Perez: “Felipe Bana Vurmadan Önce Sağa Döndü”

Force India pilotu Sergio Perez, Kanada GP’nin son turunda geçirdikleri kazada kendisini suçlu gösteren Felipe Massa’nın görüşüne ters açıklamada bulundu.

Massa, kazadan sonra yaptığı açıklamada Perez’in tehlikeli bir hareket yaptığını ve daha büyük bir ceza alması gerektiğini söylemişti.

Perez “Kendi hatan olmadan bu kadar güçlü sonucu kaybetmek büyük hayal kırıklığı.”

“Aynı çizgiyi ve fren noktasını takip ediyordum ve bir anda arkadan Massa vurdu. Temiz bir atak yapması için aracımın solunda bir sürü yer vardı ve neden o kadar yakın olduğunu anlamıyorum.”

“Kazanın bir çok tekrarını izledim ve Felipe bana vurmadan önce sağa döndüğünü görüyorum. O an fikir değiştirip tekrar yarış çizgisine dönmeye karar verdiğini düşünüyorum. Onun yanlış hesabı bir sürü puan kaybetmemize neden oldu.” dedi.


Yorumlar

“Perez: “Felipe Bana Vurmadan Önce Sağa Döndü”” için 10 yanıt

  1. Massa iyi bir pilot değil. Ama burdaki tüm suç onun değil. Perez aynasına bakmadan yarış çizgisini değiştiremez. Massa kazayı engelleyebilirdi neden engelleyemedi peki? Üzerinde müthiş bir baskı var bu birincisi. Ferrari yıllarından beri sürekli alonsoya kaybetti yeni takımında kendini ispatlamak istedi sezon başından beri istedikerini bir türlü yapamadı bu yarış bu fırsatı buldu aracı çok hızlıydı araç kendi üzerine düşeni yapıyordu 3-4 turda büyük farkı eritip liderinde içinde bulunduğu grubu yakaladı ama geçecek hamleyi yapabilcek kabiliyet yok bu adamda. Sadece bu değil viraj çıkışlarında yavaş kalıyor araç üzerinde hakimiyeti mükemmel değil limitlerden uzak bazen apeksi bile tutturamıyor belki alonsodaki yetenek onda olsaydı son 10 turda yarışı bile kazanabilirdi. Bu adam bu kadar kötü değildi geçirdiği büyük kazanın etkisi büyük oldu. Geçmiş dönemlerde arka grupltakilerle çok temas etti velhasıl artık cesur/hakim massa gitti baskı altında ezilen korkak/hissedemeyen massa geldi. F1 i trajik şekilde bırakmaz umarım. Üzülüyoruz massa..

  2. ADam haklı beyler

  3. Onur Gentas avatarı

    Bu konuyu bukadar uzatmanın bir anlamı yok zaten biryere varacağı da yok. Kimi Perez suçlu kimi de Massa. Bu tür kazalar neyazık ki bu sporun doğasında var. En önemlisi Vettel’de dahil bu kazadan yaralanmadan çıkmış olmaları. Hepsine tekrar geçmiş olsun.

    1. Onur Gentas avatarı

      “Kimi Perez suçlu kimi de Massa diyor” yazacaktım kusura bakmayın.

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Perez haklı bence, defalarca baktım hem videolara hem ikisnin de verdiği resimlere. Perez zaten yarış çizgisini takip edip önce sağa kırıyor, sonra da düz tutuyor direksiyonu. Yol sürekli sağa dönmüyor, hafif sağ yapıyor 200-300 metre düz gidip sola şikan geliyor. Asıl Massa Perezin solunda iken birden sağa kırıyor direksiyonu.

    Resme bakın bakalım, sizce Perezi geçecektim sola kırdı diyen Massa, bu foto da ne yapmaya çalışıyor.

    1. Acaba orada Perez’in çarptığı Alonso olsaydı aynı şeyi mi düşünürdünüz?

      Koyduğunuz fotoğrafta Massa’nın sağa kırmasının sebebi orada pistin hafif sağa doğru olan kıvrımıyla alakalı. Perez’e atak yapmaya çalışıyor ve Perez yarış çizgisinden ayrılıp Massa’nın önüne kırıyor. Olay Massa’nın atağından değil, Perez’in yarış çizgisinden gitmediği için gerçekleşiyor.

      Bu koyduğum fotoğrafa bakan her insan hatanın büyük payının Perez’de olduğunu bilir. Tabi ki olaya farklı bir yönden bakmıyorsa..

      ki FIA bile görüp olayda Perez’e ceza veriyor, yarış sonunda konuşan Sky Sports muhabirleri bile tekrarları izledikten sonra suç Perez’de diyor. Görüşünüze saygım var ancak, üstüne basa basa aynı fotoğrafı koyup aynı şeyleri söylemenize anlam veremiyorum.

      Fotoğrafta pistin sağa doğru olan kıvrımına dikkat edin

  5. Erdim Şevket avatarı
    Erdim Şevket

    Perezzzz… Ne desem bilemedim.

  6. yarış çizgisi sağa doğru olduğu için olabilir mi?

  7. Benim kendi düşüncem bu kazada perezin bariz bi hatası var start finish düzlüğünün sonu zaten sağa doğru eğimli orda eğer yarış çizgisinden gidiyor olsaydı direksiyonu sağa doğru çevirmiş olurdu ki onboardlardan görüldüğü kadarıyla her hangi bir direksiyon hareketi yok ve orda yarış çizgisinden çıkıyor massanın önüne doğru geliyor. ancak burda massa da tamamen hatasız diyemeyiz çarpmadan hemen önce massanın da pereze doğru bir direksiyon hareketi var sanırım perezin söylediği de bu, bunu anlamayadım massa burda yarış çizgisine aracı oturtmak istediği için mi bu hamleyi yapıyor yoksa başka bişeymi burası muamma ama massa biraz daha temkinli olsaydı bu kaza yaşanmayabilirdi. perezin hatası tartışılmaz ama massa da biraz belasını aradı gibi çok gereksiz ve saçma şekilde zorladı.

  8. ForçaFelipeMassa avatarı
    ForçaFelipeMassa

    Force India’nın da şutlayacağını anlayınca bitarafları tutuştu beyfendinin 🙂 Bu kadar çaresiz ve gereksiz bir düşünce olamaz 😀 Massa yarış çizgisine dönmek istemiş 😀 aahahahahahhaha 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir