Pantano İlgisizlikten Yakınıyor

yazar:

kategori:

Giorgio Pantano, bu sezon GP2’de şampiyon olmasına rağmen Formula 1 takımlarının kendisiyle ilgilenmediklerini söyledi.

2004 senesinde Jordan ile yarışan 29 yaşındaki İtalyan pilot, F1’de koltuk şansı olan Bruno Senna ve Sebastien Buemi’yi geride bırakarak GP2 serisinde şampiyonluğa ulaştı. Ama buna rağmen F1’de kendisine seçenek sunulmadı ve bu, GP2 şampiyonunun F1’e geçemeyişi için bir ilk olacak.

Pantano: " Benimki kadar iyi bir özgeçmişe sahip herkersle mücadele ederim. 2 dünya karting, 3 Avrupa, 2 İtalya, Alman F3, GP2 şampiyonluklarım var ve F3000’de her zaman önlerde oldum. Ama şimdi F1’de bir koltuğum yok. Bu şaka mı?"

" Şimdi olan şu, eğer insanlarla temas halinde değilsen kimse seni aramaz. Kendimi terk edilmiş hissediyorum."

" Adil davranan tek kişi Ecclestone oldu. Onu bir kaç gün önce aradım ve 10 dakika sonra bana geri döndü. Halâ  açıkta olan koltuklar sadece Toro Rosso ve Honda’da. Bernie bana, eğer bir hareket olursa ilk bilenin ben olacağımı söyledi."

" Ama bana karşı bir ilgisizlik olduğunu hissediyorum. Senna ve Buemi’yi okudum ama gerçekten onlar ne yaptı? Bu noktada benim konumumdaki biri, bir yarış pilotu olmanın avantaj teşkil etmediğini ve başka bir iş yapmanın daha iyi olduğunu düşünmesi gerekir."

Pantano, bir pilotun kabiliyetinin, takıma finansal destek getirip getirmemesiyle ilgili olmadığına inanıyor.

Pantano: " Yarışmak için, para öncelikli hale geliyor. Artık yetenek önde değil. Formula 1’de yüksek seviyede halâ 6-7 sene iş yapabileceğimi düşünüyorum. Birinin beni bir F1 aracının test etmeme izin vermesini isterim. Test yapılır yapılmaz, benim dünya şampiyonu olup olamayacağımı söylerler. Bu bana iç huzur sağlar."

" Güvenilir bir test, gerçek bir şans istiyorum."


Yorumlar

  1. Ne kadarda doğru söylemiş.. Ama bir gerçekte bu sene fazlasıyla genç pilot var ve herkes yetenek keşfetme peşinde.Eskiden büyük takımdan gelen yaşlılar önemliydi şimdiyse teker teker gönderiliyorlar

  2. ah pantano ah keşke seninde arkanda toyota gibi bir güç olsa…
    Şuanda F1'de olsaydın destekleyeceğim bir pilot olurdun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir