Massa: “İlk Pitte Yaşadığımız Sorun Galibiyeti Kaçırmamıza Neden Oldu”

Felipe Massa, Kanada yarışında ilk pitte yaşadıkları sıkıntı nedeniyle galibiyet fırsatını kaçırdıklarını düşünüyor.

Massa, Williams’ın performansının iyi olduğu Kanada’da ilk pitlerde zaman kaybettiği için pitten gerilerde çıkmış ve yükselme mücadelesi göstermişti.

Massa “Dürüst olmak gerekirse çoğu zaman pistte en hızlı araçtım. Süper yumuşak lastiklerle takım arkadaşım ile aynı hızdaydım ancak sert lastiklerde araç inanılmazdı. Gerçekten hızlıydı ve ilk pitlerdeki sorun olmasaydı Ricciardo’nun önünde olma şansına sahiptim.”

“Büyük bir fırsatı kaçırdık. Çok fazla puan kaybettik. İnanılmaz bir aracımız vardı ve sorun yaşamıyorduk.”

“Harika bir sonuç olabilirdi, bu yüzden hayal kırıklığı yaşıyorum.” dedi.

Massa, ikinci pitler esnasında pite gelmeyerek bir ara yarışı lider götürdü ancak çok geçmeden Williams, Massa’yı pite çağırdı. Massa temiz lastik almak için pite gelmeleri stratejisini kabul ettiğini söyledi.

Massa “Pite gelmemiz doğru karardı. Arka tarafta yol tutuşunu kaybediyordum. Normalde aracımız lastik aşınması konusunda iyi değil bu yüzden yarışın sonunda çok yavaş kalırdım.”

“Galibiyeti düşünmüyordum. Mercedes’leri çok iyi göremiyordum. Lewis’in yarış dışı kaldığını görmedim. Bu yüzden podyum mücadelesi verdiğimi düşündüm.”

“Takım Mercedes’in yaşadığı sorunları bana söylemedi. Bizim için iyi bir pistti ve çok fazla şeyi kaybettik çünkü yarışı kazanabilirdik.”

“Pistte önüm boşken en hızlı araca sahiptim.” dedi.


Yorumlar

“Massa: “İlk Pitte Yaşadığımız Sorun Galibiyeti Kaçırmamıza Neden Oldu”” için 2 yanıt

  1. kazanma şansları vardı gerçekten ilk pitte vakit kaybetmeselerdi. onun dışında bir şekilde o lastiklerle yarış sonuna kadar gitmeyi deneyebilirlerdi belki. rosbergle bayağı fark açmışlardı sanki. ne olursa olsun deyip sonuna kadar gitmeyi deneselerdi en kötü podyumda olurlardı diye düşünüyorum ancak tabi veriler konuşuyor. benimkisi boş bir tahmin.

  2. massa kazansa çok sevinirdim, yazık oldu. ilk pitlerde kaybedilen zaman, sonra bottas’ın arkasında 12 tur yeni lastiklere rağmen takımın emir vermekte geç kalması, son olarak da perez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir