Raikkonen, Alonso ile Takım Arkadaşlığını Hoş Karşılıyor (Güncel)

yazar:

kategori:

Corriere dello Sport’a konuşan Raikkonen "Bu konuda bir sorunum olmaz." açıklamasını yaptı.

Son çıkan spekülasyonlar Alonso’nun 2008 için bir senelik anlaşma aradığı çünkü 2009’da Ferrari pilotu olacağı yönündeydi.

Şuanda takım arkadaşı Felipe Massa olan son şampiyon Raikkonen, Alonso ile takım arkadaşı olması halinde yaşamının ya da sürüş tarzının değişmeyeceğini söyledi.

Raikkonen "Aynı araç ile birbirimize karşı mücadele etmek ilginç olabilir. Bunun ne zaman gerçekleşeceğini bilmiyorum. Belkide hiç olmayacak." dedi.

Çıkan bazı spekülasyonlar ise Felipe Massa’nın 2010 sonuna kadar Ferrari ile anlaşmasının olmasından dolayı Alonso’nun Ferrari’de Raikkonen’in yerine geçebileceği yönündeydi.

Ancak Raikkonen, Ferrari’de mutlu olduğunu belirtti.

Raikkonen "Bu son anlaşmam mı olacak bilmiyorum ancak son takımım olmasını umuyorum." dedi.

Raikkonen ayrıca, şampiyon olmasına rağmen sezon bittikten sonra medyanın ilgisinin diğer pilotlara kayması sorun yapmadığını söyledi. (Schumacher’in tekrar test ile geri dönmesi, Lewis Hamilton’a yapılan övgüler, casusluk skandalı…)

Raikkonen "Kendimi iyi hissediyorum. Tüm ışıkların diğer pilotların üzerinde olmasını ve sakin bir hayat geçirmeyi umuyorum."

"Ben dünya şampiyonuyum ve bunu artık kimse değiştiremez. Ben sadece cuma günü Monte Carlo’da alacağım kupayla ilgileniyorum."

"Yılın pilotu ya da bunun gibi diğer ödülleri diğer pilotlara bırakmaktan dolayı mutluyum." dedi.

Kariyerinin ilk şampiyonluğunu 2007 sezonunda Ferrari ile kazanan Raikkonen, henüz emekli olmayı düşünmediğini de söyledi.

Raikkonen "Henüz değil ancak ufukta görünen Ferrari ile anlaşmam 2009 sonunda bitiyor."

"Kendim için limit koymuyorum. Kaç sene daha yarışacağımı bilmiyorum. Her zaman enazından 1 şampiyonluk kazanmadan emekli olmak istemediğimi söyledim. "

"Ancak şuanda hedefime ulaştım ve şimdi gelecek seneden başlamak üzere mümkün olduğu kadar daha fazlasını istiyorum. " dedi.


Yorumlar

  1. bence ii olurdu ii bi takımda iki rakibin yarışması gerçekten ilginç olurdu…

  2. O takımda kimse birinci pilot olamazdı. Ama hiç de fena olmaz Alonso ve Kimi'nin aynı takımda olması. Bir zamanlar Schumi-Hakkinen takımı hayali gibi mis kokolu…

  3. Rai şampiyon olduktan sonra baya rahatlamış.Alonso'yla aynı takımda olmayı bile takmıyo.ama ikisi bir olursa gerçekten süper olurdu.

  4. susdamotorunsogusun avatarı
    susdamotorunsogusun

    ya kimi güzel açıklamalar yapmış yine. fazla umursamamış yine:)Yılın pilotu ya da bunun gibi diğer ödülleri diğer pilotlara bırakmaktan dolayı mutluyum." cümlesi harika:D iyi laf koymuş kimicannn…

  5. ikisinin aynı takımda olması alonso için sorun olurdu, çünkü o zaman birinci pilot konumunda olamazdı.. ama mücadele açısından harika olurdu kesinlikle..

  6. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    güzel olurdu aynı takımda olmaları. farklı takımdaki iki pilotlar mücadele ederken genelde araç farklarınada vurgu yapılır. eger ikisi aynı takımda olsaydı büyük bir sorunun çözümüne ulaşılırdı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir