta singapura kadar ha tam massaya yenildi ama alonso tamamen massanın kazasından sonra eski massa olmayan biriyle takım arkadaşlığı yaptı emin ol 2008 de takım arkadaşı olsaydı oda çok zorlanırdı.

      grosjeanı ne zaman sildi grosjean 2009un sonunda geldi zaten alonso o seneyi 13. bitirdi hatırlatırım. Rai grosjeana 2012 dede geçildi ara ara geçilecek tabi bütün yarışlarda takım arkadaşının önündemi bitirecek 2005de fisi de alonsonun önünde bitirdiği yarışlarda oldu.

      Doğru yorumda yapmaya kalksanız raiyi gömmekten alamıyorsunuz demi kendinizi. Geri kalan düşüncelerine katılıyorum…

      1. ForzaFerrari avatarı

        Evet Coulthard vasatın altında bir pilot. F1 i 2000 li yılların başından beri takip ediyorum. Montoyanın performansından ziyade BMW aracının hızına da bakmak lazım. Bmw ferrarinden hiç de yavaş bir araç değildi o yıllarda ve bir kaç yarış dışında parlamayı da başaramamıştır. McLarendeki performansı da keza ortada. 2008 e gelince evet raikkonenin başına gelenleri doğru yazmıssın ama massanın başına gelenlerden bahsetmemişsin. Singapurda liderken benzin hortumunun takılı kalması puan barajının dışına attı massayı. Macaristanda 3 tur kala lider giderken motorun patlayıp yarış dışı kalmasını da hatırlarsın. Massanın kazasına gelince. Bunu biz bilemeyiz biz sadece demeçlerine bakabiliriz ki massa da massanın doktoru da bu kazanın performansına etki edeceğini düşünmediklerini söylemişlerdi. Massanın son zamanlardaki demeçlerine bakarsak da Alonsonun hakkını sonuna kadar vermiştir. En hızlı takım arakdaşı olarak görmüştür Alonsoyu schumi de dahil. Hatta ve hatta kiminin ferraride Alonsoya karşı çok zorlanacağı haberlerini de vermişti sezon başlamadan. Hamilton çaylak da olsa performansı şimdiki kadar iyiydi. Hamilton pilotajına bişeyler kata kata bu günlere gelmedi. F1 e girdiğinden beri hep hızlı oldu. Kimiyi kötülemek aşağılamak gibi bi derdim yok. Saygı duyduğum bir pilot. Ama gerek performans gerek istatistik olarak durumu tersine çevirmeli diyorum. Aksi takdirde bu tür haberlerle imajına zarar gelebilir.

        1. Motor patlaması şansızlık sayarsak 2005 dünya şampiyonu raikkonen olurdu alo değil. Ayrıca adamın rakipleri talihsizlik yaşadı alo’nun telsizlerde alğlamasıyla geri düşmediler …

    4. OtonomAktor avatarı

      Montoya mercedes te kötüydü eyvallahta ondan önceki yillarda kendini kanitlamisti vasat pilot tabirini haketmiyor. Schumi nin amborgo yillarinda daha kötü araç olan bmw ile kaç defa gelip geçmiştir schumi yi bu bile rüştünü kalitesini ortaya koymaya yeterli. Raikkonen kötü pilot değil ben diyorum her zaman alo ile rai arasinda cok büyük farklar olmaz ikisi de hizli pilot pistine ve o günkü performanslarina göre kimin önde olduğu degisir. ama rai strateji olarak cok geri eski mcleren döneminde ki tek turda en iyi siralama turunu atmayi deniyor hala(tabi yemiyor) eskiden eski lastikle fazla tur atmak senden önce pite giren rakibine göre avantaj sagliyordu (rai hala bunu yapiyor) ama artik rakipten önce pite girip yeni lastiklerle hizli tur atip önüne gecilebiliniyor rakibin(lastik farki nerdesin michelin ve bridgestone). Bu pit stratejileri rai nin mi ferrarinin mi bilemem ama ferrarinin ise rai niye buna itiraz etmiyorda ses cikarmiyor ben kendim belircem stratejilerimi dese kim mani olucak ona sanki. Alo cok iyi pilot iyi oldugu kadar da çok da zeki bu konularda. Alo nun en mantiksiz hareketi bence hala ferrari gibi senelerini yiyen rezil bir takımda kalmak.

      1. Pit stratejileri konusunda haklısın. Raikkonen 3 yıldır bu lastiklerle yarışıyor evet her yıl lastik davranışları farklılık gösteriyor ama lastiğin yani Pirelli’nin genel karakteristiği aynı.

        Raikkonen bunu bilmese de Ferrari takımı biliyor. Söylediğin gibi lastikleri limitinden fazla kullanmak fazla zaman kaybettiriyor çünkü lastik öyle bir karakteristiğe sahip ki maksimum çalışma aralığı yumuşak lastiklerde 2-5 turları arasında. Bundan sonraki turlarında inanılmaz derecede hızla performans kaybediyor lastikler. Eskiden böyle değildi. Şuan yeni lastiği takıp tak diye en hızlı turu yaparsınız ancak önceki lastiklerde pitten çıkan pilot

      2. Eskiden pitten çıkan pilot birkaç tur atmış bir aracın önüne düşsseydi , vay onun haline savunma yapması çok zordu %80 geçilirdi.
        Şimdi yeni lastiği taktiğin anda pit çıkışında geçilmezsen 2 viraj sonra 1 saniye fark atıyorsun.

    5. Onur Gentas avatarı

      Yazının büyük kısmına katılmakla birlikte Montoya kısmına bende katılamıyorum. Şimdi olmasını isterdim F1 de.

      1. onur gentas aynen.montoya 2003 yılında son yarışa kadar şampiyonluğu kovaladı.üstelik aracı diğer şampiyonluk adaylarından daha fazla arıza yapmıştı hatırladığım kadarıyla motor arızası ile yolda kalıyordu bitiremediği yarışlarda.montoya vasat bir pilot değildi.

    6. Lomen Milor avatarı

      Montoya vasattı kısmından sonrasını okumadım..

      Durumumuz yoktu kardeş..

  16. Ne kovulmasi ya,kovulmayi gerektirecek ne var,deli saçmasi seyler,son 20 yilin en onemli 5-6 pilotundan biri olan Kimiyi takimdan gondermeyi hemde bu kadar erken birileri dusunuyorsa aklindan suphe etmek gerek…

  17. Kimi 2010 da Ferrari tarafından değil Santander tarafından kovuldu.Parayıda onlar ödedi.Anladınız galiba evet..

  18. Gitmesini kimse istemez.Ayrıca takımda araç kötü olunca sesini çıkartabilecek biri lazım.Bu kapasite Raikkonen’de var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir