Barrichello "2002 Avusturya'da Kovulmakla Tehdit Edildim"

yazar:

kategori:

Rubens Barrichello, bu hafta da Ferrari ve Michael Schumacher ile yaşadıkları konusunda açılıma devam etti.

Formula 1 kariyerinin sonuna yaklaşan en deneyimli sürücü, geçtiğimiz günlerde bir gün Ferrari hakkında tüm bildiklerini anlatacağını söylemişti.

Fantastico adlı  programa katılan Barrichello meşhur 2002 Avusturya yarışında Ferrari’nin kendisini kovmakla tehdit ettiğini söyledi.

Barrichello, o yarışta kendisine telsizden "Michael’in arkanda olduğunu biliyor musun? Bu şampiyonluk için çok önemli." denildiğini söyledi.

Barrichello geçilmeden önce pit ekibi ile 8 tur boyunca konuştuğunu ancak son turda ultimatom verildiğini söyledi.

Barrichello "Konuşmanın şiddeti her tur arttı. Ve daha sonra anlaşmam hakkında konuşuldu."

"Benim için durum açıktı. Ayağımı gaz pedalından çekecektim ya da evime gidecektim." dedi.

Barrichello olayların ardından Schumacher’e olayla bir alakasının olup olmadığını sorduğunu ve Alman pilotun yaşananların kendisi ile alakası olmadığını belirttiğini söyledi.

Barrichello "O, olaylarla alakası olmadığını söyledi ancak onun yaşanan her şeyden haberdar olduğuınu gösteren belgeler evimde var." dedi.


Yorumlar

  1. ya şuan herkes kendi desteklediği pilotu yada takımı savunamkla meşgul ama kim ne derse aynı lafı kedine de işitir aslında..
    şöyle özetleyeyim ; Fanatik ferrariciler lewis in altındaki araba bende olsa ben bile şampiyon olurdum diyolarsa eğer, o zaman schumacher içinde aynı şey geçerli,o kadar olanakla bende şampiyon olurdum,yada Koyu mclaren ciler de aynı şeyi schumi için söyledikleri zaman lewis içinde geçerli oluyor yani anlıyacağını* hiç kimse sadece yeteneğiyle bişiler yapamıyor malesef bu f1 koşullarında..

    Sonraaaa.. Diyorsunuz ki; "schumi dc nin üzerine yürüdü diyorsunuz da senna nın irvine a atığı yumruğu niye söylemiyorsunuz" ; hee, madem senna nın attığı yumruk bir hataydı, bir yanlıştı, o zaman karşılaştırdığın şey de(yani schuminin dc nin üzerine yürümesi) aynı derece de yanlıştır.. her pilot illaki hatalar yapmıştır ama sen övdüğün pilotun hatasını diğer bi pilotun yaptığı hatayla kapatamasın, bunların tümü yanlıştır…

    Demek istediğim şu ki burda ne scumi başarısı* nede lewis, ne schumi suçsuz nede senna … herkes için aynı şeyler geçerli oluyor bi noktada bence, pilotların o anki psikolojik durumlarını asla bilemeyiz ki…

    Ama eğer asıl konumuza gelicek olursak ;
    Burda barichello nun yaptığı şey asla yanlış değil,olayları açıklaması da çok doğal yaptığı ama yanlışlık bütün bu olanları dile getirdiği zaman… o kadar geç anlattı ki bunları, biraz sanki ferrariye kalleşlik yapmış gibi durdu,(ama bence durum öyle değil o ayrı)…Bunu ya o gün anlatıp evine dönücekti, yada hiç bi zaman anlatmıyacaktı bence..Artık çok geç rubens…

  2. burak bocek avatarı

    yanı cıkıp bu adamların efsane yarısları konusulmalı nasıl buralara geldı konusulmalı yoksa bı*ım rubens barrıchellodan ne farkımı* kalır.olan olmus olmuse olmusa care mı var.şimdi bunları anlatıyor elıne ne gecıyor.üstelık suankı ekıp kısmen yenı pılotlar yenı takım patronuda yenı.soyledıgı hersoz onun ferrariye saldırı.yoksa bı* burda karakterlerını ele alsak pılotların yaptıkları yanlsıları yazsak akşama kadar sabaha kadar bıtmez bu muhabbet o yuzden bırakalım boyle boş işleri.yada soyleyeceksek herkes once bır kendınden baslasın herkes bı kendını elestırsın bu pılotların yaptıgı olumlu ıslerıde soylesın koca karıyerlerını 2-3belkı 5yarıslık hatalarıyla degerlendırmesın.

  3. burak bocek avatarı

    evet 98de belçikada garajına girmiş dc'nin üzerine yürümüştür.peki neden yapmıstır cunku acık ara lider değil miydi yarısı kazanmaya girtmiyor muydu?tur bindirmede hata yapan dc schuminin yarısı mahvetmedi mi.yıllar sonra ö*ür dilemedi mi?olmus bitmiş kapanmıs olayları bu kadar cok konusmayı seviyorsunuz magdem peki neden senna schumi üzerine yürüdü diye söylemıyorsunuz.neden eddie irvine a yumruk attıgını soylemıyorsunuz.işinize gelmıyorda ondan.tek bildiginiz schumı yada ferrari yaptıgında aradan seneler geçmıs olayları ballandıra ballandıra analtmanı*.aynısını yapmıs sızde yarısan pılotlar ses cıkmıyor.lewis super yetenek hakkıyla sampıyonluk alıyor schumı ıse hak etmeden alıyor yetenegı tartısılıyor hatta yetenek bıle yok!hersey ne kadar guzel degıl mı boyle

  4. burak bocek avatarı

    Birincisi ben sennaya saygısızlık falan etmedim.asla sizin takımını*ın tarftarları gibi senna için agı*ımı bozmadım bozmam.her zaman senna f1in kahramanlarındandır.yazıyı yanlıs degerlendırmeyın.herkesın hataları olmustur sennanında.benım demek ıstedıgım schumi ve ferrari tarihi bu kadar kötü madem önce herkes bir kendisine baksın.ben burda senna prost schumi gibi efsanelere bu tarzda sataşmaları hep çirkin buldum yerlerinin asla doldurulamadıgını soyledım.ama sı*ın yaptıklarınızda fazla.anlının akıyla sampıyonlugu yok galıbıyetlerı takım arkadaslarının hedıyesı gıbı saçma sapan yargılamalardan baska birşey yok.kimin kazanacagını kımse bılemez hadı bende emın olamayım tamam.30puandan alma ıhtımalı var dıyelım ama sıze gore kesınlıkle o kazanacaktı.ben senna schmı kıyasınada gırmıyorum arkdaslar ama sı*ın takımdan sureklı bırılerı cıkıp schumı aleyhınde atıp tutmasın.ben olmusları soyledım gerçeklerı anlattım fısıltı gazetesınden alıntıları değil saygılar tum efsanelere

  5. Bu arada teşekkür ederim burak. Önemli birşey söylemişsin. Neden kendi takımlarındaki pilotların yaptığı hileleri görmüyorlarda bizlere laf atıyorlar. Kaç pilotunuz 1 numara olabilmek için savaştı yıllardır. Savaşmaktan kastım pist üzerinde değil masa üstünde. Davidler, mikalar, Sennalar, Prostlar son olarak alonso.

    Ferrari tarihinde hiç bir zaman kendi pilotunu düşman olarak gören bir açıklama gelmemiştir.

  6. Alp nasıl insan olunacağını öğreneceğim en son kişi sensin bu 1. 2.si ben senin nickini kullanarak benle muahttap olma diye bişey yazmadım,yazdığım şahsın kim olduğunu sen daha iyi biliyorsun. Ve aynı kişinin burda anamıza avradımıza sövüp sonra ben yapmadım dediğini de çok iyi biliyorsun. O şahıs dışında kim benim yorumuma karşılık verdi de ben yorum yapma dedim.

    Gelelim senin söylediklerine. O araca hangi dandik pilotu koyarsan 1 olur dedin. Bende sana isim verdim bunlar dandik pilotlar mı diye? Alp sen şunu anlamıyorsun f1 de iyi pilot sadece aracı kullanmakla olunmuyor. Eğer olunsaydı senin de dandik olarak görmediğin pilotlar 83 den schumi gelene kadar şampiyon olurdu. Ya da bana göre mclarenin en iyi pilotlarından mika efsane olurdu. İyi pilot aracını tanıyan liderlik özelliği taşıyan aracın gelişimine yardımcı olan, aracını yormayan v.s. pilottur.

    Diğer bir olay senna ölür schumi şampiyon olur demişsin. Unutma schumi dandik aracı ile 92 yılında sennayı zaten yenmiştir. Hemde çaylak sezonunda.

    Hill olayında eğer sen schumiyi hatalı görüyorsan bence gözlük kullanmalısın. Yarış çizgisinde olan schumi, içerden zorlayan hill.

    Ve bütün bunları nasıl bir araçla yaptığını sen o engin f1 bilginle bizden daha iyi bilirsin. Nerdeydi peki onca efsane.. neden bu iki takımda şampiyon olamadılar.

    Hile ile takım arkadaşını yanına almakla, şerefsizlikle kazanılan şampiyonlukları neden diğer efsaneler kazanamadı? Değil şampiyon olmak bu iki takım ilk üçe girmeyi beceremiyordu.

  7. sinan  bilir avatarı

    herşey iyi güzelde kimse sormadığı için meraktan soruyorum sadece.senelerce bunları bildiği halde yarışmaya ses çıkarmadan devam eden barrichello şerefsiz,ahlaksız,karektersiz vs.de ona bunları yapan ferrari takımı ne ayak?yani şöyle sorayım ahlak bekçisi arkadaşlara,hırsızın hiçmi suçu yok?

  8. erhan aydın avatarı

    f1 tarihinde son 10-15 yıla baktığınızda sayabileceğiniz birkaçtane iyi pilottan birisidir HAKİNEN.ama maalesef yanlış zamanda yarıştı.schumacherin ve iyi olduğu zamanlarda yarıştı.ve bence bu yüzdende erken denecek birzamanda bıraktı f1'i.
    işte tamda bu yüzden mclaren takımını tutanlar düşman oldular önce şumiye sonrada ferrariye…ızdıraplarını anlıyoruz:) hak veriyorum…çünkü mika hakinen gerçektende hem pilot olarak hemde karakter olarak çok iyi bir pilot…

  9. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Benz,Schumi az bile yapmıştı.O şey sana yapılsaydı eminim sen daha fazlasını yapardın.

  10. 1998 belçika grandprixsinde mclaren garajına nasıl saldırmıştı buda örneklerden sadece birtanesi

  11. erhan aydın avatarı

    ortamın kirlenmeye başladığını hissediyorum sanki.bu ne ya,arkadaşlar nasıl sözler kullanıyorsunuz? alp aslan kardeş,işi biraz fala abartmışsın galiba.sayende ne kadar bilgilendik anlatamam! kardeşim sen kafayı ferrariyle bozmuşssun.bu ferrari meğerse alnının akıyla şampiyonluk kazanamamış!!! asıl bomba şumiyle ilgili söylediklerin…sen hayatında schumacher gibi olgun ve düzgün kaçtane pilot biliyorsun ki? o pilot ki kendisi ve takımı hakkında çok yakışıksız laflar söyleyen alonsoyu 2006 brezilya gp öncesinde nasıl tebrik etmişti.tabi bu örneklerden sadece birtanesi…
    Lütfen Seviyeyi Koruyalım…

  12. kesinlikle senna guven.burak bocek arkadaş sen ayrton senna nın eğer ölmemiş olsaydı 30 puanlık farkı kapatamayacağından nasıl bu kadar emin olabiliyorsun.daha sadece 3 yarış geçmiş kendinde söylemişsin.williams renault o dönemlerin en iyi takımların biriydi belkide efsane yaşasaydı schumacher o iki şampiyonluğunu(94-95)alamayacaktı.f1 de imkansız demek öyle kolay birşey değil(puanlama sistemi 1.10 2.6 olmasına rağmen)heleki daha sadece 3 yarış geride kalmışsa..ayrıca arkadaşın bahsettiği tc muhabbetide masal falan değil.sende işine gelmeyen şeyleri masal anlatma hikaye anlatma diye geçiştirme şimdi.schumacher diye öve öve bir kaldığın o adam 2006 da delarosa kedisini geçmeye çalışırken bariz bir şekilde şikanı düz geçti ve bunu yaptığı gibi bide pişkin pişkin adama yol wermedi önünü kapattı!!sonuç:bırakın pitten geçme cezasını uyarı bile almadı.lewis aynı olaydan dolayı(ki lewisın şikanı düz geçmek zorunda kaldığı tartışılır)yol werdiği halde 25 saniye cezası aldı.kısacası ferraride schumacherde öyle herzaman hakkıyla kazanmadı!

  13. senna guven avatarı

    Hayatını kaybetmiş bir efsaneye ve ona saygı duyanlara biraz daha saygı gösterin!

  14. burak bocek avatarı

    kasıtlı çarpam demişsinde birde hepinizin agzında sakız gibi jerez 97 var peki 89 suzukada ne olmustu.mclaren hondada kimler hangi kazaya karısmıstı.cok kara bizim tarihimiz sizinki sütten cıkmıs ak kasıksa acıklasın biride gorelım.melek kadar temız masum tarıhınızı acıklayında bılelım

  15. burak bocek avatarı

    aryton senna takım arkadası için:"benim aracımı ona verin oda aynısını yapar"demiştir.alain prost ise takım arkadaşı oldugu dönemlerde onun aracı için mühendislerin daha yogun çalıştıgını ima edip"başlarda fark 0.4-0.6sn iken sonraları 1sn çıktı"tarzı yorumlar yapmıstır.bunlarıda söyleyin ya anma kötü adammış bu schumacher.4şampiyonlugunu haketmedı.3hatta 91zaferden 10tanesı kendı bılegının hakkıdır.siz böyle kendinizi kandırmaya devam edin.f1 tarihin gelmiş geçmiş en buyuk 2 pilottan biri olan (bana göre.f1in ise rakamsal olarak en basarılısı)bu pilotu böyle saçma sapan yargılamayacaktır

  16. burak bocek avatarı

    2yarıs yarısı bıtırıp dıskalıfıye edıldı 2yarısta yanılmıyorsam men cezası aldı hıc yarısmadı yanı 4yarısı bu adamın 0 puan fia sayesınde cok yuhaladıgınız siddetle karsı cıktıgınız fia her zaman boyleydı yanı.hadı bunlarıda soyle alp aslan

  17. burak bocek avatarı

    Alp aslan yazdıklarının hiçbirisine katılmıyorum.araçta tc bulunuyormuşta şampiyonlugu gerçek sayılmış.bir kere bize masl anlatma.ikincisi şerefsiz derken kimden bahsediyorsun.kullandıgın kelimeleri biraz daha düzgün seçersen daha güzel bir ortam olur.bir diğeride schumi ile mclaren görüşmüştür michael schumacher bizzat gidip ron dennise beni alın demeiştir.biyografisi var her yerde lütfen haberleri kendi işimize gelen kısmıyla yazmayalım gerçekleri çarpıtmayalım.schumide görüşmeden sonra ferrariyi seçmiştir.mağdem f1de pilot kazanmıyorda araç kaazanıyor senna zamanında çok mu farklıydı.senna kazandıgı hangi şampiyonlugu kötü araçla kazanmıs birincisi f1de araç olmazsa pilot perfonmansı olmaz mantıksız konusmayalım.diğer değinmek istediğim nokta ise kusursuz araç ile kimi koysan kazanırdı.o aracı schumi yıllar suren çalısmalarla harıka bır ekıbı etrafına toplayıp olusturdu.ne dıyecektı benım aracım cok ıyı saymam bu şampıyonlukları mı?artı senna ölmüş schumi şampiyon olmus git o sezonun arşivlerine bak senna ilk 3yarıs neler yasamıs.zaten schumi 93te puanlamada onun onundeydı o olmedende onu geçebilmişti 94te ilk 3yarısın 2sını tamamlayamadı senna ve ilk 3yarısı kazandı schumi ve zaten aryton senna öldü.peki o sezon ne olucaktı durun tahmın edeyım sıze gore aryton senna 30puan gerıden gelıp kazanacaktı değil mi?tabi kesin öyledir ilk 3yarıs ve eski puanlama sistemınde kazanıcaktı eminim.bırakın bunları derim bende size.peki bu adama mağdem kasıtlı çarpıyorda neden bazen ihraç veriliyor bazen verilmioyr.tamamen senın uydurman buda.o zamanda fia ferrariydi değil mi.schumi fiaydı hatta.yok schumi hiç ceza almıyordu neden o yıl 2yarıstan belkı daha fazla men edıldıgını yazmıoyrsun.işine mi gelmıyor yoksa

  18. bu olayın yaşandığını bilip te, avusturya yarışının sonunda Schumi'nin uzattığı 1.lik kupasını kaldırmakla, devamında amerika yarışında schumi'nin verdiği 1.likle kürsünün ilk basamağına çıkıp kutlamakla, tüm bunlara rağmen 3 yıl daha ferrari'de kuzu kuzu çalışıp 6 sene sonra bunları söylemekle en büyük ************** biri olduğunu kanıtlıyor rubens. f1'den defolup gitmesine seviniyorum sadece.

  19. Umutbg ye! düzgün oku yorum yaz! ben hala neyi konuşuyorum ne için o cevap yazılmış adam akıllı oku ondan sonra bana cevap ver.

  20. Biliyorum onun avusturalya olduğunu ben bu yarıştan bahsetmiyorum zaten. Lütfen büyük yazmayalım okunsun diye. Okumak zor oluyor açıkçası insanın gözünü alıyor. Bu bir yazım kuralıdır.

  21. Mclaren sen şakamısın nesin ''yol veren Massa için ne diyeceksiniz'' demişsin o Hockenheim ardından yapılan bir espiriydi sen hala konuşuyorsun ilginç valla ne denir ki .

  22. burak bocek avatarı

    eğer benz ve salih bozukun yorumlarını okuyup birşeyler cıkarmak isteyen varsa cıkarsın.gerçekten katılıyorum.her takımda bu vardı eskiden işin içine patron telsizle girerdi.ancak şimdi artık pilotlar arasında yardım edicek misine dönüştü.neden?çünkü yasak direk start finishte ewskisi gibi yapılamıyor.ama o kadar abartıya kaçmadan yapılabiliyor.1947den beri var olan 1950den beri bu sporun ıcınde olan bır takım kac yarısa cıkmıs kac zafer almıs herkesın aklında bır 2002avustralya var.hemen nerden karalıyacaz nerden ıcımızdekı kını dokup saldıracagız ona bakıyoruz.sanklı butun yarıslarda boyle yol verıd bu takım.kımse jerezde olanları yada bu sene olanları konusmuyor.hepımız gorduk.ama ona ragmen halen bunu savunuyorum.tabı bız yapınca ısın ucu bıze dokununca hemen ınkar.takım emırlerı takımın menfaatlerı şampıyonadakı durum ıcın ıddaası olmayan pılotun yada 2.pılotun yol vermesı durumları bana gore mantıklı.isteyen katılsın ısteyen katılmasın

  23. burak bocek avatarı

    bravo Mc laren, iyi çözmüşsün olayları.benım orda anlatmak istedigim aynı amaca hizmet etmiş olması.ne yaptı yol vermedi mi he pardon geçildi.mantıklı olanda budur ille hepsini söylemek mi gerekiyor massa kimiyi geçince bununda böyle olduugnu anlayamıyormusun

  24. McLAREN TEAM avatarı

    Barrichello çok ayıp etmiş okadar zoruna gittiyse neden geçmesine izin verdin! bu eski başarısız pilotlar f1 de işi bittimi tüm hızları çenelerine vuruyor.

  25. şaşırtıcı değil ki, söylediklerini bilmyen zaten yok ki 😀 sadece çıkp şimdi sölemesine içerlemiş arkadaşlar ama yanlış düşüüyorsunuz. böle bişi varsa sölemekte sonuna kadar haklı. Ferrariciler kızmasın takımınız bu 🙂

  26. levent karadol avatarı
    levent karadol

    ben bunun doğru olduğuna inanmıyorum bi kerefia telsiz konuşmalarını dinlemiyormu eger bu kadar açık şekilde rubens tehtit edilmiş olsaydı fia zaten gerekeniyapardı ayrıca takım emirleri hep vardı ve hep olacak bence rubens içindeki ezikliği bir türlü atamadı kendi başarısızlığının ve ezikliğinin farkında acı çektiği için bu şekilde davranıyor

  27. schumi de verdi amerikada, onu nie sölemiosun. Eziksin yaa, barlarda schumi ye laf etmeye benzemes bu işler…

  28. Biz sizi çok iyi biliyoruz mazeret uydurmakta eksik yok.Heikki yol vermişmiş hamiltona yol veren massa için ne diyeceksiniz o da mı?
    Öyle insanlarsınız ki 2 pilotunuz birbiriyle 1 yarış çekişti kendi aranızda kavgaya başladınız.
    Ben kendi adımı Burada Shumi yi karalayacak bir durum görmüyorum konuşmaya bile gerek yok.takım emirleride zaten gördüğümüz bildiğimiz birşey.Benim için Önemli olan
    söylenen sözlerdir onlar sıradan sözler değil onları söyleyebilen zihniyet bir takım çalışanını değil takım içinde başka işlerin döndüğünü gösterir

  29. salih bozok avatarı

    jerez de de aynı tehditi coulthard almış. mecburen hakkinene yol vermiş. takımlar 2 pilot uygulamasından vazgeçilmesini istemeli en mantıklısı.

  30. takım emirleri evet her takımda vardır ayrıca 1.pilot 2.pilot olayıda şampiyonluk mücadelesi weren her takımda wardır..fakat shuminin şampiyonluğunun tamamem barrichellonun yol wermesine bağlı olmayan bir durumda kovulma muhabbeti gerçektende olmuşsa çok yazık…

  31. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    forza_raii,emin misin ? eğer aşağıdaki yorumlarda böyle bir şey çıkartamıyorsan o senin problemin.bir başka şeyde kimseye hakaret düzeyine varacak eleştirilerde bulunamazsın.Kötü söz sahibinindir.

  32. erhan aydın avatarı

    mclaren isimli yorumcu kardeş,ismini değiştirsene…mesela ANTİFERRARİ,pekde hoş oldu…
    arkadaş kovalainenin hamiltona nasıl yolverdiğini bu sene herkes gördü.
    takım emrinin her takımda olduğunu bilmemek SAFLIK olur AMA gerçekten SENİ KOVARIZ dediyseler barichelloya,ayıp etmişler.ama bu kesinlikle bana inandırıcı gelmiyor.çünkü az bir gururu olan insan bile böyle bir tehditle bırakın o sene sonrasını ve hatta o yarış sonrasında takımı bırakmasını;yolvermeyip 1. olup yarış sonundaki basın açıklamasında bütün gerçekleri açıklardı.
    AMA DEMEKKİ O GURUR YOKMUŞ?

  33. anlama kapasiteniz bu aksam kapalı galiba sumiye laf atan yok ortada

    bariceonun yaptıklarını elestirmek baricello kötü ferrari iyi veya sumi iyi anlamına gelmez..bırakın şu holiganizm ayaklarını

  34. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Barrichello, artık ömür boyu taksit taksit bişeyler söylemeye devam edecek bu konuşmalarından belli.Ama asıl şey Schuminin başarılarını çekemeyen nekadar çok yorumcu varmış.Helal sana Schumi hepsine başarı
    larınla cevap verdiğin için.Çekemiyorlar adamlar ne yapsın artık, çamur at izi kalsın taktiklerine başvuruyorlar.

  35. forzaferrari avatarı

    sözgelimi yıllar sonra montoya çıkıp mclaren hakkında kötü konuşsa sende beğenmiyosan kalma derdin:) kölelikle alakası yok bu durumun, her takım bir pilot şampiyonada daha öndeyse diğerine yol verdirir, kimse yapmadı demiyor evet ferrari uyguladı belki doğru değildi böyle şeyler yapması ama yasak değildi takım emirleri, barcihello eğer bu durumdan memnun değilse, o yıl bırakıp açıklardı, yıllarca buna alet olduktan sonra çıkıp konuşması bana 2 yüzlülük gibi geliyor…

  36. erhan aydın avatarı

    2002 avusturya gp de barichello schumiye yolverdi ama sonraki indianapolis gp'sinde de schuminin barichelloya (inanın aynı şekilde)yolverdiğini göreceksiniz.peki bundan niye hiç bahsetmiyor?bu barichello ammada terbiyesizmiş.
    burada takım emrini eleştirebilirsiniz ama bu verdiğim örnekte de gördüğünüz gibi schumi iyi niyetini daha başka nasıl gösterebilirdi ki?
    youtube de 2002 f1 indianapolis yazın o görüntüleri izleyin…

  37. kaç yıl sonra yorum yapıyormuş .Bunlar köle tutmuş hiç yorum yapamayacak heralde.Daha önce överdiniz şimdi saldırma modundasınız her zmanki gibi.
    Beni Shumi ilgilendirmez
    Ferrarinin nasıl bir takım olduğunu gösterir. Yetmez mi? işlerine geldiğinde ağlamayı da bilirler.İşlerine geldiğinde amcalarına giderler

  38. baricelloya inanamıyorum aradan kac yıl gecmis ve serefini nasıl sattıgını söylüyr.delikanlı adam gerekirse motorsporlarından da cekilir ama hakkını kimseye yedirmez.bu f1 camiasının alayı böyle sinsiliklerle dolu yavv:(((( aaah mika hakkinen bir sen varDIN sende emekli oldun gittin:((((

  39. burak bocek avatarı

    yani her zaman 1.olucak hiç kimse bir yarıs bile onun önunde yer almayacak diye bir kaide yok demek istediğim bu.bakın bakalım yarıstıgı takımlara takım arkadaslarına puan zafer pole vesaire durumlarına.kim geçmiş bana bir tane örnek gösterin.takım emirleri başka nasıl olucaktı ki?yavaşlayıp yol vermeyecekt ya ne yapıcaktı?heıkının durup yol vermesınden tek farkı start fınısh duzlugunde yarısın sonunda değildi o kadar.tek bir yarıs var aklımızda ona gore koca ferrariyi shcumıyı topa tutuyoruz rezıl ayıp gıbı ıthamlarda bulunuyoruz.

  40. burak bocek avatarı

    herhalde takım arkadaşım beni geçerse bırakırım lafını genel olarak her yarış yada sezon boyu geçersededir.hangi takım arkadaşı 99senesi hariç ondan yüksek puan aldı daha çok yarış kazandı?yoksa schumi geçilmeyecek her zaman 1.olucak sollama bile yapılamayacak bir pilot değilki.siz bunu nasıl anladınız orası önemli

  41. gurcan hezer avatarı

    geçen gün yazmıştım Schumacher in "takım arkadaşım beni geçerse yarışmayı bırakırım " şeklindeki ifadesini ,Barrichello bu açıklamalarıyla çok güzel örtüştü doğrusu ,yani o takımda ben de olsam aynı söylemlerde nulunurdun ,nasıl olsa takım arkamda ,hatta Barrichellonun omuzlarında bırakmamacasına çekiyor tam anlamıyla…
    Nereden bakarsanız bakın UTANÇ ABİDESİ ,REZİL KERE REZİL ,SPORA,TARİHİNE VE İLKELERİNE ALENEN HAKARETTİR…
    MVLAREN GEÇEN SENE MACARİSTAN DA hamiltonu bekletti diye nasıl cecalandırıldı gördük , ozaman ferrarinin men edilmesi gerekirdi bu spordan ,böyle bir tehdit olur mu ,yakışır mı bi de ferrari yani en köklü değerlere en fazla sahip çıkması gereken takım, bağzı arkadaşların yorumlarını hayretlerle okudum bu MCLAREN DE OLMA BMW DE OLSA REZİLLLLLLLL bi durum …
    Bu takım emri değil takım SKANDALI…
    Her zaman diyorum italyan diasporası ve lobisi ama takım içinde de varmış ne diyelim utansınlar tabi utanacak yüzleri ve sıfatları varsa….

  42. forzaferrari avatarı

    sıktın barichello:) bilmediğimiz birşeyler söylesin şu adam, sanki ferrarinin takım emirleri uyguladığı bilinmiyordu, sanki barichellonun 2.pilot olduğu sırdı, madem böyle tehditler aldın ve rahatsız oldun, onurunla gurunlunla bırakırdın, yok rahatsız değildin devam ederdin, sonradan takım hakkında konuşmaz, ebediyen susardın… gerçketen komik olmaya başladı bunlar…

  43. barichello, senin elinde bulunabilcek tek rekor, en fazla yarış katılma fazlası olmas. Kapasiten düşüktü hep. Başı boş spinlerini hala izleyip gülüyorum. Adam olsaydın da kazanıp evine gitseydin avusturya yı…

  44. Bunca sene sonra neden bu açıklamaları yapıyor?

    Hepimiz biliyoruz ki Ferrari, Michael Schumacher'i hep birinci pilotu olarak gördü. Strateji kararlarını da buna göre verdi. Elbette ki Ferrari'nin bu tutumunun sebepleri var. Schumi formula 1 tarihinin gelmiş geçmiş en büyük pilotlarından birisiydi ve Ferrari ona ne kadar çok şey kattıysa, o da Ferrari'ye o kadar çok şey kattı.

    Bu durumla bir problemi olan Ferrari'ye hiç gelmemeliydi zira Eddie Irvine'ın yaşadıklarını bilerek, hiç gelmemeliydi.

    Ha, madem geldin, fakat bu durumu kaldıramadığını anladın, zamanında çekip gitseydin takımdan. Böyle kuyruk acısı söylemleri gülünç oluyor!

  45. Sinan Şahin avatarı

    "O(schumi), olaylarla alakası olmadığını söyledi ancak onun yaşanan her şeyden haberdar olduğuınu gösteren belgeler evimde var." çamur at izi kalsın… elinde belge varsa gösterde bizde görelim! işkembe-i kübradan atmış yine.

  46. burak bocek avatarı

    Besle kargayı oysun gözünü derler ya buda o misal…Utan be Rubens.eskiden cidden severdim seni ancak artık bittiğin noktadır Ferrari taraftarlarının gözünde.sana kariyerinin en iyi yarışlarını sunan birincilikler veren ki rüyanda göremezdin yoksa sana 18den kalkıp 1.olabilecek aracı veren ferrariye ve schumiye böyle saldıran bir yapıda olman gerçekten üzücü.herkes doğruları söylesin o zaman herkes kitap yazsın hepimiz uğradıgımız bütün haksızlıkları söyleyelim hadi.avusturya gp evet…vay ve ne yarısmıs yahu ne kötü takım ferrari ne karaktersiziz biz.ne bencil pilot schumi.sen nasıl şampıyono ldun takım arkadasların olmasa değil mi?

  47. burak bocek avatarı

    birde kendini ferrari takımı yada fabrikası içinde sanan arkadas.schumi ne zaman 4yıl hangi sezonlaradn takım arkadasının sırtından kazanmıs anlatta bilelim.

  48. burak bocek avatarı

    zaten gerekenleri söylemiş arkadaşlar helal olsun.bu adam benettonda yarıslardan men edılırdı 2yarısa cıkmadı yıne şampıyon oldu diskalifiyede edildi ihraçta.ama yinede dehası araç gelişimindeki katkısı takımı etrafına toplayabilmesi bir liderde olması gereken özellikler f1 pilotu için.evet bütün takım onun arkasında strateji ona göre belirleniyor peki neden?hiç düşündü mü bu soruyu soran.sizi başarıya ulaştıracak kişiye inanıyorsunuz sizi nereden almıs nereye getirmiş.siz ne yapardınız?rubense mi oynardınız.o araca dedemi bindiririm diyenler.lewis şampiyon oldu haydi heiki olsunda görelim o zaman neden aynı perfonmansı veremiyor.bir kabiliyet 2 takım daha çok lewise odaklanmıs.doğrusuda mantıklısıda bu zaten.çünkü lewis zaten 1numarası oldugunu ıspatlamıs takımın.başarıyı ancak o getirebilirdi ve 10yıla yakın hasreti bitirdi.umarım anladınız

  49. Ya şimdi bu konudan biraz dışarı çıkıcam ama ;Eee tifosiler ne oldu ? Schumi'ye verilen o kadar olanak vardı herşey schumiye göre düzenleniyordu denilince : Heralde öyle olucak sonuçta o kadar yetenekli bi adam bu , eğer barichello da o kadar yetenekli olsaydı ona da bi o kadar imkan verilirdi diyorsunuz Schumi gerçekten bi yetenekti diyorsunuz ama gelin görün ki lewis hamilton şampiyon olduğu ozaman o kadar imkan bende olsa bende şampiyon olurdum diyorsunuz…bu nası bi tutarsızlıktır, ben anlamıyorum ya..
    ya lewis in şampiyonluğu artık görün ve bişeylerin farkında varın yada schuminin kazandığı şampiyonlukların ne kadar da rahatça alınabilir bi ortamda olduğunu inkar etmeyin…

  50. burak bocek avatarı

    Gündemde kalmak için etrafa sataşsın barichello.ona yakışanda buydu en sonunda gerçek yüzünü gösterdi.bugün senne prost ile aynı dönemde yarışmış sennaya karşı şampiyonluk mücadelesine gireceken tarihin kaderin izin vermediği ferrariye gelmeden de şampiyonluklar 1.likler kazanmış ve adı f1 tarihine altın harflerle geçen bir efsaneyi karalamaya girişenler ondan nefretini kusmakta ona kinlerini dökmekte o kadar yıl kuyruk acılarından çekememezliğe girişmektedir.rubens çok yetenekliydi mağdem neden honda sepetliyor onu.bu adarmın kariyeri hepsi takım arkadasları yol verdi diye mi şampiyon oldu.bu arada 4tane şampiyonlugu bu yolla almıs gerçekten çok komik hatta facia yorumlar var.evet o yol verme kimsenin aklından gitmiyor.ama biz 200kusur start almıs 7kere sampıon olup 100eyakın yars kazanmıs bırısınden bahsedıyoruz.rubens buraya gelirken düşünseydı yada yarısırken yenı sozlesme ımzalamasaydı.olay ne zaman oluyor rubens ne zaman ferraiden gidiyor.çok saçma.tamamen reklam

  51. O araca en dandik pilotu koysan o bile şampiyon olurdu.. Peki neden 1983 den schumi gelene kadar şampiyonluk yaşamadı.Hem markalarda hem de pilotlarda şampiyonluğu yoktu ferrarinin. Yoksa Irvine, Alesi, Capelli, Prost, Mansell, Berger bunlar dandik ötesi pilotlarmıydı.F1 den biraz olsun anlayan birisi bu saydığım isimlerin ne kadar iyi olduğunu bilir. Ve üstelik schumiye sağlanan avantajın çok daha fazlası sağlandığı halde bu isimler şampiyonluk yaşayamadı.

  52. Sayın F1 dehası, 4 yıl rubensin sırtından şampiyonluk kazandığı yılları söylermisin. Senin deyiminle 2003 yılı mı? Ya da mikanın 2 puan önünde bitirdiği sezonlar mı? Bence sen git biraz araştır. Hangi yarışlarda kim kime yol vermiş. Kim ne kadar avantaj sağlamış.

  53. Merih Sarıçalı avatarı
    Merih Sarıçalı

    Yakında çıkar,ben schumacher den iyiyim derse hiç şaşırmıcam yemin ederim.

  54. Oğulcan Akçay avatarı
    Oğulcan Akçay

    AYRICA AVUSTURYA O SEZONUN İLK YARIŞI DEĞİLDİ ÇOK BİLEN ARKADAŞLAR… O AVUSTURALYA'DIR… 😀

  55. Oğulcan Akçay avatarı
    Oğulcan Akçay

    Şunu belirteyim. Eğer Rubens Barrichello MSC'den iyi pilot olsaydı Ferrari Rubens'i 1. pilot yapardı. O kadar gerizekalı değiller heralde. Michael Schumacher'in F1 başarılarını gölgelemek isteyenler ve onu çekemeyenler her zaman bunları yapıyor biz tifosiler olarak buna alıştık. Kariyeri sadece 2006 Brezilya'dan ibaret olsaydı yine herkes ona saygı duyardı. Kaldı ki Benetton'da nasıl şampiyon oldu? 5. vitese takıldığı o yarışı nasıl 2. bitirdi? Yağmurda nasıl o kadar iyiydi? 91 zaferi nasıl kazandı bu adam? Takım arkadaşları yol verdiği için mi????? Nasıl bu kadar başarılı oldu Michael Schumacher? O olmasaydı F1'i ancak şimdilerde tanıyabilecek olanlar, F1 bilgisi olmayan insanlar böyle sallar durur zaten. Bu adam takım 97lerde yerlerde sürünürken sabahlara kadar Ross ve Jean Todt'la sorunları çözmek için uğraşıp onlara gecenin 3ünde pizza getiren ve konuşmayı sürdüren bir adamdı. Bunların hepsi gerçek. Enzo Ferrari'nin evinde uyudu bu adam. Çünkü Ferrari için hizmet veriyordu sadece kendisi için değil. Michael Schumacher saf hızıyla takımını ve F1'i domine etmiştir ve bunu çekemeyenler her zaman olacaktır. Saygılar…

  56. Durup dururken gerçekleri söyleyip te insanların kutsal değerlerine ne diye zarar verirsin be adam!!

  57. Bu arada kürşat baydın arkadaşım. Her yorumunun tepesine R26 yasmak zorundamısın söylemim diyorum ama. Renault sana yeni aracanın reklamının yapmak için paramı veriyor. Ben her yorumumn başına
    VODOFONE MERCEDES MCLAREN
    yazsam nasıl olur..

  58. Lütfen düzgün okunsun…
    Ferrari fanatikleri.. fanatik diyorum anca bukadar taraflı yorum yapılır. Schuminin o punalara ihtiyacı yokmuş ben 4 sene sadece takım arkadaşlarının sırtından şampiyonluk kazandığını biliyorum. Belki osene değil ama başka seneler?.
    Ferrari zaten barichelloya eşit davranmıyorsun En iyi mekanikerler ve tüm takımın en iyileri Scuhminin arkasında. Stratejiler zaten schumiye göre belirleniyor. Bunlar zaten barichello ya 2. pilot olduğu için yapılıyor. eğer schumi şampiyona için puna gerek duydu barichellonun şampiyonluk için şansı yoksa O zaman Barichello zaten yol verirdi. Ama gidiyosun daha ilk yarışta schumiye yol veriyorsun. DAHA İLK YARIŞ. Tüm dez avantajlara rağmen birinci geleceksin ama yol veriyorsun. Bütün hırsın istikrarın birinci olma arzun elinden alınıyor. Ben bahse varım o ferrari aracıyla f1 in en dandik pilotları bu şartlarda zaten şampiyon olur. Schumiye verilen bu avantajlarla herkes şampiyon olur. Barichello'nun yerine kimi koyarsanız koyun ama şampiyon olamaz.

    Tamamt akım emirleri serbesti ama Schumi ve Ferrari olayın … çıkartınca zaten yasaklanmadımı

  59. Merih Sarıçalı avatarı
    Merih Sarıçalı

    Bilmedikleri içindir.Ayrıca o yarış tarihin en yakın finişidir.Yanlış hatırlamıyosam 0.012 saniye.Ve hiç unutmam nedense Rubens çok mutluydu.

  60. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Bence durum gayet normal seni 2. pilot olarak aldık 2. pilot olarak kal denmiş. Mecburen kurallara uyacaksın ama gerçekten de yazık olmuş belki dünya şampiyonu olacak adamlar 2. pilotluk yüzünden sessiz sedasız f1 den ayrılıyor.Bir Arkadaş takımların 1 aracı olsun demiş aslında iyi olurdu ama dediği " takım sayısı artsın " düşüncesinin gerçekleşmesi çok zor gibi.

  61. Saol merih. Sabahtan beri düşünüyorum. Schumi hangi yarışta yol verdi diye. İndianapolis… Ben avrupa gp diye hatırlıyordum. O yarışta da schumiye baskı yapmışlar ayağını gazdan çekmezsen seni atarız diye:) bunu neden rubens dile getirmiyor. Ya da rubensin yanında olan diğer arkadaşlar.

  62. yasin özgür avatarı
    yasin özgür

    rubens senı cok saldırgan gordum cnm muhahaha her haldede hondadanda kovuldu

  63. Formula 1 bu, takım sporu takımın için iyi olan eğer senin yol vermense yol vereceksin tabi, ha Şumi'nin ihtiyacı yoktu tabi o puanlara ama ya işler aksi gitseydi? Daha sezonun ortalarıydı kimin ne olacağı belli değildi ne kadar üstün bi aracınız olursa olsun Mekanik sporda %100 yoktur, bir numaralı pilot Schumi idi ve böyle bir durumda Bariçello'nun yol vermesi gayet doğaldı, hangi takım olsa aynısını yapardı.Bir de bunun Montezemolo'nun emri olduğunu anlamak gerek Schumi istedi diye yol verme yok ortada zaten podyumda kürsüyü Bariçello'ya bırakmış olması bunu gösteriyor.Eğer karşı çıkmış olsaydı Bariçello muhtemelen kontratını gözden geçirecekleri ve bittiği zaman da yenilemeyecekleri.Olay budur, acıların çocuğu Rubens'i oynamaktan vazgeç artık ya. O yarış kendisinin Schumi hakkında bir sözü de var. Sanırım şöyle birşeydi:" Yarış başladıktan sonra liderdim ve 70 sıralama turu attım ama o hep arkamdaydı…" Bir de Schumi'nin bundan haberi olsa ne farkeder olmasa ne farkeder onu anlamadım. 2002 Amerika'da borcunu da ödemiş oldu zaten.

  64. Madem bu olaylar oldu ve sende kabullendin. Sadece susarsın bunları söylemen senin gurursuz ve kişilik yoksunu olduğunu gösterir.

  65. Merih Sarıçalı avatarı
    Merih Sarıçalı

    Ferrari ile Mclaren arasındaki fark işte.Bu sene Massa'ya yol veren bir numaralı araç değilmiydi.Ama Mclaren bunu 2007de yapamadı sonuç ortada.Bizim yorumlarımızı geçin,Barrichello f1 dünyasında kendini küçük düşürüyo.Herkes neyin ne olduğunu biliyo.Kendisi söylüyo zaten,Şsmpiyonluk için çok önemli olduğunu sölediklerini.Ve aynı yıl Indianapoliste ona galibiyeti kim hediye etti.Dünkü çocuklar bunu bilmez.Sadece konuşur…

  66. Evet murat biz çok biliriz. Bildiğimizi de söyleriz. Schuminin karakter araştırmasını yapmak sana düşmez. Ama ben sana şunu söyleyim. Bir reno bir mclaren bir bmw ne kadar karakterli ise ferrari de o kadar karakterli bir takım.

  67. mmurat özgenç avatarı
    mmurat özgenç

    Çok bilir bu ferrari fanatikleri biraz tarafsız olun.Görün artık shuminin ve ferrarinin nasıl bir takım olduğunu.
    97de kasti villenneuve çarpan bir adam ne kadar karakterli olabilirki zaten.

  68. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Eweeet şimdi de Barrichello konuşsun çok haklısın Barrichello çok o takım senin karakterine göre değildi malesef…

  69. Barichello insanların gözündeki tüm saygınlığını yitiriyorsun,bizde seni adam sanırdık.Madem öyle idi gitseydin takından.Gidemediğine göre açıklama bari.

  70. kürşat baydın, ismini vermediğin o pilot Alonso mu yoksa, benim aklıma o geldi valla senin tabirinden :)))
    Bariçello nun sporu bıraktıktan sonraki bu demeçleri hiç bir işe yaramaz, yakışık da almıyor..ama yine de bu, Ferrarinin, ya da doğru ise bi arkadaşın dediği, mclarenin yaptığı şeyleri temize çıkarmaz..mika david olayını bilmem ama şuminin şampiyon olmak için bariçellonun yol vermesine ihtiyacı yoktu ki, ihtiyacı olsa ferrarinin bu politikası belki anlaşılabilirdi..fakat hiç gerek yokken bariçellonun bir kaç yarış birinciliğine göz dikmek aç gözlülük olmuş 🙂

  71. Gökhan Abi'ye katılıyorum. 2002 Amerika'da Schumacher gereken karşılığı verdi zaten. Neden bundan bahsetmiyor da hala karalama politikasına devam ediyor. Ferrari'ye gelen her pilot zaten ikinci pilot olacağnı bilerek geliyordu Barrichello için de bu durum geçerliydi. Sanki kendisine birinci pilot olacağı sözü verilmişte öyle davranılmamış gibi sürekli sivri çıkışlar yapıyor. Acaba Ferrari'de yarışmasaydı kariyerinde kaç tane galibiyeti olacaktı! Rubens'in yaptığı nankörlükten başka birşey değil gereksiz yere kendisini yoruyor. Ferrari'deki pilot politikasını herkes biliyor. Çıkıp bunları açıklayarak kahraman olacağını sanıyor. Yazık…

  72. bariçello haklı hemde çok ama sumiyi bir pilot nakalt etti o da alonso sonuna kadar

  73. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    Bence takım sayısı artsın pilotlar 1'er tane olsun 🙂 bu kavga bitsin 😛

  74. Kesinlikle katılıyorum sana kürşat çok büyük ayıp edilmiş. Yuh yani bu kadarda olmaz. Eğer schumiye yol vermese rubens kesin şampiyondu o yıl. Bırakın bu işleri arkadaşlar. Yol verdi ne oldu schuminin 144 lük puanı 140 indi. Hadi bilemedin 130'a 100'e…. ne fark eder her ihtimalde o yıl şampiyondu.
    Rubens madem o kadar iyi bir pilottu böyle bişeyi nasıl sineye çekti. O kadar mı gurursuz bir pilottu?

  75. f1 racing in bu ayki sayısında da DC nin benzer bi açıklaması var.mika ya yol vermelisin falan. adam 20 tur boyunca telsizden neden diye sormuş en sononda "takımdaki yerini ciddi şekilde tehlikeye atıyosun" demişler. üstelik böle bişey daha önce hiç konuşulmamış. yazık olmuş bu iki pilota ne diyim

  76. asım  ayten avatarı

    zamanında söyleseydi barichello bunları çok olsa başka takıma giderdi. şuminin yanında olan bir pilot olduğunda bunlar da olacaktır çünkü 2. pilottu.

  77. 2002 Amerika GP

  78. barış özbek avatarı
    barış özbek

    F1 de iş bitince başka yapıcak şey kalmadı.

  79. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    Efsaneye bakın hele.. Barichello çok zor durumda kalmış,ayıptır yaa yuh yani.. ama şaşırmadım,schumi sadece kendisini düşünen kazanmak için herşeyi yapan bir pilottu buna benzer davranışları pist içindede gördük zamanında.O gitti yenisi geldi,ismi lazım degil herkes kim oldugunu biliyo.

  80. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    Efsaneye bakın hele.. Barichello çok zor durumda kalmış,ayıptır yaa yuh yani.. ama şaşırmadım,schumi sadece kendisini düşünen kazanmak için herşeyi yapan bir pilottu buna benzer davranışları pist içindede gördük zamanında.O gitti yenisi geldi,ismi lazım degil herkes kim oldugunu biliyo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir