Webber'in Eksikliği Buemi ve Hartley ile Giderilecek

yazar:

kategori:

Red Bull Racing, gelecek ay Jeerez’de yapılacak olan Noel öncesi son testte her iki test pilotunu, Sebastien Buemi ve Britanya Formula 3 yıldızı Brendon Hartley’i Webber’in yokluğunda çağırdı.

Webber, geçen hafta sonu Tazmanya’da geçirdiği kaza sonrası, MArt ayındaki 2009 sezonu açılışına kadar hazır olacağını beklemesine rağmen testleri kaçırması bekleniyor.

Avustralyalı pilotun, 15-17 Aralık sürecinde Vettel ile teste çıkması planlanıyordu ama Red Bull şimdi planların değiştiğini ve Buemi ile Hartley’in RB4’ün koltuğuna oturacağını açıkladı.

Gelecek sene Toro Rosso’nun bir koltuğu için favori durumda olan Buemi, üç gün boyunda koltukta yer alacakken Yeni Zelandalı Hartley, ilk gün direksiyona geçecek ve ardından görevi son iki gün için Vettel’e bırakacak.

19 yaşındaki Hartley, bu sene başlarında yeni STR3’ün piste çıkışında elde ettiği tek F1 tecrübesinin ardından tam Formula 1 testini çıkacak.

RBR’Den Christian Horner: “Brendon, küçük takımda parlayan yıldızlardan biri ve bir Formula 1 aracında biraz zaman geçirmek için kendisi adına bir fırsat doğdu"

Hartley, bu sezonki Britanya F3 şampiyonasında 3. oldu ve bu güçlü seneyi bu ay başlarındaki prestijli Macau GP’deki sürüşüyle bütünleştirdi. Hartley, 20.likten 3.lüğe kadar yükseldi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir