Alonso: “Red Bull’un Kazanması Bizi Umutlandırdı”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Red Bull’un Kanada GP’de bu seneki ilk galibiyetini almasıyla kendilerinin de bu konuda yeniden umutlandığını söyledi.

Çifte dünya şampiyonu Alonso, bu sene sadece bir kez podyuma çıkabildi. Onun dışında Alonso ve Ferrari hem galibiyetten hem de podyumdan uzakta göründü.

Alonso “Kanada’da gördüğümüz gibi her şey olabilir.”

“Kış testlerinden sonra kim Red Bull’un yarış kazanacağını düşündü? Mercedes çok üstündü ancak mekanik sorunlar yaşadılar. Bu yüzden fırsatları değerlendirmek için orada olmanız lazım ve Red Bull oradaydı.”

“Bu bize motivasyon veriyor ve işlerin bir hafta sonunda nasıl değişebileceğini gösteriyor. Hava şartları, güvenlik aracı ya da bir çok değişik faktör etkili olabilir.”

“Bu sene yarış kazanabilir miyiz? Evet, her şey olabilir.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Red Bull’un Kazanması Bizi Umutlandırdı”” için 9 yanıt

  1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Bizim yarış kazanma ihtimalimiz için fırtına çıkması, dolu yağması, tipi olması gibi şartlar lazım.

  2. Yarış verilerini izlediğimde bazı güzel sonuçlar gördüm ki bu sonuçları gölgeleyen etken ise maximum hızdır. Şayet maksimum hızda önündekine yakın bir Alonso olsaydı bir kaç geçiş yaparak aracın asıl hızını gösterebilirdi. FIA nın verilerinde tüm yarış turlarını öndekilerin zamanlarını izledim . Önündeki araca takılı kalan Ferrari nin son halini gördüm. Önündeki aracı geçemedin mi hızın önündeki aracın civarlarında gezmesi kadar doğal bir durum yokdur. Fry ın dediklerini kısmen doğrulayan bir veri tarlasını gezdim ama maksimum hızın az olduğu bu aracın başarısını öne çıkarmak tabiiki imkansız gibi görünüyor. Ferrari nin asıl sorunu motor desteği olarak ön plana çıkarken bunu kendilerine yediremediklerinden açıklayamıyorlar.

    Şu aracın en büyük eksiği motordur sonraki aero sistem çok aşırı kötü değil ama yeterli görülemiyor. Alonso nun attığı ilk bölümün hız değerleri fena değil ama ikinci kısım Ferrari için oldukça kötü gözüküyor.Dikkatimi çeken kısım da son pit kısmındaki Ferrari nin hızıdır. Ferrari hafifledikçe yeterince hız kazanamayan bir araç iken bu sefer fena gözükmediler. İkinci kısımda birazdaha iyi olabilseler ve geçiş yapma imkanı bulabilseler çok daha iyi bir sonuç alabilirlerdi.

    1. Müdür sürekli maksimum hız deyip durmuşsun da , nette dolaşan alonsonun bottası drs ile geçtiği bi video var . videoda ALO 330 lara vuruyor ve uçarcasına bottas’ı, mercedes motorunu geçiyor. Ferrari’nin sorunu bence max hız değil . Motorun sorunu daha çok hızlanma anındaki yetersizliği. Merso motorlu araçlar 280 e kadar falan çok güzel hızlanırken bizim motor o aşamaları çok yavaş atlatıyor , ALO-KIMI gazı yapıştırsa bu kez patinaj , arkadan kayma falan oluşuyor. Sürülebilirlik çok acayip bişey . Şu anda hem bu elektronik sistemlerle sorun yaşayan (frenajlarda 2 pilot da sürekli arkayı kilitliyor motordan tuhaf sesler geliyor) hem de motordan kusursuz hızlanma performansını alamayan bir Ferrari var . Aerodan ziyade yine mekanik tutuşta sorun çekiyoruz ayrıca. Hızlı virajlarda falan sorun yok ama hem hızlanmalarda hem de bördürlerden atlanıldığında arabada denge falan kalmıyor . Bi sürü sorun… Çözmeleri çok zor.

  3. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Biraz konu dışı ama çok sağlam olmuş 😀

    1. Cuk oturmuş 🙂

  4. takımı gaza getirme adına bazen gerçekten saçmalıyorsun alonso… çok iyi sürücüsün ancak ferrari gerçekten berbat. kanada’da mercedes sürücüleri dışında red bull, force india ve williams kazanabilirdi ama Ferrari orada değildi. bu takımlar dikkat edersek kendi motorlarını üretmiyorlar. Red Bull her ne kadar Renault’nun fabrika takımı gibi olsa da tam olarak değil.

    Peki ya Ferrari nerede? aerodinamiyi yıllardır eleştiren ve motor önemlidir diyen Ferrari nerede? Kendi motorunu üreten fabrika takımı Ferrari nerede? Red Bull’la kendlerini kıyaslamak çok boş. Bu sene Mercedes’lerden sonra gelen takım hep Red Bull oldu.

    İmkansız diye bir şey yok ancak sizin kazanmanız için Mercedes’in sorun yaşamasının yanında Red Bull’un da sorun yaşaması gerekecek ve bunun dışında Force India ile birlikte o hafta öne çıkan takımı da geçmeniz gerekecek. düzlükte sorun yaşayan Ferrari’yi bu sene Monza’da hayal edemiyorum. Rezillik kapılarında böyle giderse.

    1. Red Bull’u fabrika takımı olarak görmemek yanlış bana kalırsa. Gerek motor yapımında mühendislerinin çalışması gerek motorun Red Bull’a uygun olması ve onların isteği doğrultusunda şekillenmesi gerekse ilk güncellemeleri her zaman Red Bull’un alması onları fabrika takımından farksız yapıyor.

      Tabi yorumda söylemek istediğin şey çok farklı ve katılıyorum tamamen. Sadece ufak bir konuda görüşümü belirtmek istedim.

  5. Umut fakirin ekmeğidir..Harcanıyorsun

    1. herşeyi özetlemişsin alo’nun durumunu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir