Wolff: “Alonso’yu Mercedes’e Alma Planlarımız Yok”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Mercedes’in gelecekte Fernando Alonso’yu takıma dahil edebileceği yönündeki iddiaları kabul etmedi.

Son dönemde Alonso – Mercedes söylentileri ortaya çıkmış olsa da takımın Nico Rosberg ile anlaşmasını uzattığı tahmin ediliyor.

Bu tür söylentilerin gerçek olması halinde Alonso ve Hamilton tekrar takım arkadaşı olacaklar. Ancak bu durum  akıllara 2007’de Mclaren’de yaşananları getiriyor.

Wolff ise bu tip olaylar için pek istekli değil. Wolff “Sürücülerimizin savaşmasına kirli olmadıkları sürece izin vereceğiz.”

“Alonso ve Hamilton arasında yaşanan tarzda olaylar burada olmayacak. Öyle bir şey olursa ciddi sonuçları olur.”

“Fernando griddeki en iyi sürücülerden birisi ancak bizim takımın yapısını bozma gibi planlarımız yok.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: “Alonso’yu Mercedes’e Alma Planlarımız Yok”” için 51 yanıt

  1. Ayrıca Fia’ya ağlayıp 1 sene iyi durumda olmanızdan ötürü havanız tavan yapmasın.Mercedes Ferrari’nin yanında takım bile değil gözümde.İstediği kadar iyi motor üretsin Ferrari varsa Formula 1 vardır.

  2. Ayrıca Fia’ya ağlayıp 1 sene iyi durumda olmanızdan ötürü havanız tavan yapmasın.Mercedes Ferrari’nin yanında takım bile değil gözümde.İstediği kadar iyi motor üretsin Ferrari varsa Formula 1 vardır.

    1. jules bianchi fan club avatarı
      jules bianchi fan club

      Çok iyimser yaklaşıyorsun 2009’dan bu yana Ferrari’nin hali ortada.Hani nerede şaha kalkan at?

    2. Tekrarlayım şuanki Ferrari yönetimi basiretsiz bu yüzden sonuçlar böyle olabiliyor.Fakat 50 yılda bir Formula 1’e tekrar gelen Mercedes ile Ferrari kıyaslanamaz.

      1. Onur Gentas avatarı

        Şuanki dediğiniz ferrari yönetimi derken kimi kastediyorsunuz acaba?

        1. Takım patronunu kastediyorum.Hala aynı kafa yapısında.İnsan biraz masaya elini vurur.Sürekli haksızlık yapılıyor Ferrari’ye ve sesini çıkartmıyor.

  3. Bakıyoruz yine anticiler dadanmış buraya.Alonso bunların pilotlarını ezdiği sürece sesleri kesilmeyecek.

    1. Her muhabbette Monaco ve Spa 2008’i hatırlatanlar bunu hep unuturlar zaten.

      Her pilot hata yapar tabii ki ve bu pilotların iyi ya da kötü olduğunu göstermez. Fakat bir pilota saldırırken sadece spesifik örnekler üzerinden saldırırsan karşılığında sana böyle videolar gösterirler.

      Not: Bu hata Alonso’nun şampiyonluğuna mal olmuş bir hatadır.

      1. Burda pilotaj hatası yok farklı çizgi aramaktan başka bişey değil,hiçbir pilot kurtaramazdı bunu

        1. Ne demek istediğini anlamadım. Ama benim demek istediğim şu, her pilot hata yapar. İyi pilotlar az, kötü pilotlar neredeyse her yarış hata yapar. Bu tarz hatalar bir pilotun pilotluğunu sorgulamak için yeterli değil.

          Fakat bazıları birkaç örnek üzerinden sürekli Kimi’ye saldırıyor. Geçen yarış spin attı diye torku kontrol edemiyor falan bile dediler. Böyle derlerse Kimi taraftarları da Alonso’nun tek tük hatasını koyar kötü pilot der.

          İki pilotun da büyük pilot olduğunu kabul eden taraftar sayısı çok az. Bu da site içinde büyük sorun oluşturuyor.

          1. anlama kıtlığı problemi olmasa arada hiç sorun olmayacak. ama malesef var.

            hala ısrarla “kimi torku kontrol edemiyor” dediğimi iddia ediyorsun. benim dediğim tek cümle vardır tork hakkında, o da şudur:

            “kimi’de torku alonso kadar iyi kontrol edecek yetenek yok.” ek olarak yağmurda vs zayıf olması vs de bu yüzden.

            öncelikle verilen örnekler zaten kafadan ofsayt. verilen örneklerde zaten biri 2007’den. adam neredeyse dümdüz giderken spin atmış. TC’nin engelleyemediği spini pilottan beklemek zaten ayrı bir saçmalık, dikkat edersen pilotun aracın spin atması için yaptığı ekstra bir hamle yok. muhtemelen birden lastiklerin bir kısmı kuru zeminde, diğeri ıslak zeminde kalmış.

            2008 örneğinde arkadaş vites kutusu hatası olduğunu belirtmiş, diğer örnek de sıralamada Q3’de. zaten ısınma turu olduğu da belli. öyle pistte kaymalar vs de olur.

            raikkonen’e bakıyoruz: yavaş virajın çıkışında kuru zeminde spin atıyor. evet, torku alonso kadar iyi kontrol edecek yetenek yok rai’de. 10 defa söyledim, 100 defa da söylerim. anlayana kadar.

            1. Yanıtlar silinmiş. 🙂

              Neyse umarım bundan sonra seviyeni bu kadar düşürmezsin.

    2. bu olaydan önce alonso bir darbe almıştı diye hatırlıyorum yanlışmı biliyorum.

  4. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Belli olmaz Almanların sağı solu.Bir bakmışız Hamilton’ı gönderip yerine Nico Hülkenberg gelmiş.
    Ne de olsa milliyetçi takım.

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Toto alma pilanım yok demişte, Alonso da bayılıyordu zaten size gelmeye. Bunlar öğrenememiş daha Alonso’nun gitmek istediği yere gidebilecek kadar kalite bir pilot olduğunu. O size geliyorum diyecekte siz almayız diyeceksiniz. Bırak yarış kazanmayı, onun adınıza yarışmasından bile daha çok gelir ve prestij elde edersiniz. Çevir kazı yanmasın Toto..

  6. alonso kadar iyi bir alman pilotu üstüne artı olarak alonsodan daha iyi bir ingiliz pilotu varken neden alonsoyu düşünsünler ki. çok saçma ve gereksiz.

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Şu Alonso’nun altında daha hızlı değil, liderlerlen eşit bir araç olsa buraya yazacak ne bulacaksınız acaba saçmalak adına çok merak ediyorum..

      1. alonso nun altında hamilton ile eşit araç vardı önceki zamanda. sonuç ne oldu hatırlıyor musun. bak verecek cevabım varmış di mi.

        1. Ne olacak… ağa babası ile ikinciliği paylaştılarda ikisinede para etmedi.

    2. kardeşim herkes alonsodan iyi oolabilir ama bir alonsonun bir kimidem iyi olması zaten sizi çıldırtmaya yeter.neresi iyi dersen son yarış o spini orada atacak tek pilot yok YUJI İDE bile atmaz o spini.hadi şimdi kal sağlıcakla.

      not: her alonso haberinde sallayan kimiclere hatırlatılacaktır o spin 🙂

      1. ben yazdığım şeyde kimi nin alonso dan daha iyi olduğundan bahsettim mi. ya ben körüm ya da siz ne okuduğunuzun farkında değilsiniz. bir de tutup spin falan diye gereksiz şeylerle cevap vermeye çalışıyorsunuz.
        kimi geride kalınca geride kaldı ya da alonsoya yenildiği zaman yenildi diyebilecek kadar normal bakıyorum bu tip durumlara. kendinizle karıştırmayın herkesi. her kimi taraftarını da bir tutmayın.

        kimi alonso dan bu yıl iyi mi yarışıyor. hayır. ama yazdığım şeye gelecek olursak hamilton alonso dan daha iyi pilot mu. evet. gerçi bu tür şeyler görecelidir fakat sonuçlar ortada. neyse gereksiz uzattım. size ne söylense siz yine anlamazsınız.

        son olarak olan gerçekleri söylemem bu kadar zorunuza gitmesin. bide okuduğunuz şeyleri iyi anlamaya çalışın.

      2. ayrıca sen kimi nin spinini her zaman hatırlatacaksan ben de sana alonso nun frenajı kaçırmasını ve sıra kaybetmesini hatırlatacağım. anlaştık mı.

    3. Osman Yıldız avatarı
      Osman Yıldız

      Aynen bazı mükemmel(!) pilotlar varken alonso kim. Hem Mercedes’te 7 yarışta 7 yenilgi almaz 🙂

  7. Takımın dengesi bozulacağı kadar bozulmuş durumda Totocum zaten.
    Ama haklı o da tabi,Hamilton’un takım arkadaşı Rosberg değil de Alonso olsa medya daha da fazla üstlerine gider İspanya da işin içine girer tam karışır ortalık savaş alanına dönebilir,hak vermek lazım doğru bir açıklama.

  8. Lewis_Didem avatarı

    Mercedesin planlarında olmayabilir ama McLarenin var 🙂

  9. ‘Takımın yapısını bozma gibi bir derdimiz yok’

    Burada Fernando Alonso’yu mükemmel şekilde özetlemiş.Böyle pilotu kim takımında görmek istemezki diyenlere gelsin.Ferrari’ye getirdiği 0.5 her sene dahada eksiye gidiyor :-).Sonu hiç beklediği gibi olmayacak.

    Son olarakta Hamilton Maranelloda görülmüş, Belki görünmüyor ancak Alonso’nunda suyu ısınmakta.

    1. Alonso’ya giydirecek yer arıyorsunuz resmen. Bi de senin Türkçe öğretmenin kimdi ? Bizim takımın yapısını bozma gibi bir plan derken iki sürücümüzle devam etcez anlamı çıkıyor orada. Alonso çirkef bir adam takımımızın yapısını bozar gibi bir cümle çıkmıyor. Hadi teneffüs vakti ..

    2. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Saçmalamışın yine, höd diyince tamam diyen iki pilot varken, Alonso ağır gelir abisi..

    3. OtonomAktor avatarı

      Bende alo yu pek sevmem ama pilotluğuna edicek lafim yok cidden. Kendini şampiyon olduğu senelere göre çok daha fazla geliştirdi pilotaj olarak. Karakter hep ayni sevmiyorum ama pilotajina da laf edilecek adam degil alonso. Su an gridin tüm yönler ele alindiginda muhtemelen en iyi pilotu kabul etmek gerekir.

      1. Benim pilotluğuna söyleyecek lafım var, kimsenin tepkisinden de korkumuz yok.Hayatında bir kez eşit yarıştı takım arkadaşıyla onda da tokatın alasını yedimi yedi.Bundan sonraki sezonların hiçbirinde eşit olmadı bu sezonda dahil.He ne oldu, yanında yarışan pilotları bitirdi Ferrari ve hiçbir başarı alamadı, sonuç başarısızlık oldu.Yiyorsa gitsin Mercedes de Hamiltonla kapışsın, gitsin Redbullda Vettel’le kapışsın.Yiyip yemediğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

        1. Arkadaş eşitlik istemez, Redbulla gidiyorsa Vettel gitsin, Mercedese gidiyorsa Hamilton gitsin, takım arkadaşım monzada 1.5 sn önümden gitsin bende onun rüzgarında zaman kazanayım diyen bir pilot, bunuda istediği gibi yapamayan takımına hakaret edende bir insan kusura bakmayın arkadaş ben bu adamın hiçbiryerini tutamam.

        2. kimiyi 7 yarıştır madara ettiği içinmi ?

          1. Madara ettiğini düşünmüyorum, Kimi sadece Alonso ile değil Ferrari ilede yarışıyor, ikisinin uğraşı sonucunda bazı kötü sonuçlar alındı, sadece çinde açık bir şekilde yendi.Bunun değişeceğini sanmıyorum Kimi’nin alacağı sonuç Ferrari’nin umrunda değil.Onların umrunda olan Kimi’nin Fernandonun arkasında yarışı bitirmesi.

            1. Onur Gentas avatarı

              Ben Alonso’nun kollandığına inanmıyorum. İspanya’da doğrudur Kimi’nin yarışını mahvettiler fakat özellikle de Alonso’yu kazandırmaya çalıştıklarını düşünmüyorum. Öyle olsa Massa’yı neden göndersinler? Kimi’nin aldığı ücreti bilmiyorum fakat Massa’nın oldukça üzerinde olduğunu tahmin ediyorum. Tepeye oynamayacak adama neden bu kadar para ödesinler. Sadece vitrin içinmi? En azından ben iki tarafı da desteklemeyen biri olarak böyle düşünüyorum.

              1. Ben şöyle düşünüyorum sevgili arkadaşım.Şimdi Ferrari tank gibi bir araç üretmiş doğruya doğru gridin en dayanıklı arabası, şimdiye kadarki hiçbir sıralama ve yarışta dayanıklılık problemi yaşamadı ve bildiğim kadarıyla gridde bunu başaran tek takım.Ancak diğer yönden Kimi neredeyse yarışların çoğunda surekli dayanıklılık yüzünden antrenman seanslarını kaçırdı!!Hep nedense bu sorunlar Kimi’yi buldu, şimdi buradan benim anlayacağım Kimi’nin aracında gerekli kalite kontrol yapılmıyor yada başka dalavereler var.

                İkincisi Ferrari biraz olsun Kimi’yi düşünseydi kazanmak isteseydi motivasyonunu yüksek tutmak için ispanyada o kepazeliği yapmazdı.İspanyada Kimi’nin büyük hayal kırıklığı yaşadığını düşünüyorum.Bu kadar sıkıntıya rağmen kendini dağıtmadı ancak Monaco’da podyuma çıkacakken, Kimi’ye arkadaki araçların turunu geri alacağı bildirilmediği ortaya çıkıyor ve podyumdan oluyor Kimi, sonrasında yarış mühendisi değişiyor, ancak dediğim gibi sonuca baktığımızda Kimi projesi hatalarla dolu.Ben çıldırıyorum Kimi’yi yakından tanımasamda yıllardır çok yakından takip ettiğim içinde çok üzülüyorum adaletsiz davranılmasına.Görmek isteyen görür büyük adaletsizlik yapıldığını.

            2. 2007 de de alonso sadece hamiltonla değil mclarenle yarışıyordu.bunu ron bizzat söylemiştir.ama ferrariden böyle bir şey duymadık.

              1. Eğer Mclaren Alonsoyu saf dışı bırakmak isteseydi bunu her türlü yapardı, Gridde eşitlik konusunda hiçbir takım McLaren gibi olamaz buda bir gerçektir, ne olursa olsun eşit ekipman, eşit ilgi gösterilmiştir iki pilotada.

        3. Tokatın alası mı o sezon 109 puanla berabere kaldılar ne tokatın alası. Ki o adam da o zamandan beri griddeki en iyi pilotlardan birisidir. Başka pilotlarda övüneceğine kendi pilotunla övünmeye çalış. Öyle bi şansın olmadığı için anca böyle yorum yaparsın.

          1. Konuyu Kimiye getiren ben değilim.Ne olursa olsun karşındaki pilotun F1 deki ilk sezonu yani o bir ÇAYLAK.Çaylaktan tokat yiyorsun oda var.

            Kendi pilotuma gelince Kimi artık sallamıyor, çünki gerçeklerin farkında Ferrari’ye geliş sebebinin Alonso’nun yukselen sesini kesmek, Ferraride başarısızlığı biraz olsun unnutturmaktı.İlki gerçekleşti Alonso sesini kesti, biraz olsun camiada eskiye nazaran sesini kesti, herşey normale döndü Forzafernando ya devam..

            1. Hamilton’un çaylaklığı ile senin şimdi bildiğin çaylak sürücüler arasında dağlar kadar fark var. Hamilton o koltuğa oturmadan önce binlerce km test yaptı Mclaren ile. Hani siz bazı kimi fanları diyorsunuz ya kimi antrenmanın birisine çıkamadığı ondan iyi yarış çıkaramadı diyorsun ya adam binlerce km test yaptı diyorum sana. Hamilton çok iyi pilot şu an aynı takımda Alonso’yu yenebilme potansiyeli olan da tek pilot
              Ayrıyeten Ron Dennis Alonso’ya karşı yarışıyoruz demiş, sen Mclaren kadar eşit takım yok demişsin. Adam daha ne desin Alonso’ya karşı yarışıyoruz demiş sen hala eşitlikten bahsediyorsun.
              Kimi’yi Alonso’nun sesini kessinler diye getirdiler, ama sesi kesilen Alonso olmadı. (Burdan bile medet umma )
              Kimi Ferrariye karşı yarışıyor demişsin, kimi önce pistte yarışsın da ondan sonra takıma karşı da yarışır. Ama ilk önce pistte yarışacak, mücadeleci olacak.
              Ferrari Kimi’ye ikinci pilot muamelesi yapıyor demişsin, ikinci pilot muamelesi yapacak bir sürü paralı pilot var. ( Massa’nın deyimiyle paralı fahişe )
              Alonso’yu kötüleyecem diye ondan bundan medet umarsın. Her olumsuz Alonso haberinin altına atlarsın, yarışlardan önce konuşur, yarışlardan sonra bahane üretirsin. Baktın olmuyor yukarıda dediğin gibi Kimi sallamıyor yeahhh dersin.

              1. Bütün hepsinin cevabımı vermişsin… buna karşın hala yazabilirlerse yüzleri olmasa gerek.

    4. Osman Yıldız avatarı
      Osman Yıldız

      E benim akıllı kardeşim. Hamilton Maranello’da görülüyorsa. Mercedes’in koltuğu boşalacak demek değil mi? (Sana göre.) O koltuğa kim oturur ?

    5. http://youtu.be/5otIPqMloEA
      Olamaz böyle bir spin

      http://youtu.be/6M_tkRAe-mo

      hele bu hiç olamaz

      http://youtu.be/sdEBmguStHE

      ana bu hiç olamaz bak bak

      http://youtu.be/FsMoktU88GE

      yapma be Alonso sen pistlerin ilahısın ya olmadı bunlar 🙂

      Spin diyenlere selam olsun buradan

      1. verdiğin örneklerle kiminin o virajdaki spini kurtaramazsın dostum.
        1 🙂 2008 kanada vites problemi yüzünden spin atıyor.

        2 🙂 2010 yağmurlu bir spa yarışı (2008 de kiminin pist üzerinde hamiltona dayanamayıp duvara tosladığı gibi)

        3 🙂 2004 monza hakkında bilgim yok bilen varsa yazsın.

        1. Her pilot hata yapar ama insanlar bunu kabul etmek istemeyince durum zor.
          1- Kanada’daki spin vites arızasına benzemiyor ama olmuştur bunlar insan yapımı olabilir tıpkı Kimi’nin spininden sonra mühendisinin açıkladığı gün dengesizliği gibi.
          2- Hamilton Kimi mücadelesiyle karşılaştırmak ancak saçmalamak olur. Burada ne mücadele var nede başka birşey sıralama turlarında olmuştu bu spin diye hatırlıyorum. Tekrar etmek gerekiyor bazen insanların algılaması için insandır hata yapabilir ıslak zeminde pist dışına lastiğinin dokunmasının zararıdır bu.
          3- Görüntülere bakılırsa; monzaya özel downforce azaltan ayarlamalardan sonra sinirli olduğu söylenir araçların bulunduğu virajda bu sinirli diye tabir edilen ayarların sonucuda aracın spin atmasına sebep olacak çok mantıklı bir yer. İnsandır olabilir.
          4’e birşey yazamamışsın ama ben sana hatırlatayım Alonso lastiklerin anormal derecede sert olduğunu iddaa etmişti. Ancak sana göre Kimi’nin aracın gücündeki patlama yaşama ihtimalini değerlendirip ona göre davranması gerekirdi tıpkı Alonso’nun lastiklerinin sertliğine göre tempoyu ve stilini adapte etmesi gerektiği gibi ama bizler genelde bu durum için aynı şeyi söylüyoruz insandır hata yapabilir, makinedir anlık sorun olabilir….

          1. 4 ün cevabını yukarıda yazmıştım onun için yazmadım.

            evet insandır hata yapabilir.ama adamın hata yaptığında kardeşim burada kimi hatalıdır diyebilmeli bazıları.aynen biz yeri geldiğinde alonsoyu eleştirdiğimiz gibi.2010 da çok defa söylemişimdir “ya alonso aracına çok güveniyor yada kendine” diye.çünkü o sene çok hata yapmıştır bana göre.ama yukarıdaki zat kimiye en ufak eleştiride olmadık cevaplar, savunmalar alakasız örnekler verdiği için böyle yazıyorum.

            1. Bizde Kimi hatalıdır diyebiliyoruz ancak siz her fırsatta yerin dibine sokmaya çalışırken biz sadece sizlere Kimi’nin sizin sandığınız gibi basit bir pilot olmadığını anlatma derdindeyiz. Sizlere kalsa Kimi daha Tork’u kontrol etmekte zorlanıyor lütfen böyle bir saçmalık olabilir mi Kimi o zaman 2008’e nasıl öyle fırtına gibi girdi? Ayrıca Kanada’daki spinin hala arkasındayım orada anormal bir durum yokken Kimi gibi bırakın yeteneği yıllardır bu sporda yarışan bir pilot asla o spindeki gibi basit bir hata yapamaz. Dediğim gibi ancak olası bir kısa süreli güç dengesizliği buna sebep olabilir. Yada herhangi bir mekanik problem. Bak bu olay virajın girişinde olsa falan anlarım derim ki Kimi frenajda arkayı kaçırdı kurtaramadı ama yavaş bir virajdan çıkarken o şekilde bir kontrol kaybı yaşayacak kadar basit bir pilot değil bunu lütfen bir zahmet kendinize de itiraf edin… Sana bak kendi ellerimle Kimi’nin saçma sapan bir yanlış yaptığı ve 2-3 saniyelik kaybı nasıl 10 – 15 saniyeye çıkardığını hatırlatayım 2012 Brezilya’da ama bu da kendi hafızasına dayanarak yaptığı ve normal şartlar altında ilginç ama sonucundan ötürü çok kötü bir hata…

          2. birde yukarıdaki arkadaşın yerine ben olsam 2013 spayı değilde 2010 spa kazasını koyardım 🙂

  10. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Son cümle çok şey anlatılıyor.

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Alonso Ferrari de şampiyon olmadan emekli olucak 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir