Raikkonen, Ferrari’nin İstikrarsızlığı Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari aracının istikrarsızlığı ve dolayısıyla Kanada’da ancak 10. olmasının ardından şaşırdığını söyledi.

Felipe Massa ve Sergio Perez’in kazasına kadar puan dışında kalan Raikkonen, o iki sürücünün kazası ile 10. sıraya yükseldi ve 1 puan aldı.

Raikkonen “Her tur aracın dengesi değişiyordu. Bir turda çok zor hissederken bir anda bir kaç tur sonra lastikler daha iyi çalışıyordu.”

“Bunun sebebini açıklayamam çünkü ne olduğunu bilmiyoruz. Sonuna doğru her şey normale döndü gibi ancak bilmiyorum. Detaylara bakmamız lazım.”

“Startta iyiydi ancak lastikler gittikçe değişti. Lastikleri değiştirince iyi hissettik ancak neler olduğunu söylemek zor. Bir çok kişiyi takip etmek zorunda kaldık ve bunun da faydası olmadı. Lastikler bir turda gidiyor gibiyken bir sonraki turda her şey normale dönüyordu. Neler olduğunu anlamak zor.”

“Bazı fren sorunları yaşıyorduk ve ardından antrenmanlardaki gibi spin attım. Her nedense bir anda büyük bir güç geldi ve spin attım. Genel olarak zor bir yarıştı.Bir puan aldık ancak istediğimiz bu değildi.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen, Ferrari’nin İstikrarsızlığı Karşısında Şaşkın” için 18 yanıt

  1. şimdi mika efendiye sormak lazım

    hani sezon başında bu araç tarzı ile kimi fark atardı..

    tamam ferrari yerlerde..kabul.

    tamamda kimi sarhoş gibi sürüyor bir kaç hafta öncede bunu yazdım tepkiler geldi..

    şimdi sorarım size düz bir virajda araca spin attırmak nasıl bir hadisedir.

    artık bunu maldonado bile yapamıyor.

    evet artık kiminin kaybettiği her yarış için bir bahane modunu bırakalım

    en azından kendimize dürüst olmak şeklinde bir tutum olacak bu.

    kaç yarışa kaç bahane kaldı merek konusu

    rahat değildim yağmurluydu sanşsızdım biri bana vurdu istikrarsızdık o esnada şöyle oldu lastikler sıcaktı soğuktu ara limoniydi vs vs …….

    1. Murat AYDIN avatarı

      Aracı, aracın içinde oturan adamdan daha iyi biliyorsun! Helal sana yani. Başka ne diyelim. Adam lastikler bir tur gidiyor bir tur geliyor diyor. Araçta aniden güç artışı oldu durup dururken spin attım diyor. Ama senin umurunda mı? İllaki bir yerden vurman lazım. Çünkü 5 yıllık ezikliği ancak Raikkonen’e laf vurarak gizleyebilirsin. Rai’nin kendini ispatlamaya ihtiyacı yok. Ara vermesine rağmen geri döndüğünde Lotus’la yaptıklarına herkes şahit oldu. Ondan öncesini de bilen bilir. Kabul etsen de etmesen de, içine sinse de sinmese de kırmızı arabanın son şampiyonu Raikkonen’dir.

  2. raikkonen’de hiç hata yok. düz yolda spin atsa da araç bozuktur. yarışta geçilse ferrari stratejisi suçludur. sıralamada geçilse trafik vardır. yarışın bir bölümünde yavaş olsa “sallama” moduna geçmiştir.

    şuanki gridde bile en iyi 5 pilot arasına girmesi zorken gelmiş geçmiş tüm pilotlar arasında ilk 10’a girer (!) işte böyle bir pilottur raikkonen.

    1. boşuna sinirlenme söylediğin çoğu şey doğru

    2. Rai’nin takibi hataları var, spin atması öncelikle kendi hatası ama bunun araçlada ilgisi var, geri düşmeyle beraber gelen motivasyonu eksikliğinin de ilgisi var. Ayrıca Alonso sezon başlangıncıdan beri ne olursa olsun Rai’ye üstünlük kurmuştur bunu kabul etmek ama Rai’ninde sezon başından beri yaşadığı şansızlıkları, talihsizlikleri yani temaslar lastik patlama olayları ve İspanya’daki strateji olayınıda görmezden gelmemek gerek !

      Bu sezonda bu gidişat ile bu araçla ilk 5 e giremez zaten Rai. Ayrıca gelmiş geçmiş ilk 10 pilot arasında olmasa bile gelmiş geçmiş ilk 20 pilot arasına gireceği kesindir Rai’nin.

  3. Demekki Raikkonende hata yokmuş.Araç zaten çok dengesiz napıcağı hiç belli olmaz Raikkonen gibi bir pilot öyle bi yerde spin atmaz ki bende hiç görmemiştim zaten.Ferrari tamamiyle balon bir takım.Alonsocu arkadaşlar kızıcak ama Ferrarinin sampiyon olamamasının nedeni Fernando Alonsodur.Takımı etrafına topladığı için takım içinde kopukluk var ruh yok ruh takımda.

  4. Ferrrari nin yöneticileri kaliteli insanların elinde değil maalesef nihayetindeki sorunlar bunlar bence bole bır araba yapılmaması lazım normalde de yapılımıs madem bole bır performans gosterıyor elde edebılecegımız bır kazanım bu noktadan sonra kalmadı dıyıp gelecek sezonun yapılanmasını basta ferrarıyı sevenlerın el atmasıyla kalıtelı yonetıcıler oluşturmakla başlayıp araca doğru bır gecısle yenıden bır yapılanmaya gıtmelerı gerekiyor yanı kısacası bıldıgınız bastan assagı yenılenmeden bahsedıyorum araç anca ole bır FERRARI ARACI olusturulunabılıır başka bır seklı sadece saçmalık ve hazır ağzımı açmışken zehrımı akıtmaya dewam edeyım ben sorunu pılotlarda olduğunu dusunmelerı kadar kusrumabakmayın ama gerızekalıca moronca abzurtçce mantıksızca bır dusunce seklı gormedım bu kadar olur heralde bır takınıp zaten dıpte olup o da yetmezmıs gıbı yerlerde bole ısrarla para koparmaya calısan dılencıler gıbı sürünme seklı olamaz heralde : ) guldugumede bakmayın gerçekten sınırımden yane

  5. Bu seneki araç şu anda görülen son 20 senenin en kötü aracı.

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ulan Ferrari adamı 1 puana sevindirecen nerdeyse. Dünyanın en büyük F1 takımı, Findlar’ı geçemiyor. Aero dediler, aero kalktı. Motor dediler, mersedes verdi ayarı. Motor ölü, elektronik sistemler ölü, aero zaten sürünüyor.

    Suçlu dominik oldu çıktı.. Bu takımın başına Flavyo gelmeden adam olmaz. Fatih terim gibi … …. lan diyecek adam lazım..

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      F.india olacaktı, klavye azizliği.. 🙂

      1. BurakBilgin avatarı

        Araç yavaş, lastiklerde geç ısınıyorsa zaten Kimi biter lastik ısıtma özürlü olduğu için. Bu kötü araçta an itibariyle Alonso daha istikrarlı ve daha iyi bir iş çıkarıyor. Tamam Rai nin şanssızlıklar yaşadığı da oldu ama F1 de neticeye bakılıyor ne yazık ki. Bir an önce elindekiyle en iyisini yapmaya başlaması lazım.

  7. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Rai’nin spin attığı yerde dün çok kişi spin attı,orada muhtemelen yağ veya parça var yoksa çoğu pilot orada boşken neden spin atsın.

  8. bu yarışta ne olduğunu anlamak için Apollon olmaya gerek yok. O virajda anormal bir güç dengesizliği dışında bırakın Rai’yi Maldonado bile spin atmaz. Güç kontrolü pilotlar kadar şu ERS zımbırtısı tarafından sağlanıyor bunu da bilmek lazım. Ayrıca kendisi de demiş ve diğer takımlar da bunlara benzer ciddi sorunlar yaşarken nasıl oluyor da fren sorunu kimsenin aklına gelmiyor? Frenlerdeki soruna fazla odaklanmanın getirdiği sebeplerde olabilir.
    Gelelim lastiklere lastiklerdeki durum bence biraz 2008 sezonuna benziyor. Yarışın sonuna doğru Kimi lastikleri çalışma aralığına getiriyordu ve en hızlı turu atmasına rağmen atı alan üsküdar’ı geçtiği için bir anlamı kalmıyordu.
    Hepsi bir yana bu şekilde bahaneler var ortada. Evet bu saydıklarım Kimi’nin performansına ciddi mana da etki ediyor. Kimi gibi bir pilotun her yarışta bu sorunları çözmesi bekleniyor. Ancak Abu Dhabi 2012’yi hatırlıyorum da lastik ısıtmada sorun yaşayan bir araç ve gece yapıldığı için normalin tam tersi yönde ilerleyen bir pist olmasına rağmen işine motive olan Kimi takımın işine karışmasına sinirlenip onları tersleyip işine odaklanarak niye Kimi Raikkonen olduğunu kanıtlıyordu. Yani olumsuzluklara rağmen durum itibariyle anı kurtaracak özel bir yeteneği var. Tek sorun kendisinin sürekli dile getirdiği 6. lık ile 10. luk arasında puan anlamında fark olsa da insanların gözünde pek bir değeri olmaması. Bana kalırsa Kimi orada 8. – 9. sıra yerine galibiyet için yarışıyor olsaydı o spini bir şekilde kurtarırdı. Spin çok düşük hızda gerçekleşti bu yüzden ben o spin için Kimi’yi suçlayamıyorum. Hızı herkes tarafından kabul edilmiş bir pilot orada bazı arkadaşların iddaa ettiği gibi gaz kontrolündeki zayıflığından dolayı spin attığına kesinlikle katılmıyorum ve inanmıyorum. İlla sizin iddaa ettiğiniz gibi bir kontrol eksikliği olsa bile Alonso’ya karşı yarışın bir turunda öyle hata yapmasını yine de sizin söylediğiniz bahane açıklamıyor malesef.

  9. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Yarışın başı ve sonunda atılan turlarla aradaki turlar arasında bayağı fark vardı.. Mazeret olamaz tabii ama buradan benim çıkarabildiğim tek şey lastiklerin geçen seneye göre çok daha sert ve dayanıklı olması Kimi’nin lastikleri geç ısıtıp kullanmasına sebep oluyor olabilir. Super soft’la iyiyken soft’a geçtikten sonra performans kaybedip sonradan hızlandı gibi gördüm. Kimi’nin ve diğer pilotların tur dereceleriyle ilgili grafik gören varsa link atabilir mi?

  10. Murat AYDIN avatarı

    Aracın yavaş olmasına alışmıştık da arkadaş o virajda normal hızda dönerken nasıl spin atıyor anlayamıyorum. Rai aniden bir güç geldi demiş. Zaten bunun dışında bir ihtimal de görünmüyor. Ben olsam çeker kenara kontağı kapatırdım. Bu arabanın ne yapacağı belli olmaz.

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Fernando da kers ve batarya sorunlarından bahsetmiş. Ferrari’nin ERS sisteminde dengesizlik olduğu için araç anlık güç değişimleri yaşıyor olabilir mi acaba diye düşündürdü. Böyle bir problem varsa fren problemi de bundan kaynaklı olabilir belki..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir