Vettel: Kazada Şanslıydım

yazar:

kategori: ,

Red Bull pilotu Sebastian Vettel, Sergio Perez ve Felipe Massa arasında yaşanan temastan kurtulduğu için şanslı olduğunus öyledi.

Yarışın son turuna girerken Felipe Massa ve Sergio Perez bir temas yaşadı ve büyük bir kaza oldu. Massa kazanın ardından aracın yüksek süratiyle birlikte Vettel’in çok az bir fark ile önünde geçti ve bariyerlere çarptı.

Kazadan “kıl payı” kurtulan Vettel, şansı olduğunu söyledi.

Vettel “20. turdan itibaren yarışım bitmişti. Nico Hulkenberg’i geçemedim ve düzlükte geçme şansım yoktu. Mercedes motoru çok hızlıydı ve arkamızdakine defans yapmalıydık.”

“Stratejide bir şeyler yapmamızı istiyordum ancak onlar pit duvarından daha net görüyorlardı. Bir şeyler yapamadık ve Daniel’e sıra kaybettik.”

“Perez ve Massa birbirlerine çok yakın görünüyorlardı. Daha sonra aynada beyaz bir şeyin bana doğru geldiğini gördüm. Bana çarpmasın diye sağa çekildim. Ve kısa bir süre sonra Felipe büyük bir sürat ile önümden geçti. Gerçekten çok şanslıydım. Onun bana isabet etmemesi büyük bir şans.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: Kazada Şanslıydım” için 13 yanıt

  1. Vettel’in pilotluğu genelde küçümsenir bazı kişiler tarafından. Hem Massa’ya yaptığı savunma hem de kazadan kaçması onun kalitesini gösterdi. Boş yere 4 kez şampiyon olmuş bir pilot değil.

  2. Onur Gentas avatarı

    Vettel’in aracına temas olmaması beni çok rahatlattı yarışta. Massa ciddi hızlıydı ve olası bir çarpışmada ciddi yaralanma olmasa da sakatlanma yaşanabilirdi.

    1. Akıl ve Mantık avatarı
      Akıl ve Mantık

      Katılıyorum,zira Massa Perez’e teker kısmından vurdu ama Vettel’e göbekten vurabilirdi ve korumanın az olduğu kısım araçta yanılmıyorsam ve ciddi yaralanma olabilirdi o durumda.

    2. Dün Massa ve Perez’in korkutucu kazasından sonra; sitede oldukça fazla “keşke Massa Vettel’e de carpsaydi” yorumları gördükten sonra, bu sağduyulu yorum için hem tebrik, hem de teşekkür ederim.

      Vettel’in refleksi gerçekten iyiydi ancak kendisinin de söylediği gibi Massa’nın Ona carpmamasi şansı pldu.

      Massa yaklaşık 300 km hızla, 1.5-2 metre sağdan gelseydi, muhtemelen Vettel’in sidepod’undan carpacakti. Ve belki de hayati tehlike oluşturabilecek bir kaza izleyecektik.

      Bu sporu ve bu spordaki rekabeti seviyoruz. Ancak hiçbir şey insan hayatından değerli değil. Daha insaflı yorumlar lütfen.

  3. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    O kadar emek verdi birazda ekmeğini yesin bu durumun,Brezilya yarışında şampiyonluğa giderken arabasına vurdular ters döndü,telsizden bizim düzeltebileceğimiz bir durum değil dendi,kocaman yarıklı bölge ile yarıştı ve herkes üzerine gelirken ters bir durumda onlara bakıyordu ve o yarışta şampiyonluğa tutundu.
    Burada ise muazzam bir iş yaptı,refleksleri çok iyi,aynadan fark etmese orada durmaz ve direksiyonu kırmazdı.

    Perez’e atağı ise yine muazzamdı, gerçi Vettel bu tarz riskli atakları çok yapıyor,pistin kirli tarafından geçiş ilk değil.

  4. müthiş reflekslere sahip vettel o anda aynaları kontrol edip massanın geldiğini görmüş olmalı anında fren sonra direksiyonu geniş açıdan sola çevirmesi,tekrar yola tutunması vs.. ve bunların saniyenin ondalık dilimlerinde meydana gelmesi her pilotun yapabileceği bi eylem değil

  5. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Vettel: Yarıştan önce boy abdesti aldım. Çok işime yaradı. Bundan sonra abdestsiz adım atmam. 😀

  6. OtonomAktor avatarı

    çok yazık oldu hem massaya hem perez e. perez muhtemelen 2. podyumu getircekti f. indiaya. olmadı. massa da gerçekten harika sürdü. ama geçiş konusunda bence çok kötü hızlı olmasına rağmen bir tür geçemedi önündekileri.

  7. sürekli-çaylak Vettel gerçekten çok şanslıydın, eğer söylenen kadar iyi bir pilot olsa idin sanırım Ricci’yi ve Perez’i çoktan alt etmiştin. Neyse yine de tebrik ederiz.

  8. ewet cok sanslısın alonsonun ne hissettiğini anlamıssındır onunda arkasından carpmıslardı

    1. Bir de hala alonsoya ballı demezler mi.. tav oluyorum

      1. Alonso’ya ballı diyenin aklından şüphe ederim ki kendisi griddeki en şanssız pilottur benıim gözümde her yönüyle.Balonso lafları 2005’ten kalma laflar ki ordaki şansı da şans değil Mclaren Newey ile araç yaparken aerodinamiğe önem verip yine dayanıklılıktan feragat ediyordu bunun şansla bir ilgisi yoktu.2006da da Schumi Japonya’da kalınca ballı dendi heralde Alo’ya ama ondan 2-3 yarış önce de Alo İtalya’da kalmıştı,yani kısacası ballı olduğu bir alan yıllar boyunca göremedim ben.

  9. Son anda direksiyonu biraz açtı yoksa oda yarış dışıydı. Massayla Perez in durumuyla ilgili bilgi var mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir