Whitmarsh "Hamilton, Mclaren'de Liderlik Yapabilir

yazar:

kategori:

Bu görüş Mclaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh ait. Whitmarsh, Hamilton’un güçlü olmasının, kendilerinin 2. pilot bulmalarını kolaylaştırdığını düşünüyor.

Whitmarsh ayrıca 2008 için dışarıdan pilot getirmektense test pilotları Pedro De la Rosa ve Gary Paffett’e şans verebileceklerini işaret etti.

Whitmarsh "Gerçek olan Lewis’in kendisini kanıtlamış bir pilot olduğu. O, takımda lider olabilir ve bizi şampiyonluğa götürecek tılsım onda olabilir."

"Sonuç olarak takım için çok fazla zorluk yok. Zaten takımda formda olan 2 mükemmel pilotumuz, De la Rosa ve Paffett var. Onlardan daha iyi olan birisini bulmamız lazım ve bu kolay değil."

"Bu iki pilottan daha iyi olduğunu söyleyebileceğimiz çok fazla pilot yok dünyada. Zaten takımda bulunan pilotlarımız ile devam edersek sürekliliğin faydalı olacağı düşüncesindeyiz."

"Bakalım nasıl çözümlenecek. Açıkçası Fernando’nun pilot pazarı üzerinde biraz etkisi var." dedi.

Mclaren’in genel felsefesi pilotlar arasında eşitlik olsada, Whitmarsh, Hamilton’un doğal olarak takımda liderliğe gelebileceğini söyledi.

Whitmarsh "Dürüst olalım, o zaten takımdaydı. Artık o daha bilgili, kendine daha güveniyor ve kendisinden emin."

"Onunla bir sürü sezon çalıştım ve 2. sezonlarında ne kadar çok geliştiğini iyi biliyorum. Bu Formula 1’deki herkes için endişelendirici bir durum olmalı."

"Daha ilk yarışında podyuma çıkmasına rağmen geçen sezon Formula 1’de oldukça fazla büyüdü ve olgunlaştı. Yarış pilotu ve bir kişi olarak ne kadar çok gelişim gösterdiğini gözardı etmemeliyiz. Avustralya’ya kazanacağına inanarak gelecek. Bu hem takım hem de onun için fantastik bir durum."

"Daha hızlı araca sahip olmak için çalışmalıyız ve olacağız. Yeterli derecede hızlı olmalıyızki pole pozisyonlarını ve yarışları kazanalım. Bunu yapabileceğimizi düşünüyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Ron iyi ki bu takımın başında.Ve umarım daha uzun yıllar hizmet eder.Çünkü F1' de pilotlara hakettiklerinden fazla yüz vermeyen tek aam o.

  2. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    umarım gelirsede paffet gelir. ama ben hala kovalainenin gelebileceğine inanıyorum ya da istiyorum. kovaya koltuk yok gibi yoksa 🙁

  3. De La Rosa'yı oturtmak mantıklı gelmez zaten.

  4. bence bu adamlar rosbergi almak istiyor onunda sözlesmesi var bir yıllık dolasıyla bir yıllıgına delorasa oturabilir. mclaren 20 milyon doları williamsa vermektense bunu seneye rosberge verir.tek pilot konusundada problem cıkmaz cünkü bütün kozlarını hamiltona oynarlar ve delorosa ona yardım eder bekledikleri sampiyonlugu ilk defa alabilirler cünkü mc-laren bir daha bu araca zor kavusur bu ellerinde büyük bir fırsat.en büyük rakip ferrari tek pilotsuzluk yüzünden yine puan kaybedecektir.rocbergin bir alman oldugu ve dennisin emekliligi yaklasıtıgı dönemde is tamamen mercedescilere yani almanlara kalacak.

  5. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Zamanından beri bu adamın ortalığı karıştırdığını düşünmüşümdür halada düşünüyorum. Ron emekli olunca mclarenin bu adamın kucağına düşecek olması pek iyi olmasa gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir