Alonso, Yeni Lastiklerden Memnun – Briatore'yi İyimser Görüyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, 2009’da Formula 1’in yeni bir lastik dönemine girmesinden memnun olduğunu söyledi. Renault pilotu, Bridgestone’nin tek oluklu lastik tedarikçisi olduğu son iki senenin zor geçtiğini belirtti.

Japon lastik üreticisi gelecek yıl yine tek tedarikçi olacak ama 1997’den bu yana ilk kez kuru zemin lastikleri oluksuz olacak. 27 yaşındaki Alonso, Bridgestone’nin oluklu lastiklerini pek sevmediğini kabul etti.

Alonso: " Araçlar tek bir şekilde sürülmek zorundaydı, her zaman olduğundan daha fazla zorluklarla. Lastikler, frenlemede hassastı, az tutunma sunuyordu ve virajlarda garip bir his veriyordu."

" Oluksuz lastikler Bridgestone’nin Michaelin ile rekabet ettiği günlere göre çok farklıydı."

Fernando Alonso ayrıca, Renault’un 2009 şampiyonluğu için yarışacağını söyleyen takım patronu Flavio Briatore’nin ifadelerine katılmadığını ifade etti.

İki senedir şampiyonluk mücadelesinden uzak olunmasıyla birlikte Briatore, gelecek sene Renault’un iyi bir şansa sahip olduğunu söylemişti.

Ama takımın sponsor etkinliğinde konuşan Alonso, takım patronunun sezon öncesinde daima iyimser olduğuna işaret etti.

Alonso: " İki sene önce iyi olmayan bir araç varken de aynı şeyleri söylemişti ve geçen sene de aynı şekilde. Bu yüzden söylediklerinin iyi haber veya kötü haber olduğundan emin değilim."

" Flavio, takıma güç ve cesaret veren biri ama bazen söyledikleri veya söyleyemedikleri, ilgisiz oluyor."

Bunların yanı sıra Alonso, Formula 1 eğer 2010’dan itibaren standart motor kuralını benimserse bu sporu bırakmayı gözden geçirebileceğini de itiraf etti.

Alonso: " Tek motoru onaylarsa, bu bardağı taşıran son damla olur. Emekliliği düşünmeye başlama zamanı gelmiş demektir."

İspanyol pilot, motor gibi parçaların standart hale getirilmesinin geriye adım atmak olduğunu söyledi.

Şu anki V8lere geçmeden önceki yaklaşık 1000 beygirlik V10 motorların, pilotlar için daha heyecan verici olduğunu ifade etti.


Yorumlar

  1. iyiki bir tanesi pilotunuzu eleştirdi.hemen atladınız sazan gibi.anlayan anlıyor .

  2. Baş Mühendisi dinlediniz :)))

  3. evren ayaoku avatarı

    oluksuz lastik bencede alonso ya daha cok uyacak.kendini daha bi güvende hissedecek lewis i hiç düşünmek istemiyorum her viraj da blokaj yapan bi pilot oluksuz onu geri götürecek.gridin en hızlı arabasıyla bi zahmet şampiyon oldu bu sene hiç bi şansı yoooooook

  4. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Daha fazla tutuş alonsoya yarıyacak ki özellikle ön tarafın tutunmasının artması sürüşünü çok rahatlaıcak 2006 abd gp sinde kütle amortisörsüz 30sn fark attığı fisicellaya 12-13 sn fark yemişti ki o da uzun süre alonsoyu sollamak için bile zorlamamıştı.

  5. mehmet kardeş nerde bee geri dönmesi zor artık o sezon gibi sezon olmaz artık. beril katıldığın için tşk ederim kesin bir bildikleri vardır

  6. mehmet ceviz avatarı

    1000 beygir,V10 kulağa çok hoş geliyor.inş geri döner

  7. hakan sana katılıyorum… flavio demişse vardır bir bildiği.. sezonun sonunda iki yarış kazancaz demişti ve kazandılar da.. inşallah 2009 renonun ve alonosonun senesi olur..

    GO ALONSO GO RENAULT

  8. Fernando Alonso ayrıca, Renault'un 2009 şampiyonluğu için yarışacağını söyleyen takım patronu Flavio Briatore'nin ifadelerine katılmadığını ifade etti.
    flo sezonun bitimine 4 yarış kala en az 3 kere podyuma çıkarız demişti çıktımı çıkmadımı alonsom sen içini ferah tut flo boşa konuşmaz bildiği işler vardır onun

  9. Emeklilik mi :S

  10. MagicAlonso avatarı

    Alonso tıpkı gerçek bir F1 taraftarı gibi konuşmuş bizim hislerimize tercüman olmuş.Alonso beklentileri daima düşük tutan bir tutum sergiliyor dereyi görmeden paçaları sıvamıyor.Umarım briatorede söylediklerinde haklı çıkar ve iyi en azından rekabet edebilecek düzeyde bir araç yapabilirler

  11. Alonsoyla Kubicanın iyi arkadaş oldukları nasıl belli. İkisi de takımlarını eleştirebiliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir