Kovalainen 2009'da Daha Hafif Araç İstiyor

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, McLaren’in 2008 sezonuna yaklaşımının Fin pilotun yarışlar kazanmasına mâl olduğuna inanıyor.

Daha önce çıkan haberlerde 27 yaşındaki Fin pilot, 2008 sezonunda sıralamaların son seansına genellikle takım arkadaşı Hamilton’da ağır çıkmasının ardından kış döneminde takım patronlarıyla konuşmayı planladığı yer alıyordu.

Şimdi ise Motorsport Aktuell ile yaptığı söyleşide Kovalainen, McLaren ile ilk senesinde sahne arkasında olanların, kendisinin iyi sonuçlar almasını imkansız hale getirdiğini açıkladı.

Kovalainen: " Sadece bir defasında Lewis’ten daha hafiftim ve orası da, pole aldığım Silverstone’du. Diğer bütün sıralamalarda çok daha fazla yakıtım vardı. İlk altı veya yedide genellikle en ağır olan bendim."

" Açıkçası bu, yarışta da etkisini gösterdi."

2008 sezonunda genellikle takım arkadaşının gerisinde kalması ve iyi performans göstermediği düşünülerek 2009 koltuğunu kaybedeceği yönünde ifadelere rağmen Kovalainen, konumu için herhangi bir şüpheye düşmediğini belirtti.

Kovalainen: " Takım tam olarak ne olduğunu biliyor. Eğer daha sık olarak önde yer alsaydım, daha fazla kazanacaktım."

" Bu yüzden bu durum, gelecek yıl için bakmamız gereken bir husus."


Yorumlar

  1. erhan aydın avatarı

    ya arkadaşlar şu heikinin söylediklerini lütfen birkez daha okurmusunuz.adamın söyledikleri çok mu normal.aslında bana göre normal çünkü böylesi durumlar ne ilk nede son.ama ferrari için zehir-zemberek konuşanlar nerde? eğer bu durum barichello kadar önemli eğil diyorsanız daha ben size ne diyeyim.Allah ıslah eylesin…

  2. 2.pilotumuz Heikki 3.pilotumuz Massa .Hamiltona daha çok yol verdi massa .Bu da sizin mantığınızda bir bakış

  3. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    umarım heiki bu seneyi iyi geçirir.Tabiki geçen seneki olumsuzluklar olmazssa.Ayrıca Hala onun iyi bir pilot olduğuna inananlardanım.

  4. Heikinin silverstonda hamiltona yol verdiğini söyleyenler o yarışı izlediler mi acaba.en azından, o yarışın startını izlediler mi cidden merak ediyorum:) Sıralamalarda ya da tyarışta farketmez heiki hep hamiltondan yavaş kaldı, heikinin sıralama performansı kendi yarış performansından daha iyi ( ya da yarış performansı çok kötü, sıralama performansı o kadar değil) denebilir, ama sıralama performansı hamiltonunkinden iyi demek abes olur.Bariçello olayında tüm mclarenciler olaya" yaşa be bariçello ne güzel söyledin" şeklinde yaklaşmadı..destekleyenler oldu, gereksiz ve hatta talihsiz açıklama olarak görenler de oldu.Ayrıca, Bariçello ile heikinin durumu asla kıyaslanamaz..heiki hiç bir yarışta hamiltona ondan daha hızlı olduğu halde yol vermiş değil..bariçello ise şumiye yol verdiği bahsi geçen yarışlarda şumiden daha hızlıydı..Heikinin hamiltona yol vermesi durumu (herhalukarda geçilecek iken)yol vermek değil de onu engellememesi şeklinde değerlendirilebilir.Ha şu olur, geçen brezilyada massa kimiden bariz hızlı iken kimiye yol verdiği gibi, bu sene kiminin massaya yine brezilyada yol verdiği gibi, ya da şumiden hızlı olduğu yarışlarda bariçellonun yol verdiği gibi, heiki de hamiltondan hızlı iken yarışiçinde ona yol vererek kendi yarış şampiyonluğundan vazgeçerse o zaman ben de buna karşı çıkarım..am ahalihazırda geçen seneki heikinin performansı, hamiltonun durumu ortada..

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    McLaren-Mercedes takımına safkan Mercedes ruhlu, ne istediğini bilen, para için hemen takımını satmayan pilot gerekli.Bu isim bence orta vadede DiResta olacaktır.Yoksa Alonso gibi hep ben merkezli, JPM gibi karmaşık pilotlar gelir ve gider.Bakın Schumi' ye bakın Mika' ya gerçek pilotlar onlar bence.İnsanda biraz marka ruhu olur, bu adamlar pilotluğu bırakmalarına rağmen gönül verdikleri takımlarda başarı için savaşıyorlar.Hele de Mercedes gibi bir markayı bırakanları zaten hiç anlamış değilim.

  6. Heiki benim görüşüme göre çok vasat bir pilot. Ancak belkide mclaren tarihinin iyi 2.pilotu. Hiç birşeye ses çıkarmayan üzerine düşen görevleri yapan bir pilot. Böylesi bir daha bulunmaz. Alanso geldi ve hamiltonun arkasında olmayı kabul etmediği için hemen savaş açıldı mclaren takımı tarafından. Kesinlikle hamilton kadar olamayacak bir pilot heiki.

    Şimdi gelelim aynı olayın ferrari cephesine. Düne kadar rubense haksızlık edildiğini söyleyen, ferrarinin ve taraftarlarının şerefini bir kalemde silen insanlar nerde? Yol vermekse heikide yol verdi, Aynı aracı strateji ile geriye düşürmekse o da yapıldı. (Heiki de bunu dile getirmiş) O halde neden bu kadar tantana.

    Defalarca yazdım yine söyleyeceğim. F1 tarihi boyunca takım emirleri 1. ve 2.pilot her zaman olmuştur. (İstisnalar hariç) Olmaması aptallıktır.

  7. erhan aydın avatarı

    barichello demecine sahip çıkan ve hakaretlere varan acımasızca ferrari için yapılan yorumları bu sitede bazı arkadaşlardan okuduk.ama aynı kişilerin kendi taraftarlığını yaptığı takımı nasılda korumaya geçtiğini görüyoruz.ben heikinin hamiltondan hızlı olmadığını biliyorum.kendiside ben daha hızlıyım demiyor zaten.sadece daha başarılı yarışlar çıkartabilirdim diyor.bunun içinde iyi bir sıralama gerekir malumunuz.ama hamiltonun heikiden hızlı olmasının ispatı silverstonedaki geçişi olamaz.herkesde gördüki o yarışta heiki izin verdi geçmesine.tabi izinvermeside gayet normal.2. pilotluğu kabuletmiş biri anca bunu yapar zaten…
    saygılar…

  8. Sitede Alonso milliyetçiliği yapan adam bize kafatasçı yorum yapmakla suçluyor peh..

  9. magicalonso sen 2008 sezonu u izlediğine eminmisin heikki sıralamalarda bariz bir şekilde lewis tan üstündü diyorsun ben heikkinin sadece silverstone da bariz bir şekilde üstün olduğunu hatırlıyorum..heikki hafif depoyla çıktığındada üstün bir performans gösteremediki..mclarenin kasıtlı böyle birşey yaptığına inanmıyorum sezon başında lewis ve heikki nin arabalarda istedikleri ayarların birbiriyle uzaktan yakından alakası olmadığı söylenmişti belkide biraz bu yüzden düşüktü heikkinin performansı ama yinede kendi kötü pilotajınında katkısı büyük bence..mclaren taraftarı olduğumuz doğru ama olan şeyleri söylüyoruz biz görünen köy kılavuz istemez takım sezon boyunca heikki üzerinde her türlü stratejiyi uyguladı sonuç hep aynıydı..

  10. MagicAlonso avatarı

    bazı arkadaşlar yazıklarımdan söylemediğim anlamlarıda çıkarmışlar.ben asla heiki hamiltondan üstün yada yarış içerisinde ondan hızlı demedim fakat sıralamalarda bariz şekilde daha iyi performans gösyeriyor ki çoğu zaman eğer eşit yakıtla kalkmış olsalar hamiltonu geçeceğine iannıyorum tabi bu durumda ne mclaren in işine gelir nedede hamiltonun.bne kovalinenni beğenmiyorum ve bu sezon berbet şekilde geçirdi ama bu sezonun böyle geçmesindeki bir diğer nedeni de mclaren in bana göre kasıtlı olarak yapmış olduğu stratejinin etkisiyle beraber bu hale geldiğini düşünüyorum yoksa kova da bukadar kötü bir pilot değildi.zaten sezon başından beri lastikleri yarış içerisinde koruyamıyan bir adamı daim ağır yakıtla kaldırıyorsun bu tezatlık değilmi.orda yarışan veya durumları en doğru şekilde gören biz değiliz arkadaşlar bu pilotlar eğer bu adam bunları dile getirebilecek duruma gelmişse onun için ciddi bir problem olduğu içindir.mclaren taraftarı olmanız haksızca eleştirme veya kafatasçı mantıkla yorum yapmanızı gerektirmez..

    Saygılar

  11. son söylediğin de haklısın kendisini ciddi anlamda geliştirmesi çalışması gerek…

  12. Sonu zaten geliyor Bu sne son şansı.Benim anlamadığım bir araça az yakıt konulurken diğeri full mu dolduruluyor.1-2 tur sonra girmiyor mu ki. Ayrıca Heikki hangi yarışta mclarende olmayı hakedecek kadar iyiydi?? Benim aklımda ne kaldı dersiniz. escort heikki .önündekini geçmeye çalışırken arkasındakinede geçilen pilot.Kişilik olarak iyi ama ben yeteneği bu sene göremedim.

  13. herhalde laflarında banada gönderme yapmmamışsındır çünkü ben rubens in arkasından saf tutmadım orda savunduğum şey başkaydı.bir takımda pilotlardan birisi diğerine göre daha iyi bir performans gösterirse o 1.pilot olur bu hep böyledir.heikki aklı sıra performansındaki bu düşüklükten mclaren e de pay çıkarıyor.

  14. Sinan Şahin avatarı

    heikki bu kadar ihtiraslı olamaz! o ron dennis'in uslu çocuğu değil miydi? haksızlığa uğradığını söylemeye başlarsa, mclarende onun için de sonun başlangıcı olur.

  15. burak bocek avatarı

    tabi katılıyorum kısmı ikinci satırda yazdıklarıdır yoksa harcama kısmına bende katılmıyorum ve tabıkı heıkı ıle lewıs bır degıl ancak perfonmansı etkıleyen bırseylerde olmus.yınede ben heıkının daha çok çalısması gerektigine ınanıyorum.

  16. burak bocek avatarı

    koveleinen durduk yere bunları söylemiyor herhalde ama içimizde onun durumunu ondan iyi bilenler var.daha öncede böyle bir konu açıldı.fakat pek şikayet edemez çünkü orada bariz bir şekilde 2.pilot.her ne kadar mclaren eşit yarışıyorlar desede lewis açık ara üstün.buda en mantıklısı ancak benim anlamadıgım rubens çıkıp konusunca hemen arkasıdna saf tutanlar iş kendi takımlarında da aynı olunca hemen inkara başlamıslar.bu yuzden magicalonsoya yazdıklarında katılıyorum.

  17. konu nerden nereye gtmiş ve yine alonso olmuş lütfen bırakalım artık şu alonso meselesini alonso ne yapmıssa yapmış bizi ilgilendirmiyo arkamıza degilde önümüze bakalım artık önümüzde yepyeni ve heyecanlı fantastik bir 2009 sezonu var hersey mclarenim için ve cok sevdigimiz pilotlarımız için güzel olsun…

  18. alpaslan sen bencede padokman in yorumunu yanlış okumuşsun hamilton ile heikki bir tutmamışki:S magicalonso alonsoyu harcayan mclaren değil kendisi!!kendi bencilliği!!heikki ye gelince istediği kadar konuşsun bu hiçbir zaman lewis ın mp4 23 ü heikkiden daha iyi kullandığı gerçeğini değştirmez!!sezon başından beri hep kötüydün işte hafifkende ağırkende!!

  19. Alp sen saçmalamadan önce benim yorumumu düzgün okusaydın daha iyi olurdu..

  20. Ya padokman saçmalamışsın gerçekten Heiki ile hamiltonu bir tutmak biraz saçmalık olur. Adam yağmurda heikeden çok daha iyidi orası belli oldu zaten. Bu arada magicalonsoda resmen saçmalık ötesi demek bişe yanlış olur… Ne bilim böyle bir yorum olaiblirmi. H.2'nin hamiltondan hızlı olduğunu söyleyen dünya üzaeirndeki tek insan sensin heralde. Birde biz kovayı yavaşlatmak için bunu yapıyoruz. Hamiltonu geçekmiş diye. Alonsonun takım arkadaşlarına çokmu eşit davranılıyor?. Alonso takım arkadaşı birinci geldiği zaman ortalığı yıkan bir adam.

  21. Bende onu diyorum Bülent adam hafif kalktığı yarışta ağır olan Hamiltona hemen geçiliyor,sonrada mız mız ediyor,yarış sadece sıralama değilki…

  22. padokman zaten o yarışta da Hamilton yağmur altında yarışın 2 yada 3. turunda yanılmıyorsam Kova'yı geçmişti.

    Hamilton ile Kova'nın kumaşını bir tutmak saçmalık olur. Ayrıca Alonso'nun McLaren'de harcandığını söyleyenler var halen. Alonso Renault'ta nasıl çenesinden dolayı kaybettiyse McLaren'de de bu yüzden kaybetti. Yerli yersiz komplo teorileri üretti. Bu yüzden de sabıkalı.

    Şu derler diye bir fıkra var bilen bilir. İşte o yüzden Alonso içinde konuşmasa da konuştu derler.. Sabıka kötü bir olay.

  23. Mclarene laf atacağınıza onu Renaultta korusaydınız siz niye harcadınız okadar yetenekli pilotsa,ama mclaren strateji gereği yapsa bile tu kaka oluyor…Bazen çok komik oluyorsunuz..Kovanın hali ortada yarış performansıda ortada araç hafiflediğinde yaptığı tur dereceleride ortada…Heiki kaçıncı olmuş poleden başlayıp silverstone da beşinci…

  24. Enteresan!..

  25. MagicAlonso avatarı

    mclaren senin sıralamalarda hamiltondan daha hızlı olduğunu bildiği için böyle bişey yaptı.Alonso gibi bir şampiyonu harcayan takımdan ne beklenebilirki seni havada karada…Mclaren de ferrarinin shumi ile yaptığına benzer şeyler yapmaya çalışıyor.her nekadar eşitlik nağraları atsalarda bu açık şekilde görünüyor.kendi açılarından haklı olabilirler sonuçta uzun yıllar boyunca destek verdiği bir projenin yani lewisin onalarla bir bütün halinde kalıp insanların hafızalarına kazımak istiyorlar ama bunun için iyi pilotları harcamak hiç sportmence ve adilce değil.bakalı işin sonu nereye varıcak…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir