Standart Motor Konusunda Ilmor Ön Planda – Güncel

yazar:

kategori:

Eğer Formula 1 standart motorlara geçerse, İngiltere’nin bağımsız yarış mühendislik firmalarından Ilmor’un ihaleyi kazanması bekleniyor. 

FIA, standart motorların gerçekleşmesi ihtimaline karşı bir ihale açtı ve bu ihaleye, Auto Motor Und Sport’a göre Ilmor, Cosworth, Mecachrome, Zytek ve Judd firmaları katıldılar.

Şu anda Amerika’da Indycar’a da motor sağlayan Ilmor’un bu konuda bir adım önde olduğuna inanılıyor.

Ilmor daha önce Mclaren takımına motor tedarikçiliği yapmıştı. Firmanın yöneticisi Mario Illien Formula 1 için 14.000 devirli 3 litrelik V8 motorların uygun olacağını düşünüyor.

Illien bu motorların 680-700 beygir  güç üreteceğini ve 6 yarış hafta sonu dayanacağını düşünüyor.
 


Yorumlar

  1. Elma ile üzümü birbirine kıyas kabul ediyorsan yapılacak hiçbirşey yok. Bir salkımdaki üzüm tanelerini toplayarak 1 elma elde edemezsiniz. İstediğin gibi düşünebilirsin:)

  2. ercan postacı avatarı
    ercan postacı

    f1 yok etmek ıcın elerınden gelenı yapıyorlar REZALETBIR OLAY

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Arkadaşım F1 de kullanılan motorların pazar payları nedir en fazla 2 takıma motor sağlıyorsun toplamda 6 motor 2 tanesi senin kaldı 4 motor kısaca 4 motordan gelir sağlıyorsun fakat diğer serilerde 16 araç olsa üstelik hepsi farklı takımlara ait(gerçi superleage de 2 araç bir takıma ait) buda neresinden bakarsanı* bakın 32 motorluk bir pazar payı demek üstelik tekel olarak ,bunun adı her iki tarafada vermektir fakat bir tarafa kepçeyle diğer tarafa (üstelik 6 yarışlık motorlar totalde bir takıma yedeğiyle beraber yıl boyunca 12 motor 10 takıma 120 motor) kaşıkla vermektir üstelik diğer serilerdekiler sadece tek yarışta kullanılan 32 motor yıl içerisinde 10 yarıştan 320 motor üstelik bunda birde şasi var ;bunların açılımında kim hangi hakimiyet altına almaya çalışıyormuş ayrıca hakimiyet kurmak eskiden varlığını kabullendirmeyle oluyordu günümüzde ise İngilizleştirip veya Xleştirip bırakıyorlar gerisini sen kendiliğinden hallediyorsun zaten umarım anlatabilmişimdir ;
    Haaa unutmadan lütfen kurduğun cümlelerde karşı tarafı küçük görücü ibareler kullanma (anlamak önemli gibilerinden) ben şahsen kullanmamaya özen gösteriyorum ayrıca şayet lafın tamamını söyleyeceksek burada bir yazı haberden uzun sürer değil mi ? ….

  4. Ayrıca FIA İngilizleştiriliyor demedim, Formula1 İngiliz hakimiyeti altına alınmaya çalışılıyor dedim. Cevap yazmadan önce yazılanıda doğru anlamak önemli tabi ki:)

  5. Superleuge Formula ve A1 GP yi Formula1 ile aynı kefeye koyuyorsanı* bunada diyecek bir sö* yok tabi..:)

  6. murat korkut avatarı

    maylander in kullandığı güvenlik aracı F1 araçlarından hızlı olur sanırım,böyle saçma bir fikir umarım hayata geçmez motorlar f1 in herşeyidir standart bir motor hele düşük devirli bütün cazibesini yok eder f1 in .Ne demek istediğimi gp2 yarışlarındaki araçların motor sesini dinleyince iyice anlaşılır sanırım.

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bazı arkadaşlar motorun devrine takmış durumdalar fakat yazıda geçtiği ''Mario Illien Formula 1 için 14.000 devirli 3 litrelik V8 motorların uygun olacağını düşünüyor.Illien bu motorların 680-700 beygir güç üreteceğini ve 6 yarış hafta sonu dayanacağını düşünüyor.'' buradaki ''6'' yarış hafta sonu ibaresini es geçiyor bu da demekki bir yıl boyunca herhangi bir aksilik olmaması durumunda bir araç en fazla 4 motor kullanacak bu da bir hayli maliyet azalması demek ayrıca dayanıklılığı daha da arttırılabilirse 14.000 devirden yukarıları görebilir ;hem unutmayalımki şu anki kurallarda bile motorlar 2.nci yarışlarında tam anlamıyla 19.000 deviri çeviremiyor biraz dahada iyileştirme beygir gücünde olabilir 6 yarışlık motor şartıyla tabi 3 litre v8 leri sabit kabul edersek bu motorların 2 yıl içerisinde olmasa bile asgari 5 yıl içerisinde 6 yarışlık tüğm periyotlarda 16.000-17.000 devir ve 800 beygirlik güç üretmeleri zor değil ;
    Fakat yinede sabit motor üreticisi dışında her teklif iyidir ;Mario Illien'in bu söylediklerini temel alarak üretici firmalardan bu beklenebilir ;
    Bir arkadaşımız demişki Fia İngilizleşiyor veya İngilizleştiriliyor peki Superleague Formulada ve A1 GP lerde kimlerin motorları kullanılıyor buna hiç bakmıyormu ? ….

  8. Bahsi geçen üreticinin Ilmor olmasına hiç şaşırmadım…Bilindiği gibi McLaren Mercedes takımının motorlarını bu Ilmor firması üretiyor…Malum elektronik sistemlerde standartlaştırıldı ve bu ihalede McLaren-Microsoft ortaklığına verilmişti…Bence FIA nın amacı açık ve ssçik belli oluyor. Formula 1 şampiyonasını İngiliz hakimiyetine alabilmek için savaş başlatmışlar. Tek motor tedarikçisi zaten başlı başına korkunç bir fikirken, birde bu ihaleyi aktif yarışan bir takımın ortağına verilmesini beklemek eşeğin bitarafına su kaçırmak gerçekten…

  9. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Bu adı geçen isimler içinde en iyisi zaten Ilmor…Ancak 14000 dewir gerçekten f1'in ruhunu alıp götürür.

  10. aman tanrım..

  11. FOTA olmadan bir şey yapamazlar.

  12. arkadaşlar 14000 devir olacak o. bir hatalı yazım söz konusu. ama öyle de böylede 19000 devirden az 🙂

  13. O ses yok mu o ses, ben o sesi duymazsam F1'den aldığım keyfin yarısını alamam kardeşim.

  14. senna guven avatarı

    hahaha suyunu çıkardılar artık…biraz daha indirirlerse pistin yanındaki yollarda f1 araçlarıyla kapışabilicez:)

  15. zafer cevik avatarı

    10.000 devir. pilotlar artık gp2 veya sf serisine geçmek için yarışacaklar. f1 artık kabak tadı vermeye başladı.

  16. ozan ülkügil avatarı
    ozan ülkügil

    10.000 devir mi,yazık!!!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir