Massa, Perez’e Daha Büyük Ceza Çağrısında Bulundu

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Kanada GP’nin son turuna girerken ilk virajda temas yaşadığı Sergio Perez’in daha büyük ceza alması gerektiğini düşünüyor.

Massa, son tura girerken ilk virajda Perez’i geçmek istediğinde, Perez’in sola doğru gelmesiyle ona çarptı. Büyük kaza geçiren iki sürücüden Perez suçlu bulundu ve Avusturya GP için 5 sıra cezası aldı.

Massa “Hastaneden piste kadar onunla konuştum. Onun yüzünden hayal kırıklığı yaşadım. Bunu öğrenmesi lazım. Ona kendisini benim yerime koymasını istedim çünkü çok büyük bir kaza geçirdim. Bir şeyler öğrenmesi için kendisini benim yerime koymasını istedim.”

“Frenleme esnasında ilk defa birisinin önüne kırmadı. Bu ilk kez olmadı. Bir çok kez aynısını yaptı. Hiç bir şey demedi. Dönüp güldü.”

“Dürüst olmak gerekirse yaralanacağımı düşündüm. Kazanın etkisi çok güçlüydü bu yüzden bir şey olmadığı için çok mutluyum.”

“Hakemlerin her kaza ve pozisyon için cezaları var. Nasıl çalıştığını bilmiyorum. Ancak bana göre onlar yeterli değil. Ne diyebilirim ki? 300 km/sa hızdaydık ve o hızda bunu yapıyorsanız çok ciddi bir kaza olur. Bilirsiniz, bu çok tehlikeli. Bana göre 5 sıra cezası yeterli değil ancak önde Vettel olduğu için olay daha tehlikeliydi. Çok daha kötü şeyler olabilirdi.” dedi.

Massa ayrıca kendisinin riskli bir hamle yaptığı görüşünü kabul etmiyor.

Massa “DRS kullanıyordum ve aracı iç tarafa koymayı başardım. Sol tarafta değildi ve iç tarafta fren yapıp onu kolayca geçecektim.”

“Riskli değildi. Sebastian’ın onu geçmesinin ardından bir fırsat doğmuştu. Ricciardo onu aynı virajda geçme riskini aldı ve yarışı kazandı. Çılgınca bir hamle değildi.”

“Ben içeriye girdim ve benden sonra frene bassaydı sorun olmazdı. O zaman arkada kalırdım.” dedi.


Yorumlar

“Massa, Perez’e Daha Büyük Ceza Çağrısında Bulundu” için 18 yanıt

  1. Alonso diaz senin de acil bir göz doktoruna git çünkü herkesin gördüğünü sen goremiyorsan vardır n sebebi ve birde toro rosso sende boş yorum yapma aynı alonso diaz gibi..

    1. Boş yorumla alakası yok…Benım ak dedıgıme kara kara dedıgıme ak dıyebılırsın bunda bır sıkıntı yok ama muhabbettın bos olmasından zıyade eger gercekten f1 sevıyorsan aslında hıcbır pılotu hıcbır takımı fanatıze sekılde sevmemelısın massa vasata yakın bır pılot ve gercekten yeteneklı olsaydı karıyer bu sekılde devam etmezdı gorusundeyım…eger bu kadar bu spora deger verıyorsan chılton da vergne de hamıltonda senın ıcın bır olmalı

  2. Adam şikayetlerinde haklı. Bir yarış kazası ancak hatada kastiyet var. Zaten bunu gördüğün için ceza veriyorsun ancak yeterli olmamalı. Hata sabit diyorsan sonra ki yarıştan diskalifiye olmalı cezası. Bir zamanlar siyah bayrak, diskalifiye adında bir ceza vardı. İnceleme ve cezalarda kayıpların, neden olunanların, risk derecesinin ve isimlerin kimler olduğunun da değerlendirilmesi lazım gelir. Anlaşıldığı üzere büyük SPA kazasında ve bu kazada buna özen gösterilmedi. Bu da bazı gençlerde laçkalığa neden oluyor bana göre. İnsanlar ölmesin diye mekanik olarak ellerinden geleni yapıyorlar ancak bunu insanların düzeyinden hariç tutuyorlar.
    Bana göre pilotların sezonluk değil uzun yılları kapsayan ceza puanları, bir risk faktör puanlaması olması gerekiyor pilot bir seride ki kariyeri boyunca yaptıklarına ve neden olduklarına dikkat göstermeli bunun etkisini yaşamalı.
    Bu şekilde takımların pilotlar üzerinde ki kontrolü, müdahale gerekliliği, psikolojik çalışma gerekliliği hafiflemiş olur. Herkes öncelikle kendisine sahip çıkmaya çalışabilir. Kamikaze ruhlular hariç tabi. Tabi bunda inat edenlerin diğerlerine yol açtıkları zararlar da psikolojik olarak daha kolay telafi edilebilir.
    Zorluğu ise bu işlere standart getirme zorluğu. Bin değişkenli vakaya kanun yazmak çok zor.

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Videoyu seyreden yok herhalde, perez direksiyonu hiç bir zaman sola kırmamış, perezin üstüne giden massa.. Şu resme dikkatli bakın, sizce kimin açısını yanlış görüyorsunuz. Massa diyor ki içeriyi kapattım, ben bu resme bakınca perezin üstüne giden bir massa görüyorum. İçeriyi kapatsa aracın burna sağa dönük değil ya düz olur ya hafif sollu olur.

    Herkes perezin sola kırdığından bahsediyor ama videoyu seyredince perez önce viraj ile beraber sağa kırıyor, sonra da direksiyonu düzeltiyor haliyle. Massa vurunca direksiyon sola kırılıyor çarpışma etkisinden.

    Ben olanı söyleyim. Bence geçmek istedi, geçemeyince arkasına gireyim dedi, Perezde Vettel için hamle yapmayıp fren yapınca giydirdi arkadan.

    1. Arkadaşım Vettel’i görüyorsun değil mi? Vettel tam yarış çizgisinde ve videoyuda izledim diyorsun Perez’de Vettel’in tam arkasında yani aynı yarış çizgisindeler. Massa ise finish noktasından itibaren içeriye girdi fotoda da gördüğün üzere Vettelin arkasına doğru viraja bir çizgi çiz, bide Massa’nın arkasına çiz paralel olduğunu göreceksin, viraja girerken bir anda çizgisini değiştiren Perez, bu yüzden hata onda..Fotoda da belli araç dış çizgiden iç çizgiye hareket halinde.
      Massa iç çizgide gittiğinden hafif sağ hamlesi var virajdan dolayı, ancak virajı dönene kadar ki henüz viraj gelmemiş Perez’in sola kırmasının bir açıklaması yok.

    2. Bir kere Perez’in gittiği yol ideal çizgi bile değil. Ya Vettel’in aynasında görünmek istiyor ya da savunma yapmak istiyor. Bu nedenle sola doğru bir hamlesi var ve ideal çizgiden ayrılıyor. ,

      Ayrıca hakemler ceza vermiş ve muhtemelen telemetri verilerini metre metre inceleyip pilotlara ne yapma istediklerini sormuşlar ve cezayı da iyice emin olduktan sonra vermişlerdir. Niye hala Massa’da suç arıyorsunuz?

    3. Erdim Şevket avatarı
      Erdim Şevket

      Videoyu tekrarlarca durdura durdura izledim Massa’nın çok hafif sağ hamle yaptığı doğru ancak kaza o hamle yüzünden olmamış hemen o anda Perez sola doğru hamle yapıyor ki o sırada Massa hamle yapmak istiyor sola doğru ama çok geç oluyor neyse en azından iki pilotada bir şey olmadı.Perez 2012 senesinde Çin’de önde giderken sol arkasından gelen Raikkonen’i gene görmemişti tecrübesi sayesinde Rai büyük bir kazayı ufak bir ön kanat hasarına çevirmişti,gene aynı şekilde Monako’da geçen sene şikanın orda Raikkonen’e arkadan vurmuştu (orda Raikkonen duvarla arasında araç geçemeyeceği kadar mesafe bırakmıştı ki normal bir pilot aracının oradan geçemeyeceğini anlardı) ki bundan 1-2 tur önce Raikkonen benim yarışımı bitirebilir diye telsizden durumu belirtmişti.

      Bu kazada suç %100 Perez’in diyemem ama arkasından gelen pilotları görme konusunda Perez’in sıkıntısı var galiba..

    4. Orada yol saga donuyor. Massa disa ciktigi icin perez vettelin oldugu cizgiyi takip etmeliydi. Duz giderek vettele kendisini gosterecekti belki ama massa onu coktan yapmisti.

    5. birader bilgisayar oyunu mu bu, ne demek geçemeyince 300km hızda arkadan gireyim dedi. o fotoğraf neyi kanıtlıyor anlamadım da perez’in sola kırdığını da bütün dünya gördü, sen görmemişsin.

    6. Erdim Şevket avatarı
      Erdim Şevket

      Massa’nın instagramından yayınladığı fotoğraf.. Gayet açık sanki herşey

  4. Adam haklı. Bu hata Grosjean’ın Spa 2012’de yaptığı hatadan daha büyük bir hata fakat Grosjean orada Alonso’yu biçtiği için 1 yarış men alırken burada Perez Massa’yı biçtiğinden yalnızca 5 sıra grid cezası alıyor.

  5. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Massa hız ölçüm noktasında 343 km görmüş,arkadan hızla geliyor,drs bölgesi,senin frenleme problemin var adam geçecekken hafif önüne hamle yapıyorsun ama suç Massa’da oluyor.Güldürmeyin insanları kendinize,Perez F1’e başladığından beri abuk sabuk hamleler yapıyor,adı kamikazeye çıkmadıysa pek fazla ikili mücadeleye girmediğinden,zira kendisi lastik stratejisi ile sıra ve podyum alan birisi genelde.

  6. bence massa da ceza almalı…

  7. tabi tabi yaptığın hamle hiiiç riskli değildi..bence sen haksızsın.. o virajda böyle bir hamle yapmayı düşünüyorsun ama bence perez de suc yok…o da kendını savunuyor ki bunu da dusunup hamlenı yapman lazımdı…

    1. ForçaFelipeMassa avatarı
      ForçaFelipeMassa

      DRS olan start-finish düzlüğünün sonu. Orada atak yapmayacakta nerede yapacak dostum? Arkandaki araç senden hızlı ise ve gerçekten farklı bir şekilde hızlı geliyorsa, riske atacak saçma birşey yapmazsın. Tam düz bir yol olsa neyse diyeceğim sola kırıp açısını daraltması anlaşılabilir bir durum. Ama orası sağa doğru geniş bir viraj ve sağa doğru dönerken çok küçük bir açıyla da olsa sola kırarsan ( ki perezin yaptığı bu) yanındaki aracı daha büyük tehlikeye atmış olursun. Vettele kendini göstermeye mi çalıştı yoksa gerçekten massanın alanını daraltmak mı bilmiyorum ama arkandan gelen pilotu her daim kontrol etmek zorundasın. Massa oldukça net bir açıyla yaklaşıyor. Hani yanına çıkmadan önce arkasından temas etse neyse diyeceğim, massa hatalı. Ama araç senin yanına geldiyse, onu kontrol edip ona göre davranmak zorundasın. Olay oldukça açık ve net.

      1. ForçaFelipeMassa +1 isabetli bir yorum.

  8. Maldonado, grojean ve perez üçlüsü acilen rehabilitasyona alınmalı veya akıllarının başlarına gelmesi için çok sağlam cezalar verilmeli. Adamların ne zaman nasıl bir kazaya sebep olacakları çoğu zaman belli oluyor.

    1. grosjean ne yaptı bu yıl açıklarmısın, geçmişinde kaza yapan bir sürücü diye yazmayın şuraya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir