Force India, Perez’e Verilen Cezada Komplodan Şüpheleniyor

yazar:

kategori:

Force India takımı, Kanada GP’nin son turunda yaşanan kazadan dolayı Sergio Perez’in ceza almasında bir komplo olabileceğinden şüpheleniyor.

Felipe Massa ile olan büyük kazaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle Perez suçlu bulundu ve sıradaki yarış Avusturya GP öncesinde 5 sıra cezası aldı.

Her iki takım kaza nedeniyle kendisini haklı gördü. Williams, Perez’in Massa’ya çarptığını düşünürken aynı şekilde Force India da Massa’nın Perez’e çarptığını düşünüyor.

Sergio Perez “Son turumda pozisyonumu koruyordum ancak bir anda arkadan çarpma hissettim. Büyük bir temastı ancak iyiyim.” dedi.

Auto Motor und Sport’a göre Force India, Perez’e verilen cezada kasıt görüyor çünkü hakem kurulunda eski sürücü Derek Daly ile birlikte 4 kişi olmasının yanında bir de eski Indycar sürücüsü Adrian Fernandez vardı.

Fernandez aynı zamanda 2 sene öncesine kadar Perez’in menajeriydi ve ikili çok iyi bir şekilde ayrılmadı.

Force India’dan Andy Stevenson “Sürücü hakem Derek Daly’ydi. Fernandez’e fikri neden soruldu bilmiyorum.” dedi.

Charlie Whiting “Zaman zaman hakemlerin yanında gözlemciler oluyor. Fernandez Rusya’da sürücü hakem olacak. Bu yüzden onu buraya da davet ettik.” dedi ve söylenenlerin tamamen saçmalık olduğunu belirtti.


Yorumlar

“Force India, Perez’e Verilen Cezada Komplodan Şüpheleniyor” için 12 yanıt

  1. bahadır sezgin avatarı
    bahadır sezgin

    🙂

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bende massanın resmi üzerinde şunu çizdim, şimdi sizce perez mi normal gitmiş, massa mı perezin üstüne gitmiş bakın bakalım.

    1. ciddi misin

      herhangi bi pistte bir tur atmış biri bile güler eklediğin çizgilere

    2. İyi güzelde canım kardeşim, orada sağa dönüşlü viraj var, senin çizdiğinin, yarış çizgisiyle uzaktan yakından ilgisi yok.

    3. O resimlerin yanındaki yazıda yazanları okumayı denedin mi hiç? Çok bariz bir şekilde Perez’in direksiyonu Massa’nın üzerine kırdığı savunuluyor.

      Sağdan soldan bir resim bulup üzerine utanmadan “ben yaptım” diyecek yüzsüzlüğü göstermeden önce İngilizce bilen birisine o yazıları okuttursaydın da rezil olmasaydın bari.

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ya bu muhabbet iyice sıktı, ben hala perezi haklı buluyorum. Massa resim koymuşta, şimdi bakınca kaç yıllık prof pilotsun sözde, perezin resimlere bakınca ilk resimde perez direksiyonu düz tutarken zaten yarış çizgisinde olmadığı belli, sağa dönmüş sonra düzeltmiş direksiyonu ki belki bir ihtimal Vettel’e atak yaparım diye düşünüyordu belki. E Massa sen adamın zaten çizgide olmadığını görüyorsun, perezin resme bakınca massanın direksiyon sağa kırık perezin üstüne doğru. Daha adamın üstüne niye gidiyorsun, neresinden geçecen adamın. O düz gidiyorsa, senda sola kır solundan geç, niye sağa kırıyorsun direksiyonu. Sonra kalkıp resim veriyorsun, valla verdiğin resimlerde çizgiden hafif solda duran bir aracın üstüne üstüne gittiğin görülüyor. O biraz solda diye seninde tepesinden mi geçmen gerekiyor be mübarek.

    1. Tolga Karanlık avatarı
      Tolga Karanlık

      Ben de bu görüşteyim, yani yılların Ferrari sürücüsü önündeki beş santim yana kayınca patlayıp gidiyor mu? Ben bile otobanda 90la giderken şerit değiştireceğim zaman on kez aynama bakıyorum. Herkes gördü ki Felipe artık aklını mantığını yitirmiş, tam bir serseri mayın. Ne takım emri dinliyor ne eleştiri kaldırıyor. Yıllarca Alonso’ya çıkarklık yapmak zor geldiyse yapmasaymış, kimse kafasına silah dayamadı o kadar yıl Ferrari’de kalsın diye. Böyle sürmeye devam ederse birilerini öldürür bu Massa. Göreceksiniz, bu sene karıştığı tek olay bu olmayacak

    2. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Sevgili F_Alonso Diaz herkes belirtmiş ama ısrarla görmek mi istemiyorsun anlamadım.

      Şunları sorayım.

      Eğer Perez doğru çizgide ise ve sola gelip virajı dönüyorsa Seb nereye gidiyor? Virajı direk mi geçecek?

      Diğer herhangi bir pilotu ilk virajda onboard izlesene direksiyonlarını dümdüz mü tutuyorlarmış? Oradaki sağa kıvrımı neden görmüyorsun?

  4. perezin direksiyon düz

    sorun da burda zaten viraj sağa doğru 😀

    baya kötüymüş force india

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Rosberg bariz viraj kestiğinde ceza almıyorsa bana gelip hakem savunmayın. Benzer muameleler mutlaka oluyor Vettel’e İtalya da verilen cezayı hatırlayın aynı yerde Vettel Alonsoyu şamar oğlanına çevirmişti ama bir sonra ki yıl Vettel ceza aldı yarış içerisinde bunu hakemler taraf tutarak yapıyor.

    1. 2011 de alonso vettele yeterli boşluğu bıraktı tabi pilotun tam bir korkak olduğu için direk pist dışına çıktı

      Daha sonra bu durum içine oturmuş olacak ki bir sonraki sene aynısını yapmaya çalıştı ama ayarlayamadi

      Aç izle karşılaştırmalı vidyolari

  6. Gerçekten saçmalık Adrian fernandez, Perez e 5 sıra ceza verilince mutlumu olucak çocuk musunuz ayrıca hakem kurulundakiler de 1 adamın yorumuna bakarak hareket edicekse, o adamları oraya süs olsun diye koymamışlar. Massa da Perez de gün boyu twitterlarından resimler paylaşıp durdular.
    Şu Massanın koyduklarından bazıları:
    https://pbs.twimg.com/media/BpoqzP6CQAAkvM-.jpg:large
    https://pbs.twimg.com/media/BptcjPrIAAEIU4m.jpg:large
    Şu da Perezin :
    https://pbs.twimg.com/media/Bpsh44VIIAAyh35.jpg:large
    https://pbs.twimg.com/media/BpsnY9qIAAAU2JS.jpg:large

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir