Rosberg İkinciliği Kurtardığı İçin Rahatladı

Nico Rosberg, yaşadıkları sorunlara rağmen Kanada’dan ikinci olarak ayrıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Yarışın ilk yarısını lider götürdükten sonra yüksek voltaj elektronik ünitesi sorunu yüzünden güç kaybı sorunu yaşayan Rosberg, uzun süre arkasından gelen Sergio Perez’e karşı savunma modunda gitti.

Perez’in Daniel Ricciardo’ya geçilmesinin ardından işi daha da zorlaşan Rosberg, Ricciardo’ya karşı koyamadı ve yarışı ikinci sırada tamamladı.

Rosberg “ERS’yi kaybettiğinizde artık güç üretmiyor ve frenleme sadece arka tarafta oluyor. Bu yüzden arka frenler aşırı ısındı.”

“Bu da durumu çok zorlaştırdı. Frenleri soğutmam gerekiyordu. Bu yüzden düzlükte hız kaybettim.”

“Son 2 tura kadar arkamdakileri tutmayı başardım bu yüzden oldukça iyi bir sonuç.”

“Yerimi korumaya çalışıyordum ve sürekli olarak sıralama turu atıyordum ancak bu çalışma Daniel’e karşı çalışmadı.” dedi.

Rosberg, Kanada’da yaşadıkları sorunların Mercedes’in dayanıklılık konusunda daha fazla çalışması gerektiğini gösterdiğini söyledi.

Rosberg “Zorlamaya devam etmeliyiz. Her şeyin kurşun kadar sağlam olduğunu garantilemeliyiz.” dedi.

Kanada GP sonucuyla Rosberg, ikinci sıradaki takım arkadaşı Lewis Hamilton’un 22 puan önüne geçmiş oldu.


Yorumlar

“Rosberg İkinciliği Kurtardığı İçin Rahatladı” için 16 yanıt

  1. Bu yarıştaki ikincilik Nico için 3 galibiyet değerinde. Rosberg şampiyonluk yolunda çok büyük avantaj yakaladı.

  2. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Sen Force India’lara dua et,yoksa yarışı 5-6 ancak bitirirdin.Abuk sabuk lastik strateji ile 1 sıra kazanırız hesabı yapıp herkesin yarışını sabote etti Force India’lar.Perez lastik stratejisi ile bunca zaman puan ve podyum aldı. Burada aman aman bir pilotajlık bir durum maalesefki yok. Lastiğe iyi davranan araç olduktan sonra pilot biraz dikkat ederse pekala lastik ile sıra kazanılır pist üzerinde kimseyi geçmesen bile.

    Sonunda ne oldu 1 tanesi ki genelde Perez yine saçma sapan bir hamle ile Massa’nın yarışını mahvetti,Hulkenberg pite girip sıra kaybetti sonunda,resmen rezaletti,o kadar beklersen makas daralır ve pite girersen arkadankiler epey önünde olur ve lastik avantajı diye bir kelamdan bahsedemezsin.Monaco muydu burası da 50 tur atarım hesabı ile milletinde yarışını mahvettiniz.Hulkenberg’i severim adil davrandı ama Perez ilk fırsatta art niyetli davrandı.

  3. arkhuam Sende Taraftarsan Ben Hiçbişeyim Serhan Acar bile 5 Saniye Rosbergin Cezası VeriLmesi Lazım Dedi HakemLer 2 dir Rosberge Ceza VermiyorLar Sen Neyin Kafasını Yaşıyon…

    1. Ne dünya be herkes masum bi fatmagül suçlu vay anasını:)

    2. Alis arkadaş anlamamakta diretiyor bence boşver ben öyle yaptım :9

    3. rosberg power avatarı
      rosberg power

      Sky Sport takiler kesin bir kanıya varamayıp tartışırken serhan acarın söylediğine doğru demek ne kadar mantıklı sizce?

  4. OtonomAktor avatarı

    schumiden cidden birşeyler öğrenmiş ama nico kabul etmek gerekir.

  5. Tebrikler Rosberg 7. pole ‘un ve kariyerinde ki ilk Canada podyumun hayırlı olsun lakin çakalsın açık ve net

    Hamilton bu şekilde şampiyonluğu kaybedecekse kaybetsin ama senin gibi çakallık yapmasın bu bana yeter.

  6. Yarış bir sikandan mı ibaret onlarca tur ne yapmış hamilton tek bir atak yok ne anlatıyorsunuz asıl bir pitt kıyağıyla hamilton az kalsın yarıs kazanacaktı tek bir atak yapamadan buna bal denirdi adalet yerini buldu geçen yarısta da yarıs günü ben hamilton dan daha yavas bir pilot görmedim orada da hızıyla haketti hiç baskı görmeden kazandı iki yarısdada yanına kimseyi yanastırmadan istediği gibi hakkıyla kazandı hamilton ın pitt deki balına rağmen isi bitirdi rosberg bir anlık hata yaptı evet araç kontrolünde ki her pilot yapar ama hamilton ın ki daha büyük hataydı ve pilotaj hatasıydı takım hemde daha ikinci pitler gelmeden bilgi vermesine rağmen frenlerin bile bile göre göre içine ederek sonunu hazırladı bu kadar büyük hatalar yaparsan 40 tur bir sey yapamadan arka kanatta dolanırsan 0 puanı hakedersin anca.
    Gene rosberg arkadayken daha cok aksiyon oluyor geçemesede yanına giriyor yanyana geliyorlar v.s birseyler oluyor ama hamilton arkadayken anca vagon oluyor:)

  7. Lewis_Didem avatarı

    Nico artık işi çirkefliğe vurdu.

  8. rosberg’in de balı biter elbet birgün 😀

    monaco’da hileyle kazandı, avustralyada lewis’in yarış dışı kalmasıyla kazandı, canada’yı lewis’in fren sorunuyla kazandı. kazandığı 3 yarıştan 1 tanesi bile hakedilerek kazanılmış değil. tuhaf olan da, lewis’in kazandığı 4 yarış da söke söke alınmış yarışlar.

    monaco’da yaptığı hareketten sonra bu yarışta da hamilton’dan baskıyı yedikten sonra frenajı kaçırıp şikanı keserek 1snlik avantaj sağlaması, buna rağmen yine ceza gelmemesi.. halbuki hamilton baskı altında nasıl defans yapılacağının dersini bahreyn ve ispanyada vermişti.

    yılın şimdiye kadarki en şanslı pilotu.

    1. Onur Gentas avatarı

      Hamilton tam durumu toparlamışken tekrar sıfır çekmesi kötü oldu. Şimdi 3-4 yarışlık bir galibiyet serisine ihtiyacı var. Tabi motor arızası ve kaza tehlikeside yaşamaz buarada. Kısaca çok önemli ve zor yarışlar bekliyor lewisi. Bugün iyi yarış çıkardı. Böyle sonlanması üzücü.

  9. Yusuf Hitay avatarı

    kötü kalkış yapıp takım arkadaşını istemeyerek de olsa dışarı it, frenlemeyi kaçırıp şikanı kes üstüne bir de zaman kazan, soğuk lastiklerle duvara girmekten son anda kurtar ve böyle bir yarışta galibiyetten çok daha önemli 18 puanlık fark aç. hayata böyle şans gerek.

    üstüne bir de, rosberg bugün hamilton’a müthiş baskı kurdu gibi cümleler görmek gerçekten şaşırtıcı. insan gerçekten hayret ediyor.

  10. Helal olsun bir kez atak yedin o da riccardo dan o da olsun o kadar o kadar probleme rağmen gene iyi is cıkardın.
    Araç sağlamken zaten sana atak yapanı görmedik bir kez yanına sokmadın kimseyi.
    Sana her pist monaco Rosberg rakiplerin anca arka kanadında yarıs bitirir gene öyle oldu:)

    1. Ne kadar bilgisiz ve cahil

      1. ne oldu yalanmı he yalan olan biri var o da hamilton ın kendisi öyle pitt den surdan burdan değil kendi bileğinle oturacaksın masaya pasam.
        hadi geçen yarıs kıvırdınız monaco gecise imkan vermiyor herhalde gecis yapamaz filan diye kaldiki aynı takımdan geceni de gördük ya neyse onlar büyük pilotlardı.
        Hamilton gecen hafta senna olacam filan dedi baktık sapkadan tavsan cıktı
        hadi dedik neyse adam gibi pist olsun da görelim su gecis makinesini hemde sevdiği pist geldi birileri oo rosberg i duman eder filan diyordu yaw bi baktık inanamadık bir daha baktık koca yarısta adam gibi bi atak yok geçis makinesinden 🙂 rakibini 40 tur pist üzerinde geçemezsen bi kere yanına bile giremezsen nasıl yarıs kazanacaksın be pasam:)bi baktık sonra hamilton önde aa o da ne pitt de geçmis meğersem
        ulen hamilton büyük adamsın pitte bile adam geçiyorsun dedik ve güldük:))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir