Button: “Avusturya’ya Dönüyor Olmamız Harika”

yazar:

kategori:

Mclaren pilotu Jenson Button, yıllar önce yarıştığı A1 Ring pistine (yeni adı Red Bull Ring) döneceği için heyecanlı olduğunu söyledi.

Button “Öncelikle Avusturya’ya dönüyor olmamız harika. Açıkçası Avusturya GP çok büyük bir tarihe sahip. Ülkenin bazı harika sürücüleri ve şampiyonları var. Ve artık dünya seviyesinde bir takıma sahipler. Bu yüzden burada tekrar yarışıyor olmamız mantıklı.”

“İkinci olarak burası harika bir yer. Yarışmak için harika bir yer. Daha önceki ziyaretlerimde temiz dağ havasını, güneş padoğa vurmadan önceki serin sabah sıcaklığını, hızlı ve birbirini takip eden virajları hatırlıyorum. O virajlar hala duruyor ve o virajlar kokpitteyken harika hissetmemizi sağlıyor.”

“Birinci virajdaki yarış çizgisinin bizi çıkış bordürlerinin dışına, çakıl alana attığını hatırlıyorum. Çılgıncaydı!”

“10 yıllık aranın ardından nelerin değiştiğini görmek ilginç olacak. Pistin büyük ölçüde değişmediğini; pit ve padok alanlarının yenilendiğini duydum. Bu iyi bir şey. O pist kısacası harika. Mini klasik bir pist.” dedi.

Kevin Magnussen “Bunu söylemek ilginç olacak ancak F1 gridindeki tüm sürücüler içerisinde Red Bull Ring’de en son deneyime sahip olan sürücü benim. Geçen yaz Renault Dünya Serisi sayesinde orada iki yarışa çıktım.”

“Çok güzel bir yer. Kokpitte asla dinlenemediğiniz bir pist çünkü pist her zaman bir yerlere doğru gidiyor. Start – finiş düzlüğü dışında gerçek anlamda bir düzlük var. Virajlar hızlı olduğu için dinlenme şansınız çok az oluyor.”

“Ancak oradan eğlenmenizi bu sağlıyor. Her tur adrenalin üst seviyelerde oluyor çünkü virajlar bitmek bilmiyor. Fiziksel olarak çok zorlayıcı olduğu için her an hazır olmanız gerekiyor. Sürücü, aracı mümkün olduğu kadar sınırlar içerisinde tutabilmek için çok fazla çalışmak zorunda.”  dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir