Alonso, 2009 Şampiyonluğuna Göz Dikti

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, 2009 sezonunda şampiyon olmayı amaçladığını ama bunun, Renault’un formuna bağlı olarak değişebileceğini söyledi.

İspanyol pilot, Renault’un kötü başlangıç yaptığı 2008 sezonunun sonlarında güçlü performanslarıyla pilotlar sıralamasında 5. oldu.

2008’de iki yarış kazanan Alonso, gelecek sene için seçeneklerini değerlendirdi ve 2009’da da Renault ile yarışacağını açıklamak için sezonun bitmesini bekledi.

Şu anda gridde en fazla şampiyonluğu bulunan Alonso, gelecek sene için amacının şu anda çok açık olduğunu belirtti.

ING’nin sponsorluğunda bir UNICEF yardım etkinliğinde konuşan Alonso: " Gelecek sene için amaç, gelişmek. Geçen sezonun ilk bölümü vasattı. Şampiyonluğu kazanacağımı düşünerek başlayamazdım."

" Benim hedefim, ve takımın da, şampiyonluk. Bu, senenein gidişatına göre değişebilecek olmasına rağmen çok açık bir hedef. Ama burada, bugün, Aralık ayında amaç çok açık. Gelecek yıl şampiyon olmaya çalışacağım. Geçen senenin sonunda yer kazandık ve Renault’u bırakmadım. İşler doğru yapıldığında kendini evinde hissedersin. Ve Renault, kendimi rahat hissettiğimde ciddi bir takımdır"

İspanyol pilot, radikal kural değişikliklerinin olacağı gelecek senenin, bazı sürprizlere açık olacağını ama yine de Ferrari ve McLaren’in zirvede yer almasını beklediğini ifade etti.

Alonso: " Bir kaç sürpriz olacak. Geçen seneki BMW sürprizdi, bazı durumlarda da Renault. Gelecek sene bir kaç sürpriz olacak ve umarım Renault bunlardan biri olur."

Alonso ayrıca, eğer rakkiplerini yenmesine yardım edecekse, aracının mümkün olduğu kadar geç hazırlanmasında bir sorun görmediğini de söyledi.

Alonso: " Bu sefer şampiyona hiç olmadığı kadar geç başlıyor ve aracı daha geç hazırlamak daha iyi. Ocak ayında iyi olacak araçlar var ve Nisan ayında diğerleri onu kopyalamış olacak. Bu yüzden aracın daha geç hazırlanması daha iyi."

" Aslında 20 ocakta tanıtacağımız araç, ilk yarışa çıkacak araçtan bir şeye sahip olmayacak."


Yorumlar

  1. Bence herkes şunu kabul etmelidir ki alonso hakkıyla ve pilotajıyla (f1 de geçen sezon ve bu sezonda kimsenin almayı ve korumayı başaramadığı) 2 şampiyonluğa sahip.şampiyon olduğu senelerde reno da takımlarda şampiyon oldu.bu durumda seneye alonso ve renoyu tekrar şampiyon olarak görmek iki büyük birlikte olduğu sürece şaşırtıcı ve tesedüf olmazzz…

  2. sizin gibi f1 den anlamyn kişiler buraya yorum yazıo ya bişi demiorum hele renaultu küçümseyenler yasık yasık… renault yine eskisi gibi güçlü olcaktır

  3. renault türkiye ye verdiği arabalar ile ayakta kalır merak etmeeee

  4. sende adam akıllı yorum yap ozaman hangi marka ile handi araba ile şampiyon olacak demişinhttp://www.motorsport-total.com/bilder/2006/gp/0617jpn/so/052.jpg begenmedin takınım başarısı işte ne olacak senin gibileri bazılarını f1 den soğutuyor bir gün de doğru yorum yap

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Alp Arslan' ı kutluyorum.İyi atak ve iyi savunma.

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Üyeliğinin nereye ve neden gittiği beni hiç ama hiç ilgilendirmiyor.Bu kadar …..tan bir adamı daha nasıl destekliyorsunuz onu da anlamış değilim.Mercedes' e geldiği gün yazık oldu diyen bir adamım ben.Bu adam nasıl iki defa şampiyon oldu o da ayrı bir üniversite tezi konusu olur yani.Honda bile çıktı, Renault hangi gücüyle onu şampiyon yapacak.Citroen ve Peugeot ile birleşmeseler Renault bile yoktu yıllar önce.Yok üyeliğim gitmiş, yok Allah' ını seven yorum yapmasınmış.Bana değil habere yorum yap.

  7. Neyse ben arkadaşın yorumuna karşılık onu söyledim.. Zaten başabilrilerse iyi olacağını rekabetin artacağını söyledim. tebrikte ederim dedim. renaultun ve alonso'nun şampyiyonluk yarışına katılması F1'e renk katar.

  8. mclaren tarafından çıkarılan zorluklarsa haklısın sonuna kadar katılırım. yok hamilton alonsodan hızlıydı bu zorluklarda ondan çıkarıldı dersen orada sana bir daha gülerim.

  9. Çaylak sezonunda bir pilotla aynı puanı zorlukla toplayabilmesi bir yenilgi sayılmazmı?

  10. hehehe benimde hiç güleceğim yoktu.yenilen sendin herhalde. ne zaman yenildi hamiltona.geçen sene hamilton şampiyon olduda bizmi bilmiyoruz yoksa alonsodan fazla puan aldıda bizmi görmedik.bilen gören varmı arkadaşlar hahahahahahahahahaha.

  11. Heheh hiç güleceğim yoktu. Mclarenden ve ferriden 0,3 0,4 saniye yavaş araçla en büyük aday alonsoymuş. Buna çok güldüm gerçekten. Mclerendeyken hamiltona eşit araçlarla yenilen benmiydim acaba?

  12. gökhan demire allahını seven yorum yapmasın benim onun yüzüne 3 üyelim gitti

  13. bize ferrari gelmediki turşu gibi sumi gelmediki turşu gibi mclren gelsin onlar lokum lokum okkkkkkkk

  14. pistlerde araç farklı marka farklı mı oluyor. daha doğrusu nasıl oluyor onu anlamadım.mercedes markası altında ferrari aracı yarışması gibimi. bu daha komik olmuş.

  15. 2005 te mclaren ile 2006 da ferrari ile mücadele etti ve şampiyon oldu..o dönem mclarenin ciddi anlamda dyanıklılık problemleri vardı hakan arkadaş ama mclaren artık o mclaren değil dikkat etsinde turşu gibi gelmesin lokum yerine:))saygılar..

  16. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Hangi araç ve hangi marka ile yapacak bunu.Komik olmuş.

  17. arkadaşlar söylediklerinize harfiyen katılıyorum.bu adam tam anlamıyla bir profesyonel bir pilot.

  18. evren ayaoku avatarı

    eğer alonso ya ferrari ve mclaren aracından 0.3-0.4 saniye yavaş bi araç verseler bile alonso şampiyonluun en büyük adayıdır çünkü onun kalitesi bu farkı kapatmaya ve geçmeye yeter.

  19. renault o yıllarda ferrari ve sumi gibi pilotu yendiyse 2009 da o saydıkların lokum gibi gelir kardeş yeterki alonsonun altına adam akıllıu araba ver yağmuru bile alonsodan öğreniyorlar daha ne olsun

  20. Çok zor Alonso Ama başarabilirsen ne mutlu sana. Zor olanı renault yaparsa tebrik ederim. Ama 2005 ve 2006 da Sadece ferrari ile yarışıyordun. Ondada Schuamer vardı sadece. Şidi geömesi gereken Ferrari dışında Mclaren ve Bmwde iddaalı bir çok ta iddaalı pilot var. Umarım sneeye daha çok pilot şampiyonaya ortak olurda daha zevkli yarışlar izleriz.

  21. mehmet ceviz avatarı

    bu adam geçen sene böyle konuşmuyordu.gerideyiz gelişmeliyiz diyordu.dediği nerdeyse çıktı.şimdi ise şampiyonluktan söz ediyorsa yine bildikleri vardır.seneye inşallah 3 lü 4 lü mücadele,keyif geliyor.yürü elnano.saygılar

  22. hadi eyt canını yedim işte bu alonsom ve renault tekrar 2005 2006 yıllarındaki gibi olacak inşallah kim tutar seni güçlü bir renault güçlü bir pilot şampiyonluk nasıl kazanılırmış görsün millet sonuna kadar RENAULT F1 TEAM

  23. Şampiyon olsan da olmasan da hep arkandayız Alonso.Senin işini ne kadar iyi yaptığından zerre kuşkumuz yok.

  24. MagicAlonso avatarı

    hadi aslanım bütün senin yanındayız.seneye renonun çok daha iyi işler başarabileceğinden eminim.az çok nerede hata yaptıklarını nasıl yaklaşmaları gerektiğini öğrendiler.Seneye senden şampiyonluk bekliyoruz el nano….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir