Mattiacci: Kendimize Kızıyoruz

Ferrari takım patronu Marco Mattiacci, yarışta önde yer alan üç pilotun yarış dışı kalmasıyla birlikte altıncı oldukları Kanada GP’sindeki performanslarının kendilerini rahatsız ettiğini itiraf etti.

“Kendimize çok kızıyoruz. Ama vazgeçmek gibi bir niyetimiz yok. Kanada kesinlikle bize uygun bir pist değildi. Burası daha çok rakiplerimizin güçlü yanlarını ortaya çıkardı. Dolasıyla herşey daha iyi gitmedi”

“Pozitif tarafına bakarsak, herkes savaşmak istiyor. Sürücülerimiz Kimi ve Fernando son derece inatçı adamlar. Rekabet etmenin ne demek olduğunu biliyorlar”

“Gelişim kapsamında Kanada’ya getirdiğimiz güncellemelerin bir kısmı iyi sonuç verdi. Bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Önümüzdeki yarışlarda güncellemeler gelmeye devam edecek”

“Bu yılın başından beri ciddi bir gelişim kaydettik, ancak ileriye gidip gitmediğinizi anlamak için rakiplerinizin ne kadar geliştiğine bakmanız gerekir. Ferrari çalışmalarında özgü bir yaklaşım sergiliyor. Takım içerisinde Başkan Montrezemolo, James Allison, Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen ve bir grup yüksek yetenekli mühendise sahibiz”

Bununla birlikte Nisan ayında Ferrari koltuğuna geçen Marco Mattiaci, yeniden yapılanma sürecinin henüz bitmediğini söyledi.

“Takımı yeniden yapılandırıyoruz. Mevcut çalışanlarımıza işlerini yapabilmesi için en iyi koşulları sağlayacağız.”

“Gelişimimiz için bir program belirledik ve bu kapsamda her yarışa güncelleme getirdiğimizi göreceksiniz. Bir diğer ana hedefimiz ise rakiplerimizin başardığı gibi reaksiyon süresini hızlandırmak olacak”


Yorumlar

“Mattiacci: Kendimize Kızıyoruz” için 11 yanıt

  1. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    “Gelişim kapsamında Kanada’ya getirdiğimiz güncellemelerin bir kısmı iyi sonuç verdi. Bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz”

    Eyvah ki ne eyvah… İlk 10un yarısı dışarda kalınca Raikonen 10’uncu olabildi, demek ki bizim takımın görüşmesi böyle oluyor. Gelişmesek demek ki Kobayashi ve Bianchi ile çekişeceğiz

  2. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Bu pist sizden çok Redbull’a uymuyordu ama adamlar 1. ve 3. bitirdiler. Vettel’in stratejistleri hata yapmasa duble yapacaklardı..

  3. Kardeşim senin yerini alacak adam yapar bunu sen f1 den anlamıyorsun nasıl yapacaksın durmadan hep aynı şeyleri söylüyorsun sen söylüyorsun ben dinlemekten sıkıldım az laf çok iş mantığı ile gidin arkadas yok sunu yapacaz yok bunu yapacaz bir susunda isinizi yapın ya mercedes hiç diyormu biz böyle yaptık soyle yaptık diye adamlarda icraat var lafla olmaz bu işler her hafta aynı şeyler harbi sıkıldım ya..

  4. Fry’ı sevmesemde bu adama inanıyorum.

  5. bize hangi pistler uyuyor merak ediyorum. kötü geçen her yarışın ardından bu pist bize uymuyor gibi saçma açıklamalar geliyor ferrariden.

    1. Abartmayın yahu; uzun düzlüklü, yavaş virajlı pistler uymuyor işte Ferrari’ye.

      1. Abartan yok.Çin’de uzun düzlüklü ve yavaş virajlı olan pistti.Şuan araç rezalet durumda ve Alonso’nun muhteşem yeteneklerini görüyoruz.Tek başına şampiyonada 3. sırada tutuyor Ferrari’yi.

        1. Bu pistle Çin’i bir mi tutuyorsun? Tamam F1 hakkındaki teknik bilgim belki çok iyi değil ama bazı şeyleri ayırt edebiliyorum. Ferrari düşük downforce gerektiren pistlerde iyi değil ki düşük downforce uzun düzlüklü ve hızlı olmayan virajlara sahip pist demek. Bunun sebebi de motorun çekişinin berbat olması, neyse ki aerodinamisi çok kötü değil de kurtarıyorlar biraz. Ona rağmen aerodinami anlamında hem Red Bull’dan hem de Mercedes’ten geride.

          Gilles Villenueve pistine gelirsek eğer takvimin downforce seviyesi en düşük pistlerinden birisi. Böyle bir pistte de Ferrari’nin zayıf kalması gayet normal.

          Ha tabi Ferrari için bunları konuşmak fiyaskodur orası apayrı bir konu. Bu arada Alonso nereden çıktı onu anlayamadım, bir laf falan da söylemedim aslında. 🙂

          1. Ferrari sadece bu pistte zayıf değil.Şu ana kadar olan bütün pistlerde zayıftı.Yani abartılacak bir şey yok.Her şey ortada.

            1. Bütün pistlerde zayıftı evet ama bazılarında çok daha zayıftı mesela Kanada. Yoksa Ferrari’nin daha iyi olduğu pistlerde galibiyet alacak performansı olduğunu iddia etmiyorum.

  6. Geçmişe bakıyorum da iyiki redbull bizi yenmiş redbull a illegal dediğim günler için taraftarlarından özür diliyorum demekki haketmiş ferrari bu malubiyetleri elalemin akıllısı kadar olamadılar utanma lılar 🙁 utanmaliyiz …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir