Kazuki, Yeni Araçların Görünüşüyle İlgilenmiyor

yazar:

kategori:

Kazuki Nakajima, eğer geçiş imkânları artacaksa gelecek yılki aerodinamik kural değişiklikleriyle araçların estetiklerinin bozulmasının hoş görüleceğini belirtti.

Nakajima’nın Williams’ı da dahil olmak üzere bir çok takım, gelecek senenin Formula 1 araçlarının görünüşleriyle ilgili bazı ipuçları verdi.

BMW’nin gelişmiş hibrit aracı en çok ilgi çekeniydi. Takımın test pilotu Klien de, aracın kötü görüntüsünü itiraf etmişti.

Nakajima, 2009 özelliklerindeki araçların iyi görünmediği konusunda hemfikir ama araçlar yarışlarda birbirine yakın olursa gelecek sene bu düşüncelerin hemen unutulacağına inanıyor.

Nakajima: “ İlk olarak (yeni aero kuralları), araçları çok çekici görüntüde yapmadı. Ama eğer yeni kurallar daha fazla geçiş için ümit verirse buna değeceğini düşünüyorum"

Nakajima, Williams’ın gelişmiş 2009 özelliklerindeki geçici FW30B aracına ilk kez bu ay sonlarında Jerez’deki testlerde oturacak ve Japon pilot, bunun aldatıcı bir sınav olduğunu ifade etti.

Nakajima: “ Bu senenin aracına göre çok farklı bir his olacağına eminim."

“ FW30B ile son testteki tecrübemden, Jerez testlerin oldukça zor olabileceğini anlıyorum. Araç uygun bir şekilde dengeye gelmiyor. Çünkü bu hibrit bir araç. Ama şuna da eminim ki, gelecek sene yeni araca sahip olduğumuzda çok daha iyi olacak."

Bununla birlikte Nakajima, oluksuz lastiklerin geri dönüşünün, şartları daha eğlenceli kılmasını bekliyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir