Montoya "Ferrari ve Mclaren İstese Bile Gelmem"

yazar:

kategori:

Juan Pablo Montoya, kendisine Formula 1’den yapılan teklifleri geri çevirdiğini söyledi.

2006 sezonunun ortasında Mclaren ile yarışırken Formula 1’den ayrılan 33 yaşındaki Kolombiyalı pilotun Formula 1’de 7 galibiyeti bulunuyor.

Ancak şu anda Amerika’da NASCAR’da mücadele eden Montoya F1’e dönmekle ilgilenmediğini söyledi.

EFE Haber Ajansına konuşan Montoya "Amerika’da olduğum, ailemle olduğum için mutluyum. Gerçekçi olmak gerekirse Formula 1’e dönmek hiç aklımdan geçmedi."

"Dahası Mclaren ya da Ferrari istese bile geri dönmem." dedi.

Montoya’ya başta Toro Rosso olmak üzere diğer takımlardan da teklif gittiği düşünülüyor ancak bu konuda konuşan Montoya "Bu teklifleri kabul etmedim. İlgilenmiyorum." dedi.



Yorumlar

  1. Burak Soylu avatarı

    peki bana aynı şekilde heidfeld trulli nelson piquet rubens barrichello jenson button mark webber fisichella kovalainen vs vs in f1 de olma sebebini açıklar msn? sence onlar f1 i montoya dan daha mı çok hakediolar?? yani montoya dan daha mı iyiler sence 😉 ?

  2. Sinan Şahin avatarı

    ben nedenlerini belirterek bu adamın f1 de olmaması gerektiğini söyledim. ama sen, şartlanmış olduğun için bunu hazmedemiyorsun. olsun sorun değil. sato da montoya gibiydi ama o da uzun süre kalamadı. gerçi ben sato'yu seviyorum :)) aksiyon görmek için bu pilotlar iyi oluyor ama f1 de devamlılık önemldir.

  3. Burak Soylu avatarı

    sinan arkadaşım biz sana tahammül edebiliosak f1 de ona tahammül edebilri die düşünüyorum… çünkü f1 içinde böle bu işten anlamayanalrı bile barındırabiliosa montoya ya da elbette bi yer vardır orda… 😉

  4. Sinan Şahin avatarı

    herkes biliyor ve söylüyor zaten: montoya takım oyuncusu değil, tek yarışlık, uzun soluklu olmayan bir pilottu. ve asıl önemli olan da f1'in takım oyunu olması. bu yüzden montoya'nın burada olmaması gayet normal. asıl anormal olan ise bu kadar sene bu adama nasıl tahammül edildiği!

  5. Burak Soylu avatarı

    böyle yorumlar duymak çok güzel yaaa.. arkadaşlar sizin gibi insanların olduunu bilmek bile çok güzel bişey.

  6. BMW  ///M Power avatarı
    BMW ///M Power

    Fatih harbiden sen de mi öyle yapıyorsun? Vallaha ne yalan söyleyeyim bende aynını yapıyorum Montoya Şumi yazıp youtube de geri sardırıp sardırıp izliyorum. Çok iyi geliyor bana. Montoya çözülememiş bir denklemdi ve çözülemeden de F1'i terketti. Kendisi en güzel günlerinin Williams'ta geçtiğini her fırsata dile getiriyor. Yazık… F1 en büyük yeteneklerden birini kaybetti.

    ''Kimse sollama fırsatlarını Juan kadar iyi değerlendiremez. Buna Schumacher de dahil''
    Sir Frank Williams

  7. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bı sıradışı adamın f1 e kattığı şeyleri görmemek büyük bir yanlıgı bence..herseyiyle mukemmel bir pilot arıyorsanız,ya da ne bileyim sampiyon olmak adına yarısan ve ufak hesapların adamlarını secevekseniz bu adam tabii ki montoya değildir..adamın umurunda değildi f1 ve padok hayatı..
    ne kadar büyük ve saygıdeger oldugunu anlamak için de 2 yıldır f1 de olmayan bir adam için yazılmıs bunca yazıya bakılarak bir fikir edinilebilir..
    bugune kadar en sevdigim pilot olmustur,hakkinenden sonra ve öyle de kalacak gibi..
    bir arkadas yazmıs,2000 li yıllarda yarısları sıkıcı hala getiren ferrariye ve schumiye yasattıgı o kabus dolu anlarla hatırlayacagım onu diye..aynen ben de bunlarla beraber sıradısı karakteriyle de hatırlayacagım..tanıdıgım ve okudugum kadarıyla da mukemmel biri..mclarendeki kariyeri benim için f1 deki en sevmedigim dönemlerdir,çünkü çok sevdigim mclaren ve montoyanın birleşimdinden daha güzel şeyler bekliyordum ama olmadı,nascarda da çok iyi suruyor,bu kadar farklı seride kazanan baska bir adam varsa,yazabilir mesela onu begenmeyenler..
    ayrıca mclarenle gecirdigi 2005 yılında,nerdeyse ilk 3 yarıs arac yoktu,sonraki 2 yarıs sakattı ve sorun yasamadan bitirdigi 10 yarısta da 60 kusur puan aldı o kadar da basarısız degildi..2-3 yarısta liderken sorun yasadı,kanada macaristan vesaire..turkiye ve spa da da tur bindirdigi adamlar ona carptıysa bu onun sucu degil ki..o pilotlar yarıstan sonra özür dilemişlerdi hatta cok iyi hatırlıyorum..bunları endne yazıyorum?
    onu cok sevdigim ve özledigim için ve benim gibi düşünen oldukca iyi f1 cilerin oldugunu bildigim içinç..be de sıklıdıgım yarıslardna sonra youtube ye montoya yazıyorum..özellikle de montoya-schumi:DD

  8. Burak Soylu avatarı

    FF… imzamı koydum altına

  9. Yıllar geçsede hep keşkelerle anılacak bir pilot. Kısa F1 kariyerinde çoğu F1 taraftarının gönlünü fethetmeyi başarmıştır. Çünkü tipik bir F1 pilotu değildi. Derdi puan toplamak değildi. Sanki show yapmak için yarışıyordu. Kendisinden daha hızlı araçlara bile en ufak bir boşluk bulduğunda hiç düşünmeden direk atak yapar ve geçerdi. Bazen de ahmakça hataları kazalarıda olmadı değil. Tutamadığı çenesi kariyerini de etkiledi. Kameraman kazasından sonra ettiği küfürler basının kendisine düşman olmasını sağladı. 2003 Fransa yarışında telsizden takıma küfür etti ve Williams ile ipleri kopardı. Ancak williams ile yarışmaya devam etti sezon sonunda şampiyonluğu kaybetti. Bu sıralarda Dennisin teklifi ile F1 kariyerinin en büyük hatasını yaptı ve Ron dennisin yetenekli kurbanlarından sadece birisi oldu. 2006 Amerika faciasından sonra çılgın bir karar verip kimseden habersiz Nascarda yarışmak için imza attı ve F1den sezon ortasında ayrıldı.

    Evet Montoya normal bir insan, alışılagelmiş bir F1 pilotu değildi. Ancak kimse onun yeteneğinden yada heyecan verici bir pilot oldugunu inkar edemez. Williams da yarıştığı senelerde yaptıklarını yok sayarsanız geriye izlenebilecek pek birşey kalmaz. Mclareni saymıyorum bile çünkü o orada yarışmadı yarıştırılmadı. Mclaren fanları buna karşı çıkabilir ama Alonso Montoya tesadüf değil yada David’in söyledikleri. İlahlaştırılan Kimi bile takımdan ayrılıp Ferrarariye geçti. Yani orada bir şeyler yolunda gitmiyor.

    Şimdilerde FIA’nın pilotları Montoya zihniyetinde yarışması için zorluyor. Atak yapmak için araçlar değiştirildi. Daha fazla risk almaları için madalya sistemi düşünülüyor. Bakalım yapılanlar ne kadar kar edecek.

  10. Burak Soylu avatarı

    salih arkadaşım bjk ye ne lazımsa git çarşı dan al 😀 😀 😀 her türlü şey bulunuo orda 😉

  11. montoya yarıştığı süre içinde formula 1 e renk ve ekşın kattı.Sıkıcı f1 yarışlarından sonra yutuptan :p montoyanın geçişlerini ataklarını izliyorum…

  12. bununla birlikte hamiltonu montoyaya benzetenlere söylüyorum.lewisin hiçbir yarışı bariyerlerde sonlanmadı 25 yarışın sadece 2 sinde yarış dışı kaldı.montoya ise kariyerinde defalarca kez duvara çarptı

  13. montoya f1 de bir isyanın adıdır

  14. salih bozok avatarı

    gel o zaman seni beşiktaşa alalım.

  15. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Montoya iyi pilottu fakat istikrarsızdı hatta ve hatta Raikkonenden dahi istikrarsızdı belki farklı sebepleri olabilir fakat f1 de önemli olan istikrar Schumacher neden büyüktü veya Senna veya Prost bunların cevabı hepsinde aynı İSTİKRAR ;bunu yakalayan herkes büyük oldu ve büyük olarak anıldı ve anılmaya devam ediyor ;daha önceki yorumlarımın bir tanesinde de belirttiğim gibi dünyanın güney kesimine mensup pilotlar genelde istikrarsız en istikrarlıları da Senna idi o da fazla yaşayamadı iklimin insan psikolojisi ve karakteri üzerindeki etkisinin bir yansıması bu bence soğuk iklimde büyüyenler istikrara daha fazla sahip Raikkonen ne yazıkki o konuda da istisna :)) ;
    Montoya nerede kendini rahat hissediyorsa orada kalsın ,Mclarene geldiği dönemde çok iyi şeyler düşünmüştüm kesin şampiyonuz diye İstanbuldaki yarışta yaptığı hata bize doubleye mal olmuştu ve yine ismini hatırlayamadığım bir diğer yarışta aynı hata o yıl çok çok iyi olabilirdi fakat olmadı 2006 da herşey kötüyken A.B.D GP.sinde Raikkonen ile birbirine girmesi tam bir fiyasko eeee bu adama ne demeli bence kalsın Nascar da hiç gerek yok belkide DTM ye gelebilir orası tam ona göre ….

  16. Burak Soylu avatarı

    larien larien.. mclaren dahil derken öle bi konuşmuşsun ki sanki alonso dan da yaka silken mclaren deildi.. 😉

  17. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    uzak dur başka ihsan istemez montoya… mclaren dahil herkes senden yaka silkerdi eskiden. biz seni uzaktan seviyoruz. bırak da öyle kalsın aman.

  18. Burak Soylu avatarı

    Bse_Lews şuna eminim ki lewisi isteyenlerden fazladır montoya yı isteyenler pilotlar arasında da dışarda da.. hee sen glock 12 kişilik sayılır diosan pilotlarda öne geçmiş oluosunuz 😀 😀

  19. Burak Soylu avatarı

    video çok güzel çok teşekkürler fatih

  20. seni isteyen yok zaten!!!

  21. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    haberin içine bir video koydum arkadaşlar 20 dakika. özleyenlere izlemelerini tavsiye ederim.

  22. Burak Soylu avatarı

    adaş hediye için saol.. ama ben bu videoyu 2 senedir biliyorum.. youtube da nick yerine "uzarel" yazarsan görürsün videolarında 😀 😀 😀 ama yine de saol

  23. burak bocek avatarı

    al biraz arşivleri karıştırdım bendeki videolardan bir tane link buldum nerden inrdirdim die unutmustum ama buldum.buda benım sana montoya schumı deonemı cekısmedı hedıyem adaşş:)
    http://www.turkiyef1.com/multimedia/video/flv/default.asp?id=570&Montoya%20ve%20Michale%27in%20m%FCthi%FE%20m%FCcadeleleri

  24. Yabancı forumlarada bakıyorum nedense son zamanlarda ayrılan pilotlardan sadece Montoya geri dönsün diye başlıklar açılmış, onu tutmayan insanlar bile F1 de olmalı diyorlar. Gazeteciler her seferinde dönmeyeceğim demesine rağmen her gördüklerinde yine aynı soruyu soruyorlar. Adam bezmiş artık Ferrari bile istese dönmeyeceğim diyor daha ne desin? F1'den ayrıldıktan sonra söyledikleriyle bir daha dönmemesi lazım zaten. İnsanlarda bir iz bırakmış demekki, kıskananlar çatlasın, çatlıyorlarda zaten 🙂

  25. Burak Soylu avatarı

    valla zate ben de f1'e dönsün demedim ilk mesajıma bakarsan.. nerde mutluysan orda kal demiştim.. benim sölemek istediğim şu.. sakın üzerine alınma bunu da.. bütün pilotlar hakkında konuşurken biraz bilginiz varsa konuşun.. sallamakla bişiler olmaz.. dikkat edersen ben herkese yorum yazmıorumm neden??? 😀 eş konusuna gelince ona bu kadar çene yapmak zorunda kalcaımı sanmıom :D:D bi kere öperim dediğimi yaptırırım 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  26. burak bocek avatarı

    öff tamam çenene kuvvet yaşasın montoya ne diyeyim Allah karıan sabır versin adaş:) ama unutma f1i sevmeyen artık ondan sıkılmış birisi artık f1de faydalı olamaz zaten istemiyorda hiçbir şekilde.tamamen sporun siyasileştiginide söylemişti artık f1in spordan farklı oldugunu soyleyıp gıtmıstı yanlıs hatırlamıyorsam.yurek hoplatan geçişlerini herkes alkışlamıstır emınım.

  27. Burak Soylu avatarı

    hehehe…. kimden çekincem tifosilerden mi? hehehe… bişiler ifade etmiştir… izleyip unutma meselesine gelince ben unutamıyorum yaa.. sanırım harddisk daha büyük benim o yüzden daha rahat çalışıo ve analiz yaparken pek yorulmuo 😉 o yüzden ne yazdıımı gayet ii biliorum.. ama sen her lafı üstüne alınıorsan o başka.. mesela rubensle ilgili yorum yazarken amacım rubensle ilgili yorum yapmak deil; hem oraya hem buraya yorum yazan bi kişiye bi göndermede bulunmaktı.. yazdıklarımı dikkatli okursan ve rubens yorumlarını okursan ne demek istediğimi anlarsın.. ama bence önce bi reset at 😉 bye adaş 😀

  28. burak bocek avatarı

    işte bende dıyorumki git orada yaz rubens ile ilgili haber başlıgı belli.he ama millet orada sana cevap yazacak diye cekınıyorsan o ayrı.sen 97den beri izliyorsun sorun değil ben daha geç emın ol senin bilmişliğim kadar unutmuslugum var ama yarısa girecek halımde yok.helal olsun ben agresif değil heyecan getirmedi demiyorum geçiş yapmıyor ve yetyeneksızde demıyorum.kendını haklı cıkarmak ıcın yazıyı farklı yerlere cekme.gozunle oku beynınle analız et.bende senın gıbı onun agresf oldugunu ve ozledıgımı daha once benzer bır haberde f1 lazım oldugunu dıle getırdım aynı bu sıtede by adas

  29. Burak Soylu avatarı

    rubensle ilgili haber yazmadım sadece ona sataşanların burda yaptıı yorumu eleştirdim. umarım bu kadar mantıklısındır sende 😉 2.si kimin ne fanı olduu zerre umrumda deil. valla ben 97 yılından beri tv izliorum ama bazen öle minibüs gp yarışlarını koymaları biraz garip gelio… ordan biliorum.. yani şöle diim en azından ne izlediğim biliorum 😉 ayrıca merak etmeyin montoya'nın kimseye prim yapmaya ihtiyacı yok.. abd de onun ne kadar ünlü olduunu gayet iyi biliorum.. ve şunu da görüorum ki f1 den ayrılalı bu kadar zaman olmasına rağmen 2-3 ay önce f1racing hala ondan söz ediosa burda da baya ünlüymüş die düşünüorum.. ayrıca da ben sana şimdi yapardı yapmazdı die bişi de demedim.. zamanında millet birbirini takip ederken o çatır çatır geçişler yapıodu… yetenek konusunda zaten bişi sölersen f1 bilgin hakkında ciddi süpheye düşürüceksin gerçek f1 bilirleri 😉 kib adaş hehe

  30. burak bocek avatarı

    pilotlar birbirlerini geçmek için orada zaten.iyi ki 3tane geçişi olmus.he belki daha fazladır ama schumide eli armut toplamıyor montoyayı onun kadar geçmiştir herhalde.biz inan heyecan duymusuzdur o geçişlerden gerek montoya gerek f1 severler.ne hiwssedicez birisi bizim takımdan bizim pilotumuzu geçince sitem mi edelim.burda montoyanın söylediği garip isteselerde gelmem.zaten tersi bir durum olamaz istemedikleri halde gelemez.heyecan verip vermemesi ayrıdır zaten f1 zamanla gelen kurallardan ne kadar çok geçiş yapıldıgını gorduk montoyada istedi kadar yetenekli olsun araçların yapısı ve kurallar musade etmedıkten sonra ne yazar.

  31. Kovulmadı yaw kaçtı kaçtı.

  32. burak bocek avatarı

    ya kimi ya schumi ya macca geriye ne kaldı zaten burak soylu.hem kimin ne fanı oldugu neden bu kadar seni ilgilendiriyor.birde rubens barrichello ile ilgili haber ayrı orda yazsan daha mantıklı olur kanaatindeyim.bir hışımla gelmiş yazmıssın minübüs şoförlerini izlemeye ihtiyacımız yok sen iyi bildiğine göre epey izlemişsin izlemeyede devam et bizim yerimize

  33. Burak Soylu avatarı

    McLaren den kovulup kovulmadıını bilmeden de konuşmayın arkadaşlar. ron dennis in açıklaması var önce onu okuyun.. barrichello ya işkembe-i kübradan atmış diyenelr.. önce kendilerine baksın yorum yaparken

  34. Burak Soylu avatarı

    yaa montoya hakkında atıp tutanlar ya macca da kimiyi destekliolardı ya da schumi fanlarıdır… bu adamın yaptığı geçişleri sahip olduğu yeteneğe sahip olan bi adam gösterin senna'dan sora.. göremezseniz.. daha heycanlı f1 istionuz yaa.. size böle adamlar lazım aslında ama anlamıosunuz… bence sizin gibiler için f1 sezonu bitmedi.. çıkın dışarı minibüscüleri izleyin… onlarda aynı f1 pilotları gibi çok nadir atak yapıolar yolcu alıp indirirken (pit-stop) birbirini geçiyolar.. bence tam sizin seyir zevkinize göre… hepinizin 2003 nurburgring de 2001 interlagos ta 2004 spa da neler hissettiğiniz az çok anlıyorum.. 😉

  35. Ay nolur gel!

    McLaren de en olmadık anlarda Lewis'e arkadan bodoslama dalacak birilerini arıyordu!

  36. Sinan Şahin avatarı

    mclaren ve ferrari üzerinden kendisine prim yapmaya çalışıyor, başka birşey değil. mclaren'den kovulduğu sene dela rosa bile ondan daha iyi bir iş çıkarmıştı. montoya, ya gelsin küçük takımlarda sonunculuklara razı olsun, ya da sıkılana kadar nascar'ında dönmeye devam etsin.

  37. burak bocek avatarı

    laf ola beri gele istesede gelmem ne demek istemedikleri hadle gelecek halin yokya.montoyada şaşırdı:)

  38. Vahşet mi…neden her haberi mclarene taş atmak için kullanıyorsunuz…mclaren bu sene vahşetmi yaşattı,birinimi yaraladı veya sakat bıraktı veya öldürdü,yoksa kullandığınız kelimenin anlamını bilmiyormusunuz…montoya mclarende yarıştı ne gibi vahşilikler yaptı acaba???

  39. "Dahası Mclaren ya da Ferrari istese bile geri dönmem" haber başlığı nie ferrari mclaren 😀 bu kadar da taraf tutulmaz ki canım :p p değil de heikkinin yerine gelsim gerçekten isterdim. mclaren gerçekten pistte vahşet nedir gösterirdi 🙂

  40. erhan aydın avatarı

    yahu senden birtane var zaten(hamltn) onun potansiyel bir kaza oluşu yetiyo,birde sen gelirsen…aslında şimdi düşündümde aslında çok farlı olabilirdi.iki aynı tarzda pilotun aralarındaki mücadeleden hep diğer pilotlar kazançlı çıkardı:-)
    merak etmesin montoyo,kafası rahat olsun,ferrari takımı tarzı gereği o tarzda pilot istemez.mclaren ise zaten hamiltona sahip,aynısından başka istemez.
    SEN KAFANI YORMA BİRADER,NASCARında devam et…

  41. ole demeyın ben montoyayı sevıom:D

  42. JPM gibi sürücüler nadir bulunur. Çok hırslı ve agresif bir pilot en sevdiğim pilottur bu camiada.:)

  43. sanki mclaren ve ferrari çok istiyor da o gelmiyor..mclarenden kovulduğunu unutmuş galiba

  44. yahu kal orada sakın gelme…

  45. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Kal sen orada.

  46. Burak Soylu avatarı

    montoya eğer orda mutluysan orda kal ama f1'in sana ihtiyacı var… seni f1'de görmeyi çok istiyorum ben.. tekrar BMW'ye gelsen kubica'yla beraber süper olursun… schumi'yi çaresiz bıraktığın anları hiçbir zaman unutmayacağız… Viva él Campeon!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir