Lotus Gay Tweeti Nedeniyle PR Görevlisini Kovdu

yazar:

kategori:

Lotus takımı, Sochi’de gerçekleştirilen Kış Olimpiyatları organizasyonu döneminde sosyal medya hesaplarından gay temalı mesaj gönderen çalışanının işine son vermiş.

Şubat ayındaki organizasyon döneminde Lotus’un sosyal medya hesapları üzerinden iki erkeğin öpüştükleri bir fotoğraf yayınlanmış ve tüm atletlere başarılar dilenmişti.

Sochi olimpiyatları, Rusya’nın gay propogandasına karşı yasaları nedeniyle büyük eleştirilere sebep olmuştu. Çoğu zaman espirili tweetler atan Lotus görevlisi aynı şekilde tweet gönderdi ancak bu seferki tweeti işini kaybetmesine neden oldu.

O tweetten bir süre sonra silinerek özür dilenmişti.

O tweetleri atan Stephane Samson “Sochi’deki gay atletleri savunduğum tweet nedeniyle kovulduğumu duydum. Lotus = Putin. İnsanlar bunu bilmek zorunda.” dedi.

Samson twitter’daki hesabından takipçilerine “LotusAntiGay hashtagini kullanarak mesaj atmalarını istedi ancak o tweet de çok kalmadı. Samson bir süre sonra “Üzgünüm ancak bazı tweetler, bir kez daha silinmek zorunda kaldı!” yazdı.


Yorumlar

“Lotus Gay Tweeti Nedeniyle PR Görevlisini Kovdu” için 5 yanıt

  1. Stephane Samson’ı harcadılar matmazel. 🙁

  2. Cok zeki bir adamdi mizahi cok ilgincti yazik olmus

  3. Bence çok önemli bir haber. Lotus takımının Twitter’da fenomen olmasını sağlamış bir adamdı. Resimdeki tweet’i atan da o. Daha önceki yorumlarımda söylemiştim, şu Lotus’ta twitter’a kim bakıyorsa helal olsun demiştim.

    Attığı foto doğrudan kötü olmasa da pek çok kişi tarafından hoş karşılanmayacak bir şeydi ve doğru değildi. Sadece kaldırılıp özür dilenmesi yeterliydi. Adamı işten atmaya gerek yoktu, takımı taşıyan çalışanlardan birisiydi. Şirketim olsa bu adamı twitterin başına geçirirdim.

  4. Çok gereksiz bir detay haber, çevirme zahmetine yazık Abdullah Çelik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir