Hamilton: “Ben Dururken Diğer Aracın Durmamasına İnanamadım”

Lewis Hamilton, Kanada GP’de yarışı erken bırakmak zorunda kalması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını, takım arkadaşıyla tekrar aynı seviyeye gelebilmek için galibiyet serisi oluşturması gerektiğini düşünüyor.

Hamilton “Daha önce de geri düşmüştüm ve yakaladım bu yüzden yine aynısını yapmak zorundayım.”

“Doğal olarak takım için hiç bir aracın yarış dışı kalmasını istemem. Bu yüzden umarım sene sonuna kadar iki araç da sorun yaşamaz.”

“Bu yüzden kaybettiğim yeri telafi etmem için daha çok çalışmam gerekecek. Belki yine 4 kez art arda kazanmam gerekiyor. Bunun için her şeyi yapacağım. Benim için iyi olan pistler geliyor.  Bu yüzden özellikle Silverstone’da kazanmak için her şeyi yapacağım.”

“Kanada’da elimden gelenin en iyisini yaptım ve güçlü bir yarış çıkarıyordum ancak ne yazık ki bizim günümüz değildi. Sorunlar konusunda yapabileceğim bir şey yoktu.”

“Güç kaybını kontrol altında tutmaya çalışıyorduk ancak ikinci pit stoplarda Nico’nun önüne geçer geçmez frenlerim sorun verdi. Benim aracım dururken diğer aracın durmamasına inanamama dışında bir duygum yok. Ancak bazen böyle oluyor.”

“İki defa yarış dışı kalmam yardımcı olmayacak ancak daha uzun sezon var. Daha önce yakaladım ve yine yakalayacağım. Yarışı bitirememe hayal kırıklığı yaşatıyor ancak daha çok yarış var. Bu yüzden daha iyi bir talihe sahip olmayı umuyorum.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Ben Dururken Diğer Aracın Durmamasına İnanamadım”” için 28 yanıt

  1. hamilton hızlı ve yetenekli olabilirsin ama aptalca açıklamaların, ergen tavırların yüzünden bu sene rosberg kazansın istiyorum.

  2. Peki 2007 Canada gp tam tersi durumda neler oldu acaba yoksa …!?

  3. Hamilton şampiyon olsada gönderirler.
    Çok sızlanıyor ulen pol ü kaptırdın alamadın bu senin hatan veya eksikliğin.
    Yarış ta tüm uyarılara rağmen en önemli hususta frenlerde zorladın zorladın içine ettin frenlerin arabayı perte çıkardın.
    Kendi hatalarınla biraz uyanık olsan 2 . liği güle oynaya alır puan farkını korurdun.
    He hiç bir sorun olmaz bir problem yoktur saldır ama frenleri bu kadar yoran bir pistte bir sorundan bahsediliyorsa sen pilot olarak bunu kulak arkası edemezsin öldüresiye frenleri cehennem sıcağında geberttin.
    Suçlu sensin ne sallıyorsun millete.

  4. Hamilton en hizli pilot ama çok akilli bir pilot degil,neden inanamamis,bir yarista ayni takimdan bir pilot sorun yasayinca digerinindemi yasamasi gerek,yada ayni takimdan benzer sorun yasayan iki pilotundami yaris disi kalmasi gerek,tabi bunlari o bizdende iyi biliyor,ama aklinca Mercedesi baski altina alacak,açik açikta soyleyemiyor bana sabotaj yapildi diye çunki oyle birseyde yok,bu baski gerginlik stres Hamiltona daha oncede yaramadi,Rosbergle mucadelesindede yaramaz,bu yuzden çok çabuk sakinlesmesi gerek,eger birkaç yaris daha baski altinda sakin kalmazsa sampiyonluk bu yil Rosberge gider…

  5. Allah allah niye öyle oldu ki? Kesin komplo yapmıştır takım.

  6. Büyü konusma Luis.

  7. bir f1 pilotu olmadığımız halde kanadanın frenler üzerindeki etkisini biliyoruz değilmi.lewisinde bilmesi gerekmezmi.her tur zorlamasına gerek yok ki önündeki bir ferrari (!) veya marussia değil takım arkadaşı ve onunla aynı aracı kullanıyor.yani işi biraz daha zor.hamiltonun eskiden beri bilinen geç fren yapma stili burada patlamıştır bana göre.nico nun birazda önde temiz hava avantajınıda kullanarak daha temkinli giderek frenlerdeki baskıyı kontrol etmiştir.inanın hamiltonun böyle bir şey yaşayacağını tahmin ediyordum yarış sırasında.çünkü çok yakın takip ediyordu.ya zorlayıp geçeceksin yada araya biraz mesafe koyup ilk pit mesafesine gelindiğinde mesafeyi kapatacaksın.dedimya biz f1 pilotu değiliz ama biz dahi bunu görebiliyorsak bilebiliyorsak koskoca f1 pilotu hadi pilotuda geçtim takım nasıl oluyorda uyarmııyor anlamış değilim.

    1. Cv’ni yolla Mercedese. abi nasihati..
      Gecen bi yorumda yazmisti arkadas.Eline saglik diyorum.Kimdi unuttum..

      1. bırak şimdi gırgırı yanlışsa söyle.

      2. birde yaş 34 istersen bir daha düşün nasihat kısmını 🙂

  8. Rosberg gibi ballı bir pilot karşısında tek bir ihtimal var oda diğer takımlarında gelişip arasıra Rosbergin podyumdan aşağıya düşmesi

    10 da 10 yapsan bu Balla Rosberg sorunsuz 2.olur Abu Dhabide de sen lastik patlatırsın Rosberg 1.olur 50 puanı alır,15 galibiyete karşı 4 galibiyetle şampiyon olup tarihe geçer

  9. Alperdunga sevmiyor olabilirsin de adam abartmamis üst üste 5 kere kazanabilir bir potansiyel var sen neden bahsediyorsun rosberg den bahseden yok bos muhabbet yapiyorsun yaw he he muhabbetine hiç girmiyorum bile en yetenekli pilotlardan birine ettiğin lafa bak..

    1. sürekli aynı imalar hep aynı tripler. çok itici konuşmaya başladı. rosbergden bahsediyoruz derken. “rakibin roserg. alonso falan değil. ettiğin laflara uğraştığın adama bak” demek istedim.

  10. he lewis he. anladık var mı diyeceğin bir şey? varsa adam gibi söyle de herkes anlasın yoksa da miyavlamayı kes artık. rosbergden bahsediyoruz.

  11. Nedir bu rosberg düşmanlığı ha illa hamilton şampiyon olmalı öylemi 2 sininde altında aynı araba var merak etmeyin rosbergde yarış dışı kalacaktır ama şuan topladığı puanlar gökten inmedi serhan acarın ve vettelin dediği gibi %70 araç %30 pilot o %30 da çoğu pilotta mevcut zaten ricardo örneği yada rosberg örneği gibi daha düne kadar esameleri yoktu ama rosberg lider niye yada 2009 jenson örneği gibi %70 arabayı yakalayan alıp götürüyor vettel gibi sıra alonsoyada gelecek artık günümüz teknolojisinde pilotaj yetenekleri geride kaldı 2008 den sonra hamiltonu gören varmı yok çünkü altında araba yoktu illaki hızlı araç demi ama işte vettel nerde şimdi vettel aynı vettel ama altındaki %70 lik aracı yok oyüzden çok büyük pilot muamelesi yapmayın şaçma çünkü…

    1. kesinlikle katılıyorum ..özetlemişsin f1 deki son dönemleri

    2. birincisi rosberg düşmanlığı yok. allem kullem etmesi rahatsız ediyor. yoksa kim hakediyorsa o alsın. iki yarışta yaptığı iki hata ( ki bana göre bilerek yapılmış hamleler ) kendisine net avantaj sağladı.
      ikincisi 2008’den beri hamiltonu gören yok kısmı. kardeşim senin göremediğin kısımda adam 10 yarış kazanmış ( net sayıyı tam bilemiyorum). yarısı kadarda kazanacağı yarışta araç yüzünden kaybetmiş. 4 sezonun nerdeyse bir sezonuna denk geliyor.

      70 e 30 luk kısmına gelirsek orada haklısın. aracın yoksa istediğin kadar yetenekli ol farketmez. bakınız Alonso. adam kendini yırtıyor. yine tık yok.

    3. Onur Gentas avatarı

      2008 den beri lewis’i gören varmı demişsiniz: madem yok neden bu kadar konuşuluyor bu adam? Button da dünya şampiyonu neden lewis kadar konuşulmuyor yaptıkları olay olmuyor. Bir çok insanın yaptığı hatayı yaparak rosberg düşmanlığı yapıldığını iddia ederken siz hamilton düşmanlığı yapmışsınız farkındamısınız?

  12. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Silverstone’da yağmurlu bir hava olursa Mercedes’ler patlar.

  13. daha önce yaptın şampiyon. bu sefer üst üste kazanma serisini 5’e çıkarmanı bekliyorum. fazlasıda olabilir tabii. bu potansiyel hem sende hemde aracında var. gerçi sen kaybettiğinde rosberg tayfası yine çıkar ortaya ama artık durumu burda idare ederiz 🙂

  14. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Alman milliyetçiliği iyi birşey değil…

    Ama ben inanıyorum Hamilton yine atlatacak bu dönemi. Yetişecek Rosberg’e

  15. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Alman milliyetçiliği iyi birşey değil…

    Ama ben inanıyorum Hamilton yine atlatacak bu dönemi. Yetişecek Rosberg’e

  16. Billy Bones avatarı

    inanmamaya devam et 🙂

  17. 150 beygire ragmen diyor ya bak dostum frenlemeye gelirken fark 0.6 saniyeye kadar düşüyordu ama düzlükte mercedes 1.3 saniye fark yapıyorduki perez uzun düzlüge çıkarken fark 1 saniyenin üstünde oldugu icin drs acamıyordu…

  18. Onur Gentas avatarı

    Adam dün dediklerimin aynısını söylemiş. Seri galibiyet yakalaması lazım ve şansının da yanında olması lazım. Bir yarış dışı kalma olayı daha yaşarsa iş artık mucizelere kalır.

  19. Sen bilmiyorsun Ham o süper bir pilot 150 beygir kayıba rağmen Perez’i arkasında tuttu :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir