Bortolotti için Daha Fazla Test Planı Yok

yazar:

kategori:

Geçen hafta Ferrari ile bir testte etkileyici performans ortaya koyan Mirko Bortolotti’nin, takımın Formula 1 aracıyla bir başka teste çıkması için plan yapılmadı.

İtalyan F3 serisinde ilk üç sırayı alanların Fiorano’da F1 testi yapma şansı yakalamasının ardından 18 yaşındaki şampiyon Bortolotti, açık bir şekilde en hızlı isimdi.

En hızlı olmasının yanı sıra düzenli test pilotu Andrea Bertolini tarafından yapılmış referans derecesini yaklaşık 0,3 saniye ile, bu sene başlarında F2008 ile Kimi Raikkonen’in derecesini de 0,6 saniye ile geride bırakmıştı.

Ama bir sonraki adımın, Ferrari ile daha ciddi bir F1 testi olup olmadığı sorulduğunda kendisine bir davetin olmadığını söyledi.

motorline.cc’ye konuşan Bortolotti: " Hayır. Buna benzer bir davet olmadı. Şimdi kendimi daha fazla geliştirmem gerekiyor. Çünkü hala çok gencim ve hala öğrenecek çok şeyim var."

2009 için planları henüz belirlenmeyen Bortolotti, şu anda turizm konusunda diploma alabilmek için okuyor.

Avusturya’da doğmasına rağmen Bortolotti, hayatının çoğunu İtalya’da geçirdi ve İtalyan lisansı ile yarıştı.


Yorumlar

  1. Serisinde sampiyon olmus demek ki istikrari ve hizi var, hele hele duzenli test pilotunun derecesini ilk F1 araci testinde 0,3 sn gibi bir farkla gecmisse Ferrari kesinlikle bu cocugu degerlendirmeye almali..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir