2014 Kanada GP – Farklı Açıdan Massa – Perez Kazası


Yorumlar

“2014 Kanada GP – Farklı Açıdan Massa – Perez Kazası” için 11 yanıt

  1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

  2. Massa iyi bir pilot değil. Ama burdaki tüm suç onun değil. Perez aynasına bakmadan yarış çizgisini değiştiremez. Massa kazayı engelleyebilirdi neden engelleyemedi peki? Üzerinde müthiş bir baskı var bu birincisi. Ferrari yıllarından beri sürekli alonsoya kaybetti yeni takımında kendini ispatlamak istedi sezon başından beri istedikerini bir türlü yapamadı bu yarış bu fırsatı buldu aracı çok hızlıydı araç kendi üzerine düşeni yapıyordu 3-4 turda büyük farkı eritip liderinde içinde bulunduğu grubu yakaladı ama geçecek hamleyi yapabilcek kabiliyet yok bu adamda. Sadece bu değil viraj çıkışlarında yavaş kalıyor araç üzerinde hakimiyeti mükemmel değil limitlerden uzak bazen apeksi bile tutturamıyor belki alonsodaki yetenek onda olsaydı son 10 turda yarışı bile kazanabilirdi. Bu adam bu kadar kötü değildi geçirdiği büyük kazanın etkisi büyük oldu. Geçmiş dönemlerde arka grupltakilerle çok temas etti velhasıl artık cesur/hakim massa gitti baskı altında ezilen korkak/hissedemeyen massa geldi. F1 i trajik şekilde bırakmaz umarım. Üzülüyoruz massa..

  3. perez sola massa saga kırıyor…massanın atak yaparken kobayashı tarzı degılde bıraz daha manıklı ve temkınlı yapması lazımmıs ve de vıraj oncesı ondekı pılotun ne yapabılecegını anlaması lazımdı..her ıkısı de suclu

  4. CetinKUPUCU avatarı

    Perez in hafif sola manevrası görülüyor.Ancak önündeki aracın soluna hamle ve virajın sola dogru olması gibi iki gerekçesi var.Diğer yandan sola viraja girerken sağa doğru hamle yaparken kaza yapan Massa !!!

  5. Önemli olan sağlık durumları iyi olsun

  6. Aslında burada Massa Perez’in sola kırabileceiğini düşünmeden gaza basıyor normalde yakınından geçip gideceği bi anda 300’e yakın bir hızla temastan kaçamıyor kaldı ki bu iki pilot bu haftanın en hızlı isimleri top speed olarak

  7. OtonomAktor avatarı

    perez kapatmak için sola kırmış yarış çizgisinden. bence hata oranı %60 perez %40 massa bu durumda. umarım iki pilotta da bir sağlık problemi yoktur.

  8. Lewis_Didem avatarı

    Her ikisinede çok yazık oldu çok degerli puanlar kaybettiler.

  9. biri gereksiz yere sağa, diğeri gereksiz yere sola kırıyor. öndekinin fren sorunu var, arkadaki pilot da her zaman temasta daha sorumlu olan taraftır çünkü bu araçlarda arkayı görmek çok zor.

    hata oranı bence 50-50

  10. Burada %100 Massa suçlu bulunursa FIA aynı Rosberg – Hamilton olayında ki gibi saçmalamış olacak

    1. Rosberg olayına bende çok sinirlendim çünkü yine Rosberg şansı yanındaydı yada artık neyse sonuçta Hamilton 1 tur sonra geçişe başlayabilirdi ve orada kazandığı saniyelerle 3-4 tur daha DRS’den kaçtı 1 turun bile lastikler için önemli olduğu yarışta inanılmaz avantaj sağladı, ama bi ceza gerektirmezdi bencede sonuçta Hamilton geçiş pozisyonunda değil arkasında, adam şikanı kaçırdı her şikanı kaçırana ceza vermediler Rosberg’e de veremezlerdi.

      Ama bence oraya bi çözüm bulmalılar kum havuzu yada çoklu kasisler olabilir. Adam baktı dönemiyor tam gaz geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir