Nakajima 2009'da Podyumu Hedefliyor

yazar:

kategori:

Kazuki Nakajima, Formula 1’de ilk tam sezonunda Williams ile ümit verici performansının ardından 2009 sezonunda podyuma ulaşmayı umut ediyor.

Japon pilot, 2008’de 5 defa ilk 8’de yer alarak toplamda 9 puan topladı.

Gösterdiği performans ile Williams’da yeni bir anlaşma imzalayan Nakajima, 2009’da daha güçlü olmayı hedefliyor.

Nakajima: "Bu sene elde ettiğimden daya iyi sonuçlar ve belki de bir podyum. Bu gerçekten harika olur"

"Formula 1 pilotu olmak için ne gerektiği konusunda çok şey öğrendim ama yine de her zaman öğrenilecek daha çok şey vardır"

23 yaşındaki pilot ayrıca, 2008 sezonundan memnun olduğunu da belirtti.

Nakajima: "Açıkçası mükemmel olmasa da iyi bir ilk sene olduğunu düşünüyorum. Araç piste uyum sağlamadığda işler kolay olmadı. Ama sene içinde kendimi geliştirdiğimi hissediyorum, bu da çaylak yılınızda yapacağınız gerçekten önemli bir şey"

"En iyi yarışımın muhtemelen Singapur olduğunu düşünüyorum. Harika bir etkinlikti ve atmosfer inanılmazdı, takım Nico ile bir başka podyum alırken ben, oldukça zor bir yarışın ardından bir puan aldım. En kötü yarışım muhtemelen, kalkışta anti-stall’ın çalışmadığı Bahreyn’di."

"Bu beni en geriye attı ve sonrasında bir spin attım. Bu yüzden yarışın çoğunda arka sırada kendimle savaştım"


Yorumlar

  1. Nakajimayı eleştirenler 2002 Massaya baksınlar. Nakajima kamikazeyse.. MAssa atom bombası.. Her aracı kullanmak kolay değil. Her f1 aracı aynı değil malasef. Pisteki en kolay kullanımuı olan araç ferrari. Bence yetenekli bir pilot. Ama yetenek yetmiyor. Kazanmasını biliyormu onu görücez. Vettel bu sene başardı. Bourdais şansızlığa yenik düştü. Bir çok kez vettleden iyidi yoksa. Nakajima arkadaşın dediği gibi Rosberge kafa tuttu. Ondan iyi olduğu yarışlarıda izledik. Bence eleştiriler ağır olmuş. Bir araç takoz olarak nasıl kullanılır onu görmek isterseniz bu video güzel derim.
    http://www.youtube.com/watch?v=jITe8sdKClU

  2. veyis keleş avatarı

    ilk senesinde rosberg e kafa tutmayı başaran ve sadece torpille orada olmadıgını ispatlayan sevdiğim bir pilot. gitgide daha iyi olacağına inanıyorum.

  3. Sato 2! Özen filmden sinamalı köylerde! 2008de çok seyrettik hakketten. Şu an ondan çok daha iyisini yapacak birsürü parlak pilot sırasını bekliyor ama TOYOTA faktörü var tabii.. Podyum için ise bir dürbün alsın derim!

  4. Önce frene basmayı öğrensin sonra podyumu düşünür. Önündeki araları takoz niyetine kullanıyor resmen. Sato'ya kamekaze derdik ama bu Sato'yu da geçti ve Williams'ın böyle bir pilotla yola devam etmesi çok yazık. Toyota destekli olmasa Nakajima bırak podyumu o tulumu bile giymeyi rüyasında görür ya neyse.

  5. harakiri pilotu 🙂
    bi dalıyo ortaya dört beş tane arabayı pert ediyo. bide kendisi gidiyo o ayrı :)))
    pit görevlilerini sakatlamasa bu sezon bari 🙂

  6. Nakajima! İsim etkileyici ama.. Yavaşşş derim ben.

  7. piquetle birlikte gridin iki gereksız pilotundan bırı nakajıma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir