Haas Takımında Amerikalı Sürücü İstiyor

yazar:

kategori:

Gene Haas, yeni kuracakları Formula 1 takımında Amerikalı sürücü istediklerini ancak bu konuda çok katı bir tutum sergilemeyeceklerini söyledi.

Haas takımı, FIA’dan onay aldı ve 2016’da Formula 1’e giriş yapacak. Henüz kuruluş aşamasında olan takımın kimi yarıştıracağı şimdiden merak konusu.

Amerikalı bayan yarışçı Danica Patrick’in adı bu oluşum ile anılıyor. Patrick şu anda NASCAR’da Haas’ın ortağı olduğu takımda mücadele ediyor. Haas, Patrick seçeneğini tam anlamıyla reddetmiyor ancak onun daha genç bir sürücü istediği tahmin ediliyor.

Haas “Bir numaralı koltuk açık bir şekilde mevcut F1 sürücülerinden, mevcut pakette ve şaside deneyimli bir sürücüye verilecektir. İkinci koltuk ise açık.”

“Bir Amerikalı’yı koyarsak harika olur. Avrupa serisinde Amerika takımında Amerikalı yarışırsa tam olur. Bu olağan üstü olur.”

“Ancak bu konuda esneğiz. Bir numaralı şey bu sporu utandırmamak. Hazır bir şekilde gelip yarışabilmek önceliğimiz.”

“Sonsuza kadar arkalarda dolanmak istemiyoruz. Bu yarışlara başlayıp gittiğimiz her yarışta gelişmek istiyoruz.”  dedi.

Haas için en geçerli seçeneğin, Caterham ile cuma antrenmanlarına katılan ve GP2’de mücadele eden Alexander Rossi olması bekleniyor.


Yorumlar

“Haas Takımında Amerikalı Sürücü İstiyor” için 2 yanıt

  1. murat aksoy avatarı

    Yahu Tony Stewart 100 kilo, Kurt Busch ve Kevin Harvick deve gibi uzunlar. Zaten fiziksel şartları eleyince bile geriye sadece open tire serisini bilen Danica Patrick kalıyor o da nerdeyse beninle yaşıt. Kısacası amerikali bir sürücü olacaksa bile bunun Stewart-HAAS-Racing’ten bir pilot olmayacağı kesin. Kaldı ki her .oku izleyen USA televizyon izleyicisinin ve her türlü pilotu (43 asil ve yarısı kadar da yedeği var bunun) her hafta görmeye alışık olan bu hayran kitlesinin sonsuz hoşgörüsünü bırakıp hiçbir pilotun kariyerini F1’in ilk virajda son bulacak yarışlarına ve üstün teknik ve stratejik bilgisi olan mücadeleye aç F1 fanlarına yem etmeye niyeti olduğunu sanmıyorum.

  2. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Conor Daly’de var ? İlgilenirler mi ki?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir