Ferrari, Le Mans Projesini Hafta Sonu Açıklayabilir

yazar:

kategori:

Ferrari Dünya Dayanıklılık Şampiyonası yani Le Mans’a döneceğini önümüzdeki hafta sonu açıklayabilir.

Formula 1 pilotu Fernando Alonso’nun Le Mans yarışının startını vereceği zaten biliniyor. İspanya’da çıkan çeşitli haberlere göre, ilk teklifin Ferrari’nin başkanı Luca Di Montezemolo’ya geldiği söyleniyor.

Son çıkan haberlere göre geçmişte Le Mans’da zafer için yarışan Ferrari, seriye geri dönebilir.

İtalyan takım son olarak 1965 yılındaki Le Mans yarışını Jochen Rindt ve Maston Gregory ile kazanmayı başarmıştı.

2014 Le Mans yarışını başlatacak isim olan Alonso, konu hakkında yaptığı açıklamada “Araçları ve serinin ayrıntılarını kontrol etme konusunda oldukça istekliyim. Formula 1′de hibrid dönemine girdik. Benzer sistemlerin bulunduğu bu serinin çalışma yöntemleri ve teknolojisi hakkında daha fazla bilgi edinmek için gerçekten istekli ve meraklıyım” demişti.

İspanya’nın El Mundo Deportivo gazetesine göre Ferrari Cumartesi günü ‘Lmp1’ prototip araç tasarımıyla birlikte Le Mans’a döndüğünü açıklayacak.

Muhabir Raymond Blancafort 2014 Le Mans yarışının başlamasından kısa bir süre önce önemli duyuruların yapılacağını açıkladı.

Bu önemli duyurular arasında Ferrari’nin seriye dönüşünün de olduğu düşünülüyor.


Yorumlar

“Ferrari, Le Mans Projesini Hafta Sonu Açıklayabilir” için 3 yanıt

  1. inşallah girerler Lemans’a 🙂 LMP1 ile

  2. buralareskidenf1di avatarı
    buralareskidenf1di

    porsche 1 sene test yaptıktan sonra tamam yarışacağım dedi. arabayla 2 sene boyunca uğraştılar. ferrari çıkıp biz önümüzdeki sezon yarışacağız derlerse çok gülerim. reklam amaçlı gibi duruyor. 2 seneden az bir test programı ile araç çıkarıp yarıştırmak delilik. dediğim gibi ya reklam yada kendilerine çok güveniyorlar

    1. Belki Ferrari gizli kapılar ardında 2 seneden bile daha uzun süre fioranoda test yapmıştır, bunu bilemeyiz. Hatta fxx projesi, bu seriye giriş için en temel testleri oluşturmak amacıyla hayata geçirilmiştir belki de.
      Son yıllarda ferrarinin kötü gidişi yüzünden böyle bir plan kaçınılmazdır bana göre.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir