Briatore: Ferrari Konumunun Bedelini Ödüyor

Daha önce Ferrari’nin İngiltere’ye bir fabrika yapması gerektiğini söyleyen eski takım patronu Flavio Briatore’ye göre, Ferrari’nin gerilerde kalmasındaki en büyük pay merkezinin İtalya’da olması.

Flavio Briatore geçtiğimiz haftalarda “Maranello etkili bir ekip oluşturmak için zor bir yer. Orada çalışmak İngiliz mühendislerin için gerçekten çok zordur. Diğer takımlar bu durumun farkında. İşte bu yüzünden fabrikaları İngiltere’de.” açıklamasını yapmıştı.

Hatta Briatore’ye göre, Newey’nin Ferrari’nin yaptığı 30 milyon euroluk teklifi kabul etmemesinin sebebi, ailesini İngiltere’den İtalya’ya taşımak zorunda olması.

Kanada hafta sonunda konuşan Briatore’ye göre, Ferrari merkezinin İtalya’da olmasının bedellerini ödüyor.

“Ferrari bu yıl derin bir kriz içerisinde ve şuan için sezonu kurtarma şansını kaybettiler”

“Ferrari konumunun bedelini ödüyor. Maranello kesinlikle Formula 1 dünyasının merkezi değil. İngiltere en iyi seçenekti”

“Ben Ferrari ekibinde önemli bir yeniden yapılanma olacağını düşünüyorum. Yanlış adamlar ? Hayır, bu bir organizasyon meselesi. Piyasadaki en iyi mühendisleri ve insanları biliyoruz. Ve onları İtalya’ya getirmek zordur”


Yorumlar

“Briatore: Ferrari Konumunun Bedelini Ödüyor” için 8 yanıt

  1. 2000-2005 arası da takımın merkezi marenello değilmiydi acaba.marenello yanlışsa o zaman 5 yıl üst üste ferrari nasıl ambargo kouydu.tez çürüdü bu 1
    2.si bu adam gibi şikeci üç kağıtçı insanlıkla alakası olmayan hatta vatanını milletini satacak kadar aşağı adamları spordan ömür boyu men etmeli.ve röportajlarınıda yayınlamamalı aslında iğreniyorum bu adamın her demecini okuduğumda

  2. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Bu takım 7 yılı domine ederken de aynı yerdeydi hacı, sen de o sırada takım patronuydun hatta, tur yiyordu senin takım her turda. Kütle amortisörü sayesinde 2 sene mürüvvet gördün, o yasaklanınca gene döndün altıncılıkla övünme günlerine

  3. Ertuğrul Yılmaz avatarı
    Ertuğrul Yılmaz

    Mclaren hem ingilterede hem ingiliz takımı ama o da Ferrariden hallice değil. Böyle bi mantık yok….

  4. Kısaca demiş ki Ferrari içindeki mühendisler ve yöneticiler beceriksiz.

  5. Yersiz ve çok etkili olmayan bir takıntı.
    Ferrari gibi tesislere sahip olan kimse tesislerini alıp başka ülkeye taşımaz. Herkeste olmayan pisti var alıp onu da mı taşıyacak. Tüm takımların operasyon merkezi ingilterede değil zaten hepsi de ingiliz değil.
    Mühendisler alanına göre alaşım labaratuarları neredeyse orada tedarikçi operasyon merkezi neredeyse orada rüzgar tüneli neredeyse orada hepsi öyle yada böyle bir merkezde toplanabiliyor dert değil birçok farklı ülkede merkezi olan yarış takımı var motorsporları dünyasında. Herkesin dizinin dibinde değil rüzgar tünelleri malum mevcut ülke sayısı zaten ortada mühendisleri de aerocular itibariyle düşünmemek lazım sadece.
    Haas’ın eleştirildiği konu biraz daha farklı orada logistik ve zamanlama meselesi problemi var amerikan iç tedarikçilerinin avrupalı serilere, formula 1’e uygun olmamasıyla. Yılın çoğunda okyanus geçmek ve insanları sık sık geçirmek ayrı bir meşakkat. Atıyorum duyuyoruz arada oluyor son anda kanat yetiştiriyor takımlar bunu amerika kıtasından yapmak biraz da yorucu. Yetiştiremezsin bazen.
    Alaşımcıların çoğu avrupada sen ordan al okyanus geç işle sonra aynı kıtaya tekrar taşı çok mantıklı bir iş olarak gelmedi insanlara.
    Ancak bu işin kökeninde milliyetçilik var biraz bunu korumak lazım. Ruh biraz da bunda.

  6. ewet doğru olabılır ingliz muhendisler onemlı katkı saglıyor zaten italyada krizde var kımse yasamak pek ıstemezde orda

  7. 2000-2004 yıllarını domine ederken Ferrari merkezi farklı bi yerde miydi Briatore saçmalamış yine.

    1. Zaman değişti kardeşim o ozamandı şimdi çoğu mühendis ingilterede zaman bunu gerektiriyorsa bu olmalı ferrari italya takıntısı yüzünden yerinde sayıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir