Hamilton: “Rosberg’i Kovalamam Frenlere Zarar Verdi”

Lewis Hamilton, Kanada yarışında takım arkadaşı Nico Rosberg’i çok yakın takip etmesinin fren sorunu yaşamasına sebep olduğunu söyledi.

Yarışın ilk bölümünde takım arkadaşını kovalayan Hamilton, ancak ikinci pitlerde takım arkadaşını geçmeyi başardı. Ancak bu sevinç çok uzun sürmedi. Frenleri biten Hamilton yarışa erken veda etti.

Hamilton “Onu takip ediyordum ve birisini takip ediyorsanız aracınız daha fazla ısınır. O sürekli olarak temiz havadaydı.”

“Yapabileceğim çok bir şey yoktu. Öne geçtiğimde her şey çoktan olmuştu.” dedi.

Hamilton, ilk pitlerin hemen ardından mekanik sorunlar yaşadıkları konusunda bilgilendirildiğini söyledi.

Hamilton “Takım olarak ikinci pit stoplarda bazı sorunlar olduğunu biliyorduk ancak bu sorunları aşabileceğimizi düşündük.”

“Onu pitte geçtim ve sonunda bunun hoş bir duygu olduğunu düşünüyordum. Ancak tam o turda frenlerim bitti.” dedi.

Bu sene ikinci kez mekanik sorunla yarış dışı kalan ve Rosberg’in 22 puan gerisine düşen Hamilton “Takım yine de 18 puan kazandı ve umarım daha fazla yarış dışı yaşamayız.”

“İlk yarıştan sonra çok çalışmam gerekmişti. Nico hiç yarış dışı kalmazken ben iki kere kaldım.”

“Zorlamaya devam edeceğim ve daha güçlü döneceğim.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Rosberg’i Kovalamam Frenlere Zarar Verdi”” için 35 yanıt

  1. Nico’nun bilerek şikan kestiğine bende inanmıyorum. Ceza alma olasığı çok yüksek durumlar, ki bu durumu bu kadar başarılı şekilde yanlışlık gibi gösterebileceğinede inanmıyorum. Şikanı düz geçmesi rosbergin muhtemel bir Hamilton ile teması engelledi.

    Bu hafta sonu ikiside eşit hızdaydı. Hamilton arabanın suyunu çıkardı, Rosberg de savunma için çok zorladı, sonuç olarak iki arabada problem yaşadı. Bir nebze kollayan Rosberg yarışı bitirdi. Kendilerini kırdılar resmen.

  2. Kendi hırslarıyla kendisini bitiriyor. Yarıştaki agresif tutumu nedeniyle yarış dışı kalacağını kestirmiştim, çok geçmedi frenleri patlatarak yarış dışı kaldı.

    1. Aynen birde takım uyarmıs teee ikinci pitler gelmeden hemde.Ortada bir risk var sonuçta böyle bir ortamda nasrettin hoca misali ya tutarsa ya takım problemi çözerse diye bodoslama sanki hiç bir uyarı gelmemis hiç problem risk yokmus gibi sen bu kadar zorlarsan o frenleri bu kadar ısıtırsan sonucuna katlanırsın yarıs dısı kalması 0 puan çekmesi tamamen kendi hatası.O kadar zorlamaya tek bir atak yapamamıs halen millet konusuyor bu hayatta kimseyi kusursuz görmeyin eğriye eğri doğruya doğru olun.
      Siz mercedes in o kadar maası ve getirme amacı itibariyle öndekinin kanadında yarıs bitirmek içinmi Hamilton ı takıma kazandırdığını sanıyorsunuz öyleyse sizin vizyonunuz küçülmüş bkz.aynı araçlarda hamilton button mücadelelerine rezil etmek sürklase etmek öyle olur button a yaptığının bugüne kadar yarısını yapamadı herkes tutturmus bir sikan diye yaw onlarca tur tek bir sikanla izah edilirmi sikandan problem yasanana kadar en az 10 tur var ne yapmış koca bir sıfır bir tek atağı yok.
      Geçen yarıs efendim orası monaco ya orda atak olurmu hiç deniyordu herkes buraya bilendi hemde iyi olduğu geçise uygun piste ne oldu biraz motor haritası biraz fazla yakıt tüketimi veya frenleri bitirircesine aracı parçalayarak öndekine yaklasmak ekstra bir is değildir ekstra bir is o kadar turda elle tutulur bir geçis yapabilmektedir pardon geçis hamleside yok ya neyse.
      Bakarsınız hamilton önümüzdeki yarıs gene senna olmaya karar verir rosberg e tur bindirir :))

  3. Ben bugüne kadar doğal olarak rosberg i destekler pol ü almasını isterdim.
    Ancak artık yeni bir karar aldım.
    Bundan sonra kesinlikle hamilton ın pol ü almasını isteyeceğim.
    Rosberg de ikinci baslasın.
    He neden niye gibi sorular sorabilirsiniz söyle açıklayayım
    Baktım ne zaman Rosberg önde olsa hamilton arkada olsa yarıs sıkıcı oluyor tek atak yok öyle arkadan
    kuzu kuzu geliyor hamilton aksiyon yok bir sey yok.
    E tabi sıkıldım haliyle çünkü Rosberg arkada oldumu gene iyi kötü aksiyon oluyor ne bileyim sıkıstırdımı takım emirleri filan geliyor yapma etme diye he geçiyor sonra geçilsede gene bi atak görüyoruz adrenalin yükseliyor.

    1. Sen ihtimal veriyor musun Rosberg’in ikinci kalkıp pist üzerinde Hamilton’ı geçip yarışı kazanacağına ? 🙂

      1. Geçen seneyi hatırlatırım o halde aynı lastikler aynı strateji de lewis i nasıl rezil ettiğini hatırlatayım baskı öyle olur he geçilsende bi geçis hamlesi yaparsın birsey yaparsın lewis bir kere nico nun yanına giremedi bırak geçmeyi ama nico delik desik etti açıkça hızlı olmak budur.Sonunda ne oldu takım emri geldi hamilton kurtuldu o ana kadar drs alanında geçip gene drs den istifade hamilton ın yerini alması yarısın sonuna kadar senaryonun aynı olacağını göstermez açık bir sekilde nico ezip geçmisti lewis i ama takım sonuna kadar savasmalarına izin vermedi 3-5 turda savası bitirdi ezmek budur.
        Frenlerin bir setup u var nico nun telsizde son yarısta hamilton ın fren ayarlarıyla ilgili sorduğu soruyu unutmamak gerekir .Bu hamilton ın frenleri ayar farkıyla daha efektif kullandığını aracı çok daha fazla bu sekilde zorlayarak hız kazandığını gösterir.Bu teknik alanda bir pilotu diğerine karsı avantajlı konuma getiren bir konu veya motor haritası veya yakıt tüketimindeki 1kaç turluk artış sizi öndeki aracı baskı altına alma noktasında avantajlı duruma getirebilir neticede tek turdaki hızlar dereceler ortada.Ama mesele su ki hamilton doğru düzgün bir atak yapamadı bugüne kadar ama nico bu konuda daha iyi is çıkardı elma ile armutu karıstırmamak gerek.Bazı pistlerde birbirlerine tamamen yakın olmaları bazılarında farkların olması ile ilgili teknik anlamda su söylenebilir doğru setup ların tutturulmasından pilotlar kendilerine ciddi kazanımlar sağlayabiliyor buda bazı pistlerde aralarında farkların açılmasına neden oluyor ama teknik kazanımları bir kenara bırakırsak iki pilotda birbirine yakın burada hamilton ın avantajı çok az farkla tek turda daha hızlı aradaki farkı da bu yüzden kapattı zaten lider baslayan yarısıda bir aksilik olmazsa kazanıyor 4 yarıs 28 puan ediyor 1 ve 2 arasında bu da yetiyor zaten.Hamilton herseyi bırakacak o su bu olmayı ve çok konusmayı isine odaklanacak yeteneğini konusturacak sürekli pol yaparak isi bitirecek ama onun dısındada kolay dağılan çok duygusal profesyonellikden uzak bir pilot hamilton bu konudada çalışkan rosberg bir adım önde hata yaparsa alman makinesi isi bitirir aralarında büyük fark yok.Son yarısta yarıs dısı kalması hamilton ın hatası ortada bir risk vardı ve bilgilendirilme buna rağmen hamilton fren katili olan bir pistte tamda frenler noktasındaki bir risk ortamında sonunu hazırladı bazen eldeki bir kus kaçan iki kusdan iyidir biraz profesyonel olsaydı 0 puan çekmezdi hamilton hep aradaki farkı nasıl kapattım megolamanlığında dolasacağına kendi hatalarına kendi hatalarından kaybettiği puanlara da dem vurmalı kimse kusursuz değil hayatta sadece yetenek is yapmaz herkesin kendisine göre bir artısı üstünlüğü vardır.

  4. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Hamilton’a yarış başında dışarıya itti ama bu adil bir davranıştı,kim olsa maksimum şekilde dışarıya iterdi aracı kusura bakmayın,şikan olayında ise Rosberg yine kirli oyunlar peşindeydi.O ana gelinceye kadar frenleme sorunu yoktu,frenleme ve güç kaybı ondan sonra olan bir olaydı.Hamilton’da şikanları kesti çünkü araç bitmiş durumdaydı ve çoğu yerde pist dışından geldi.Mercedes 2 yıldır kollanıyor,adam gibi bir yaptırımla karşılaşmıyorlar.Nico ise antipatik davranışlara devam ediyor.

    Hamilton geride olduğu hiç bir yarışta neredeyse Nico’ya atak yapamıyor bu da enteresan bir durum.

    1. Lewis_Didem avatarı

      Hiç bir yarışta derken Monaco’da yakındı ama geçmesi imkansızdı.Bu yarışta’da yakındı ama frenleri bitmişti.Bu yarışlar dışında Nico’nun gerisinde kalmadı hep önündeydi.

      1. Akıl ve Mantık avatarı
        Akıl ve Mantık

        Burada yakındı ama atak yapamadı,Monaco’da sutil’in bir çok geçişi oldu,geçiş yapabilen yapıyor yani Monaco’da da savunmada agresifleşiyor ama atak konusunda bu sene sınıfta kalmış gibi duruyor Rosberg’e göre.Frenleri bitme olayı bu olaydan sonra,ondan sonra zaten ikisinde de fren sorunu oldu,o zamana kadar herhangi bir atak yine yapamadı,üst üste hızlı turlarla gelirken şikan olayı oldu tamam burada Rosberg adil davranmadı ama zaten orada geçemezdi en fazla çizgi dışına çıkartırdı ama pozisyon avantajı Rosberg’te olurdu yine,kızılan ve ceza verilmeliydi denen kısım Rosberg’in hiç umursamadan,hız kesmeden devam etmesiydi oradan.

        Monaco’da geçiş yapılması imkansız değil yani,geçen geçiyor bir şekilde.Düz yolda drs ve kers ers şu bu yardımı ile herkes herkesi geçer eğer motor gücü yeterli ise,yakın seyredip viraj giriş ve çıkışı,kirli taraftan,yarış çizgisi limitlerinden geçmek maharet.

        1. saçma. sutil atak yaptı demişsin. sutil öndeki farklı araçları geçiyor. monaco’da aynı aracı geçmek neredeyse imkansızdır. mercedes gibi en iyi araç olunca daha da imkansız oldu durum.

          şu atak yapma durumu sanırım anlaşılamadı pek. bahreynde atak yapabilmesinin sebebi güvenlik aracı. ispanyada sadece yetişti ben atak göremedim. çinde ve malezyada zaten fark yedi. monaco’da aynı araca atak yapacak hali yok. canadada ise zor olmasına rağmen yaptığı baskıyla rosberg’i baskıyla ezdi. startta 3.lükten sonra ve pitlerde oluşan farkı kolayca kapattı. zaten çok daha hızlıydı. sonunda pitlerde de geçti.

          1. Sen isi çözememissin mesele basit hamilton arkada oldumu hiç bir sekilde pist üstünde rosbergin önüne kendisini atamıyor ama rosbergin bunu basardığını gördük en azından hamilton dan daha iyi atak yaptığını gördük Hamilton bu standartlarda hiç sıkıstıramadı rosberg i hep en fazla yarım sn farkla yaklasıyor sonra rosberg bi tur sonra tekrar 1 sn ye yakın farkı arttırıyor istediği gibi oynuyor o kadar hızlı olsa bir kere yanına gelirdi bırak geçmeyi biraz yakıtı açarsın baskılarsın karsındakide tam tersi savunma modunda sürer neticede sana bir yere kadar kapıyı açar sonra kapatır kalırsın

            1. Onur Gentas avatarı

              Asilyus hangi yarışta nico lewis’in önüne atabilmiş kendini acaba? Sanırım bahreyn’de nico’da yumuşak hamur, lewis’de sert hamur varken önüne atmaya çalışmasından bahsediyorsun. Kusura bakma ama yorumunun elle tutulur yanı yok. Yarış izlemeyen birine ait yorum izlenimi verdi bana. Yok yaklaşıyor sonra nico farkı 1 saniyeye çıkarıyormuş. Şikanı keserek 2 saniyeye çıkardı bu doğru gerçekten büyük başarı. Lewis ikinci denemesinde de motor sorunu yaşadı. Senin yorumunu görende nico farkı kendi yeteneğiyle açtı sanır.

          2. Akıl ve mantık avatarı
            Akıl ve mantık

            Sen olayı anlamamışsın herhalde,Monaco normal bir pist değil,orada lastik bitse bile arkada tutabilirsin örnekler çok geçmişte Vettel bu sene Hulkenberg,Sitil ise buna rağmen ataklarla geçti.Yani istenildi mi geçilebilir,geçilmeyecek pilotlar var tabi ama güçlü bir araç ile hiç atak yapamamak ne demektir.Bak Riccardo 2 kere pist üzerinde takım emri de olsa Vettel’i geçti lastiklere farklı davrandıkları için,Vettel zorlasa da 2-3 tura geçecekti ama zorlaması verdi sırasını ve fark açıldı yani aynı araç olsa bile arada sürüş ve aracı anlama farkı var.Saçma yazacağına izah etmeye çalış,karşında küçük biraderin yok.

      2. 40 tur frenlerinde bir sey yoktu ne yaptı geçebildimi hadi geçtim bir kere atak yapamadı fren problemi ne zaman basladı herhalde yakın olacak ama arkadas doğru demis burası f1 se birseyler göstereceksin yakından takiple geçmek arasında büyük fark var öbürünü herkes yapıyor.

        1. Onur Gentas avatarı

          Önce Vettel’in arkasında zaman kaybetti, farkı kapattı. Tam geçmeyi deneyecekken Nico şikanı kesti fark gene açıldı. Farkı gene kapadı bu sefer de motor güç kaybetti. Adamın bütün yarışı fark kapatmakla ve zorlamakla geçti. Bana göre Lewis dün gayet iyiydi. Takımın Nico ceza alabilir fazla zorlama demesi de bana göre hataydı. Hakemler kurulunun bariz şekilde avantaj sağlayan bir pilotu kollaması da ayrı bir hataydı.
          Kısaca Lewis için işler iyi gitmiyor. Artık sadece aracı hızlı sürmesi değil aynı zaman da şansının da yanında olmasını beklemek durumunda. 1 kez daha yarış dışı kalırsa artık zor toparlar durumu. Tabi burası formula 1, Alonso’nun üst üste yaşadığı şanssızlıkları hatırlayınca her an her şey olabilir diyoruz.

  5. sadece ilk virajda dışa itmesiyle ilgili olarak yorum yapmak istiyorum. Kim haklı kim haksız kim hızlı kim yavaş kim yetenekli im vasat olaylarını analiz etmek sitenin uzmanlarından bize düşmediği için ancak ilk virajda Rosberg bilerek dışarı attı Hamilton’u bunu herkes biliyor. Tıpkı Bahreyn’deki o efsanevi kapışmanın bir sahnesinde ilk virajda Hamilton yerini geri alırken Rosberg ilk viraj için dışarıda ikinci viraj için içeride kalmışken Hamilton’un yarış boyunca tek bir kez dışarı yalpalayıp Rosberg’i sıkıştırmasından hiçbir farkı yoktu. Fark zaman pist ve yarış içindeki turlar olsa da işin özünde kahramanlar ve mücadele verilen pozisyonun aynı olması Rosberg’in rövanşı aldığı izlenimini uyandırdı bende.

    1. Rovansi nasil aldi anlatirmisin ?
      -starta disari iterek mi-engelemek baska itmek baska o bilerek itti.azcik ustune dogru kapanmasi yeterliydi
      -viraji duz gecerek mi
      -hamilton rosbergden 3 turda 1.2 sn alarak mi ?
      rosberg hamiltondan neyi daha iyi yapti solermisin ?
      sansina dua etsin o ..yoksa o viraji kesmeseydi herkes gorduki gecme ihtimali cok yuksekti..
      Hatta sunuda solim rosberge ceza gelebilir riske girme dediler hamiltona yine farki kapatmasti yinede o cezayi almadan rosbergi gececekti.bole istiyordu.Onun bu dusuncesi bile benim icin 10 tane rosberg yapar..

  6. F-one-Driver avatarı

    Şurası bir gerçek ki önce monaco gibi f1 sürücülerinin egolarını tavan yaptıran ve mutlak kazanmak istedikleri bir pistte hamiltonun önünde bitirdi, arkasından da öyle ya da böyle hamiltonun pistinde ona 18 puan daha fark açtı, bunlar çok değerli puanlar, hamiltonun bu sağ duyulu gözüken açıklamaları uzun sürmez, 1 kez daha böyle bir yarış olur da hamilton puan alamaz ve rosberg arayı daha da açarsa hamilton toparlanamayabilir diye düşünüyorum.

    1. F-one-Driver avatarı

      Ayrıca kanada pistinin fren katili bir pist olduğunu sağır sultan bile duymuştur, bana çok anlamsız geldi bu şekilde yarışdışı kalması, ilk pitlerden sonra meseleyi konuşmuşlar bide takımla, yani ya kazanırım ya ölürüm mantığı mı bu yani ben anlayamadım konuştukları halde nasıl frenlerini korumayı beceremediklerini…

  7. trf1’deki bilgiç yorumcular zorlama hatası diye bir kavramı da literatüre kattılar, tebrik ederiz.

  8. Softlarla Hamiltonun daha iyi olacagina adim gibi emindim ve olede oldu.Eger o sikani kesmeseydi 2 tur icinde herkes gorduku gecme ihtimali cok yuksekti.
    Alonso ispanyadamiydi Ranin arkasindaydi yanasamadi bile ona.ayni aracla ondekini gecmek ole kolay is degil.
    Hamilton nasil gecilir gosderecekti ama sikani kesti Rosberg.Hem lastiklerini yakmamis oldu hemdee tam gaz gidip 1 saniyeden fazla avantaj sagladi.
    Burada hic kimseyle tartismaya gerek yok .Herkes neyin ne oldugunu gayet iyi biliyor.Siz atin camurunuzu.
    Son gulen iyi guler…

  9. Hahahhaha 40 tur geçemediğin adamı acaba ne zaman geçipde yarısı 1.bitirecektin 40 tur geçilmediğin yanına bile almadığın ki dünya kadar geçis oldu bu pist geçise müsait o kadar tur yanına almadığın bir pilot karsısında anca pitt kıyağıyla ikinci olabilirdin az kalsın öylede oluyordu zaten hamilton ın baskada geçmesi için yol yoktu.
    Asıl hamilton rezil oldu geçis pilotu v.s gibi ünvanlar rosberg karsısında eriyip gidiyor ne zaman adam akıllı geçmiski zaten unutulmasın bu ünvanlar arka kanatta yarıs bitirdiği için değil takım arkadaslarını button gibi sürekli defalarca aynı araçla pist üzerinde hemde en zor kosullarda geçtiği için verildi ama rosberge karsı oldu kuzu tek atak yok:) nasıl yarıs kazanacak anca pitte o da oluyordu az kalsın:)
    Birde yakıt tüketimi hikayesi var hamilton ikinci pitlerden sonra hızlandı o ara yakıt tüketimi de artmıstı zaten ve rosberg bir hata yaptı kitledi lastikleri ama ne kitleme lastikleri yaktı resmen buna rağmen çok daha kötü lastiklere rağmen o kadar tur gene geçilmedi gene geçilmedi.:)

    1. Olaya fazla taraflı bakıyorsun tarafsız konuşamıyorsan sana laf anlatılmaz dediğini tekrarlar durursun 🙂

    2. Onur Gentas avatarı

      40 turdan sonra bir 30 tur daha var ama sanırım sizin için yeterli değil bu tur sayısı. Hamilton başta Vettel’in arkasında kaldı. Arada 2 sn’den fazla fark vardı Nico ile Vettel’i geçtikten sonra. Bunu kapattı arkasına geldi. Nico sizce neden okadar sert fren yaptı ve şikanı kesmek durumunda kaldı? Artık geçilmek üzereydi çünkü. Şikanda gene avantaj sağladı ve farkı gene 1 sn’nin üzerine attı. Lewis gene kapattı farkı fakat bu seferde motorda güç sorunu başladı ve gene 2 sn geriye düştü. Nico’da da aynı problem başlayınca tekrar arkasına geldi ve zaten ondan sonra pitlerde de geçti. Yani Lewis sürekli fark kapatmak durumunda kaldı çeşitli sebeplerden dolayı. Bu kadar zorlayıncada sonuç böyle oldu.
      Ben Hamilton’ı destekliyorum fakat diğer pilotlarında her zaman hakkını vermişimdir. Yani söz gelimi Rai’yi sevmiyorum diye başarısız olduğu yarışta gidipte ona sallayim diye hazır beklemiyorum. O yüzden sizin yazdığınız gibi yorumlar bana her zaman itici geliyor. Yani bu yarış Lewis kazansa da ben Rosberg hakkında sizin yazdığınız gibi bir yorum yazmazdım. Nico başka yarışlarda kazanacaktır ve size eğlence çıkacaktır merak etmeyin.

      1. Şikanı kesme hadisesinden sonra problem yasanmadı 10 tur gittiler hiç problemsiz tek atak yapamadı.
        Zaten ne zaman yaptıki.

    3. Hamilton Cuma 1. antremalarda yarım saniye daha iyiydi rosbegten hatta akşamüstü bir haber çıktı ve Rosberg’in verileri inceleyeceğini söyleyen bir haber çıktı bu haber trf1’de mevcuttur, ertesi gün ise rosberg çok daha yakındı ancak 2. antremanlardaki gibi 0.1 sn daha yavaş kalıyordu Hamilton’a göre . Daha sonra sıralama turları için yine verileri inceleyen Rosberg sıralamalarda Lewis’i geçemeyi başardı eğer veri inceleme olayına Mercedes derhal bir son vermezse Rosberg haksız galibiyetler almaya devam edecek kimse kusura bakmasın ama eğer verileri incelemese Rosberg sürekli 0.1 veya 0.2 sn geride kalmaya devam edecekti.Ayrıca bir diğer konu 40 tur neden atak yapmadı konusunda ise kimse kusura bakmasın ancak ideal çizginin dışında bir atak yapıp yarışını bitirmektense yavaş yavaş yaklaştı tam geçecekken Rosberg virajı düz alarak avantaj sağladı.Ayar olarak iki araçta birbirine çok yakındı (Rosber’in veri incelemesi sağolsun) bu ayarlarla Hamilton yinede mükemmel bir iş çıkardı ve yarışta olduğu sürece Rosberg’i zorladı yarış devam etmiş olsa Lewis için 2. pitstoplarda aldığı birinciliği yarış sonuna kadar rahatça götürebilirdi.

  10. Arkhaum : Sen yarışı takip ettin mi kardeş ? Ben sana Hamilton – Rosberg çekişmesini özetleyim istersen Rosberg startta iyi yer tuttu Hamilton frenlemek zorunda kaldı Rosberg iyi sürüyordu ta ki Hamilton’ın üst üste gelen en hızlı turlarına kadar Rosberg efendi panikledi Hamilton alev almış şekilde geliyordu yanlış hatırlamıyorsam ard arda 3-4 turda Mor derece yaptı Hamilton yalandan bir blokaj adım kadar eminim ondan sonra şikanı düz geçti ve bırak yavaşlamak farkı artırıp o turda en hızlı turu elde etti 🙂 Hamilton’ın bilek hakkı ile (pist sınırları içerisinde yaptığı en hızlı turlara karşılık) Rosberg efendi şikandan yaptı bu turu ayrıca orada lastikleri kitlemesi Hamilton’ın dikkatini de dağıttı bana kimse maval okumasın yok işte Rosberg kendi lastiklerine zarar verdi bu senenin hamurlarının daha sert ve dayanıklı olduğunu biliyoruz gelelim 2. pit stoplara takım 1. pit stoplarda Hamilton’a kaybettirmişti 2.de ise Rosberg’e kaybettirdi bunu kasıtlı olarak yaptıklarını düşünüyorum şikanı kestiği için Rosberg sol önü geç taktılar FIA nın 5 sn dur kalk cezasını kendilerince 1 saniyede vermek istediler Hamilton’ın frenleri bitirmesinden ziyade zaten Mercedes’in motor sorunu damgasını vurdu yarışa Hamilton son 2 yarıştır kan kaybediyor ama Rosberg’in adil yarıştığını düşünüp gelip burada ahkam kesmeyin Rosberg çok iyi bir pilot ama kafası çakallığa fazla basıyor etik olmayan 2 hareketine de ceza gelmedi henüz bakalım FIA 3. hareketinde ne yapacak merakla bekliyoruz.

    1. Kardes sen baya baya kurgu da uzmanlaşmıssın:)
      Başım döndü yaw dur kalk vermesinler diye 1sn geç pit yapmışlar he vay anasını 🙂
      ilk pitlerde 0.800 kaybetti hamilton ama ikinci pitte 1.5 sn kaybettirdiler rosberg e yani pitt ler hamilton a yaradı onun lehine isledi zaten pitte de geçti neticede.
      Lastikler istediği kadar sert olsun hiç bir pilot o kadar süre ile o kadar sert blokajı isteğiyle yapmaz.
      Yaklasık 2-3 sn lastikler yandı resmen buna lastik mi dayanır hiç bir pilot bunu bilerek yapmaz kendisine bu sekilde zarar vermez.

      1. Bak sen olayı hala yanlış anlıyor ve yorumluyorsun ben Mercedes kendince bi ceza verdi dedim yoksa FIA’ya yaranmak için Rosberg’i cezadan kurtarmak için değil çünkü cezanın çıkmadığı 2. pit stopa kadar belli olmuştu ki iyide yaptılar hatta az yaptılar 2-3 saniye kaybettirmeleri lazımdı Rosberg bu kafayla giderse şampiyon olur ama saygınlık kazanmaz.

    2. OtonomAktor avatarı

      yazına katılıyorum dostum. monakodan önce schumi den çok şey öğrendim bu psikolojik baskı ve ekstra stratejiler konusunda demişti. ondan sonraki 2 yarışta da çakallıklar gördük ciddi manada.

      mercedeste pitte kendi 1 saniye ceza kesti bana da aynı şekilde düşündürdü o sol önü takamamaları. bu merco nun ros u ham e karşı tümüyle kollamamaları şeklinde algı yarattı bende.

    3. Onur Gentas avatarı

      Rosberg bana göre özellikle kızaklamadı. Çok hızlıydı ve geç frenleme yaparak Lewis’i arkada tutmak istedi. Erken frene bassa Lewis yanına gelebilirdi. Yani öyle yada böyle Nico istediğini aldı.

  11. neden zorladığını adam söylüyor. kafası çalışanın anlayabileceği bir şekilde. “bu sorunu aşabileceğimizi düşündük” demek takımdan sorunun büyümeyeceği hakkında bir onay geldi demek. bir pilotu zorluyorsun diye suçlamak zaten saçmalıktır. ne yapsın yahu çok zorluyorum azıcık yavaşlayayım mı desin, takım aksi birşey söylemedikçe zorlar.

    nico’yu rezil etti. eşit hızda bir araca yaklaşmak çok zor olmasına rağmen lewis yarışın yarısını 0.5 geriden takip ederek götürdü. lewis’de sorun çıkmasa 2. bitirecekti. hiçbirşey kaybetmedi yine 2. bitirdi, ancak bu sefer 7 puan fark kapanması yerine 18 puan fark açıldı. nico için 25 puan avantaj sadece bu yarıştan.

    rosberg şikanı keserek avantaj elde etti, kesinlikle ceza gelmeliydi. şikanı kestiği iç san değil, kestikten sonra tam gaz devam ederek 1sn avantaj sağladığı için.

  12. Lewis_Didem avatarı

    Adam aracını zorlasa niye zorladı derler üstünüde suçluda yaparlar.Zorlamasa tek bir atak dahi yapamadı yanına yaklaşamadı derler.Çok tuhaf bi milletimiz.

  13. OtonomAktor avatarı

    hadi inş ham. şu konuşmandaki kadar olgun ve daha güçlü dönersin umarım.

  14. Al buyrun kendisi söylüyor tamamen kendi hatası yarıs dısı kalması madem bilgi verildi hemde ilk pitlerin hemen ardından böyle bir durum var madem daha ne zorluyorsun buyur sana 0 puan.
    O kadar zorladın da ne oldu pitte geçtin anca.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir