Allison: “Ferrari’nin Pozisyonu Gelişiyor”

Ferrari’nin Teknik Patronu James Allison, Ferrari’nin F14T’deki son güncellemeleri sayesinde pozisyonunu ciddi bir şekilde geliştirdiğini düşünüyor.

Ferrari bu sene sadece Çin’de Fernando Alonso ile podyuma çıkabildi. Onun dışında Ferrari asıl rakiplerinin oldukça gerisinde kaldı.

Allison “Her sezon, fabrikadaki paketi geliştirme çabaları ile domine oluyor. Öndeyseniz önde kalmaya çalışıyorsanız. Önde değilseniz o zaman gridde yükselmeyi hedefliyorsunuz.”

“Şu anda araçta her açıdan elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Gelişebilmek için mekanik, aerodinamik, elektronik, her bir parçada, ayarlarda en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Son yarışlarda normalden daha çok güncelleme getirdik ve bunlar pozisyonumuzu önemli derecede geliştirdi.”

“Aynı şekilde mücadeleyi sürdürmeliyiz. Her yarış için güncelleme planlarımız var. Tüm bunlarda iyi iş çıkarırsak, o zaman sonucunu görmeye başlarız. Ferrari rakiplerine göre daha istikrarlı olmaya başlar. Ancak bu kolay bir mücadele değil. Asla bitmeyen bir mücadele.” dedi.

Allison ayrıca Pirelli’nin Avusturya’ya getireceği lastiklerden süper yumuşak olanı kullanmanın kritik olacağını söyledi.

Allison “Ne bekleyeceğimizi bilmiyoruz ancak bu sene her pistte olduğu gibi sıralamalarda opsiyon lastiklerini kullanmak çok kritik olacak. Hem 2. seansta lastiğin hızlı tura hazırlanmasını, hem de aynı lastiklerin yarışın ilk bölümü ile baş etmesini sağlamamız lazım” dedi.


Yorumlar

“Allison: “Ferrari’nin Pozisyonu Gelişiyor”” için 11 yanıt

  1. sen de mi be allison sen de saçmalamışsın bu ferrariye gelen birçok kişi sacma sapan demeçler veriyo

  2. 1- Sen bu motorla bir b.. geliştiremezsin. 2-Aracın genel performansı düşük 3- frenleme sorunlu 4- çekiş sorunlu 5-Lastikler dayanıksız.. Sen bırak liderliği podyuma açsınız bu sene hala gelisicez diyor boşuna laf geveliğine gerek yok…

  3. Ferrari’den ve tüketicilerinden motor konusunda tek bir laf bile duyamıyorsunuz. Bu kez fena patladılar da itiraf edemiyorlar sanki.

    Motor sporu.

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Sadece güldüm, acaba yabancı taraftarlar bu adamları nasıl bombalıyor görmek lazım. Biz burda kendi kendimize yazıp duruyoruz.

  5. gelısım dıyorsunuzda kaza yarıs dısı olmasa 1 puan almak bıle zor oluyordu bu gelısım degıl bazı parcalaı ufak yaptılar bazıları fazla agır oldu motor ecu cok ıyı calısmıyor az benzınle daha hızlı olmak alzım merco gıbı her pistte lastıkler ıyı calısması lazım ama bu seferde lastıkler sertlestı pirelli cok guclu olur dedı araclar sert yaptı cok fazla sert oldu oda ayrı

  6. Nerde gelişmişler, paralel evrende yarışıyorlar da bizim tvler mi çekmiyor

  7. Ne mclaren kaldı ne ferrari neymiş redbulmuş f1 kabak tadı veriyorsun artık…

  8. 2008 yılında şampiyonluk için yarışan takım, 2009 yılı ile birlikte galibiyet için savaşır oldu. Daha sonra bu zamanla podyum savaşına döndü. Bu sene puan için savaşıyorlar. Gelecekte ne için savaşacaksınız hayal bile edemiyorum. Marussia’nın çok çok çok düşük bir bütçeyle puan aldığı bir sezonda Ferrari’nin puan için mücadele etmesi gerçekten acı verici.. Ama unutmayalım, her zaman en hızlı olamazsınız! Ama Ferrari, en hızlı olamasa bile puan için mücadele edecek konuma asla düşmemeli..

  9. Hee mutlaka oyledir,ben bir Ferrari yetkilisi olsam,basina açiklama yapmaya utanirim,kose bucak kaçarim basindan…

  10. ben mi haberi çevirirken yanlış anladım yoksa Allison mu kafayı yemiş anlamadım valla.

  11. NesetAydın avatarı

    Gerçekten komik ya ne hale geldi takım allah akıl fikir versin bunlara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir