Rosberg 2009 Sonrasındaki Geleceğini Düşünmeye Hazır

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Williams takımının 2009 sezonunda gelişim gösterememesi durumunda gelecek için seçeneklerine bakmaya hazır olduğunu belirtti.

Alman pilot, güçlü geçen kış testleri ve ilk yarış Avustralya’da podyuma çıktığı 2008 sezonu için büyük şeyler umuyordu. Ama 2008 sezonu, takım için bir başka hayal kırıklığı yaratan yıl oldu.

Sezon sonunda Rosberg, 17 puan toplayabildi ve şampiyonada sadece 13. olabildi.

23 yaşındaki pilot, Williams’ta kaldığı için pişman olmadığını belirtmesine rağmen 2009’da Williams bir gelişme göstermezse durumu değerlendireceğini ifade etti.

Williams’ta kaldığı için pişman olup olmadığı sorulan Rosberg: "Hayır, henüz değil. Williams’ta kaldım, bu sene ne olduysa artık oldu"

"Ve gelecek sene araçlar yine tamamıyla ortada olacak. Çünkü herkes sıfırdan başlıyor. Bu yüzden, pişman olup olmadığını gelecek senenin ortasında söyleyeceğim"

"Eğer takım durumunu değiştirirse bu harika olacaktır. Bu yıllarda aracınız bir önceki seneden üretir, insanlardan kopya çeker ve diğerlerinden daha fazla gelişmeye çalışırsınız. Ama şimdi farklı bir oyun. Çünkü herkes sıfırdan başlıyor, tamamıyla yeni bir konseptle."

"Ve Williams’taki insanların, bu durumdan avantaj sağlayabilmesini umuyorum. Bu harika olacaktır. Dünya şampiyonluğunu kazanacak bir araç istemiyorum, sadece bana istikrarlı olarak puan bölgesinde bitirme imkânı verecek bir araçtan bahsediyorum. Bir kaç podyum da kaymağı olur"

"Fırsat var şüphesiz. 2009 umduğum gibi olmazsa 2010’da pozisyonumu tekrar düşünmek zorunda kalırım"

Rosberg, Williams’a olan inancını kaybetmediğini de sözlerine ekledi.

Rosberg: "Kesinlikle hayır. Ve takımda pes etmedim de, tam olarak değil. Hâlâ çok motiveyim ve bu takıma eğer başarı kazanmasında yardımım olursa benim iyi en büyüğü olacaktır."

"Şanlı günlere geri dönmek, şu zamanlardaki durumlarda biraz zor olacak ama benim için yine de bazı iyi başarılar çok hoş olacaktır"

Eski GP2 şampiyonu ayrıca, sonuç alamamasına rağmen kariyerinin en yii durumunda olduğunu belirtti.

Rosberg: "Şu anda, önceden olmadığım kadar iyi bir pilotum. Kendime inanıyorum ve zirvede yer almak için ne gerekiyorsa sahip olduğumdan eminim. Sadece biraz sabretmem gerekiyor gibi"


Yorumlar

  1. Burak Soylu avatarı

    vettel rosberg 2 lisi ferrariye çok iyi gider

  2. 2009 senesi sonunda Heiki nin yerine gelebilir diyecem ama Mclareni reddetmişti tekrar teklifte bulunurmu mclaren,şahsen pek sanmıyorum,diğer genç yetenelere yönelebilir takım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir