Hamilton, Schumacher Haberleriyle Heyecanlandı

Lewis Hamilton, Michael Schumacher’ib komadan çıktığı yönündeki açıklamalarla birlikte heyecanlandığını söyledi.

Dün Schumacher’in menajeri Sabine Kehm tarafından yapılan açıklamada Schumacher’in komadan çıktığı ve şampiyon sürücünün hastaneden ayrılarak özel bir rehabilitasyon merkezinde rehabilitasyon sürecine başlayacağı duyurulmuştu.

Mercedes’te Schumacher’in yerine geçen Hamilton “Michael’in durumuyla ilgili cesaret verici haberler duydum. Haftaya daha iyi bir başlangıç yapamazdım.”

“Harika bir haber. Gittiğim her yerde insanlar onu soruyorlar. Yakıt istasyonunda durduğumda insanlar onu soruyorlar. Her zaman onu ve duacılarını düşünüyorum. Gelişme olduğunu duymak gerçekten olumlu bir haber.”

“Neler olduğunu sürekli öğrenmeye çalışıyorum ancak çok önemli gelişmeler olmamıştı.”

“Onun uyanma sürecinde olduğunu duymak cesaret veriyor ve heyecanlandırıyor. Umarım bu merdivendeki ilk adımı olur.” dedi.

Schumacher Grenoble’deki hastaneden taburcu edilerek evinden yaklaşık 20 mil uzakta bulunan Lausanne Üniversitesi Hastanesi’ne taşınmış.

Sözcü “Burada bulunuyor ve bu sabah getirildi. Ailesi hastanenin farklı bir bölümünde.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton, Schumacher Haberleriyle Heyecanlandı” için 53 yanıt

  1. evet arkadaşlar. gerçekler meydana çıksın artık 🙂

    youtube’a yükleyemedim, direk kaldırıldı. o yüzden uppit.com’a yükledim. wmv ikisi de. tüm pozisyonları eklemeye çalıştım, eğer kaçırdığım varsa (sanmıyorum) belirtin. youtube’a yükleyebilen yüklesin sorun yok, fia gibi telif hakkı peşinde koşmam 😀

    dikkat edilmesi gereken şeyler: bahreyn videosunda hamilton’ın rosberg’e yaptığı defansın daha şiddetlisini perez’in hulk’a yapması. iç kısımda olan pilot virajı dönüyor, rosberg ise yanyana dönmek için aşırı hızla geliyor ve yol dışına çıkıyor. ordan lewis’in sağ tarafa geçip yer bırakmasını bekleyemezsiniz.

    italya videosunda ise schumi sürekli sağ sol yapmasına ve yolu kapatmasına rağmen hamilton öne geçtiğinde bu şekilde bir defans yapmıyor. sadece aracını yolun ortasına konumlandırıyor. ancak bu da mercedes’in hızına karşı gelemiyor. sonunda schumi’ye kurallar içinde yarış diye kendi takımından emir geliyor. bunların dışında button schumi’yi 1 tur içinde geçip gidiyor. ancak hamilton’a karşı kural kitabının dışında defans yapan schumi onu 10 tur veya üzeri arkasında tutuyor.

    ağlama vs yorumlarına da katılmıyorum. schumi’nin yaptığı şeyi hamilton yapamaz mı? yapar ancak kurallar izin vermez. kural dışı olan şeyi pilot şikayet edince buna ağlamak veya eskiler gibi yarışmıyor vs denmez. adamlar fia’nın dediklerine göre yarışmaya çalışıyor. kuralı ihlal edeni de doğal olarak takımına şikayet ediyor.

    http://uppit.com/wxnxky2ahrmg/Untitled.wmv = bahreyn ham-ros mücadelesi 185mb

    http://uppit.com/8opvk6kmko0b/schumi-ham.wmv = italya schumi-hamilton mücadelesi 116mb

    1. Aynen benim de bazı arkadaşlara anlatmak istediğim buydu aynı savunmayı Hamilton’da çok rahat yapabilirdi hatta kuralları değiştirip bu şekilde savunma yapmaya izin verseler bu durumdan avantajlı çıkacak pilotların başında Hamilton gelir çünkü cumartesi günleri yeterince hızlı bir pilot pole olmazsa ilk 3 oluyor

  2. Nedir bu sürekli büyüklere atıf yapma olayı ben çözemedim.

    Merak ettim, bu sitede Senna – Prost’u izleyen kimse var mı ? ( o zamanlar yurtdışında olan bir yorumcuya ben sitede rastlamadım)

    Varsa kendisine şilt takalım.

    1. Onur Gentas avatarı

      Ben canlı değil ama tv’de izledim. 89’dan bu yana Senna’nın ölümünden sonra ki bir kaç yıl hariç tüm sezonları izledim diyebilirim. Gençliğim motor sporlarının en güzel dönemlerini izlemekle geçti. Rallide Juha Kankkunen- Carlos Sainzler, Motogp’de Michael Doohan- Wayne Raineyleri izlemekle geçiyordu günlerim. Motor sporları halende bir tutku benim için.

      Tabi uzun zamandır izlememe rağmen bazı arkadaşların daha geç izlemeye başlasalar da detayları daha iyi hatırlamaları beni çok mutlu ediyor.

      1. Demekki ya yurtdışında, ya da sonraları 3 metrelik çanakları olanlardandın 🙂

        Senin gibi 3-5 kişi ya vardır ya yoktur burada. – (iyi ya da kötü anlamda yazmıyorum bunu) –

        Ama genel olarak, uzunca bir süredir yorumları okuduğumda kendimi bir çok kişiden daha genç sayıyorum. Zamanında izlemiş, hayran olmuş izlenimine kapıldığım o kadar çok kişi oluyor ki şaşırıyorum, sonra aynı kişinin bir başka mesajında 20li yaşların jargon kelimelerinin sıklıkla kullanıldığını görünce de gülümsüyorum!.

        Ülkemizde malesef herhangi bir alanda sadece meraklı bir taraftar olmak bir çok kişiye nedense yeterli gelmiyor ve illaki o konunun en baba mevzularını bilmek zorundaymış gibi davranılıyor. Şiir sever biriyse illaki başucu eserleri kişileri yalmış yutmuş olacak, Zola’yı Tolstoy, Tanpınar’ı şunu bunu bilmem kimi illaki okumuş olmalı sanki. Formula’da da böyle bir hava var, illaki eskileri bileceğiz, izlemiş olacağiz, o konuda eksik olursak sanki keyif alan bir izleyici olamayacakmışız, burada ayıplanacakmışız gibi düşünüyorum messajları okudukça.

        Kendi adıma yazayım. Hiç birini bırak yerinde izlemeyi canlı bile izlemedim. İbonun sözüyle “urfada okusford vardı da biz mi okumadık”. Memlekette yayınlayan vardı da biz mi izlemedik.
        Ben bir cümle ile formulanın bana bulaşmasını yazayım; 88 de lise ögrencisi ve dünya gazetesi bölge bürosunda gazete dagıtıcısı idim. Başta autosport, usa today wjs olmak üzere 60-70 civarında yabancı gazete dergi gelirdi ofise dagıtım için. Autosport yanlış hatırlamıyorsam perşembe günleri basılır salı-çarşamba gibi de ülkemize girerdi. Dergi, gazetede sadece resimlere bakmak derken VHS ile izlediğim şanslı bir dönem ile başladım, ama canlı izleme dönemlerine kadar gerçekci anlamda tadı yoktu. Bir çok yarışı yarışcıyı hatırlamıyor bir çogunu da birbirine karıştırıyorum. Bir yorumcuya laf sokmak için de kimsenin oturup F1 tarihi çalışacagına inanmak istemiyorum burda :).

        İlgilendiğim haberlerin altındaki tartışmanın çoğunluğunu okuurm ama, En iyi bildiğim şey; yarışı izlerken keyif almak, binlerce ciltlik Formula 1 bilgisine sahip olmaktansa, herhangi bir yarişta, harika bir geçişi canlı izlemenin keyfini ve o anda sahip olduğum -değeri- tercih ederim.

        1. Şunu da yazayım. Bir, Porsche 959 bir de Hamilton’un hastasıyım.

  3. Hamilton’un nasıl bir kişilik olduğunu zaten tüm Formula1 camiası biliyor. Ruh haline göre yorumlar yapan birisidir, tabii bunu verdiği demeçler, yarış içi/dışı görüşlerine göre söylüyorum. Senelerdir McLaren’i tehdit etti, “giderim haaa” gibilerinden, zaten ayrılmasaydı, Ron amcası kapıya koyacaktı onu. Zaten yıllardır süregelen bir tutarsızlık var tavırlarında. Bu sene daha ayyuka çıktı. Adam 30 yaşına gelmiş, hâlâ olgunlaşmaktan bahsediyor bazı arkadaşlar. Komik olmayın.

    Şimdi bazı arkadaşlar, taa Monza 2011’e gitmiş. Dua etsinler, Mercedes’ten emir geldi de Schumacher yol verdi, yoksa yarışı arkasında tamamlardı biricik süper Hamilton. 2010’dan beri şu sporda ağlayan pilotları görüyoruz. Yahu bu sene başından beri Hamilton mu çok konuşuyor, Rosberg mi? Adam hangi takıma geleceğini bile bile, geçen sene bile feryatlar etti! Schumacher bir kere bile çıkıp da ne mühendisine ne de takım arkadaşına bir serzenişte bulundu. 3 sene yenildiği söylenen Rosberg’e bile en ufak bir cümlesi yok. Hep positif, hep destek.

    Senna/Prost savunmalarını pardon çarpışmalarını izlemeyen yine pardon yaşları yetmeyen adamlar, burada “bu yasak, o illegal, şu tehlikeli, onlar üzerime sürdü” demeleri çok garip. Üstelik bu adamlar, Senna/Prost’u savunup, Michael’e çamur atan tipler. Hep aynı tip insanlar. Onlar birbirlerine çarparken, “ooowwww süper pilotlar, alayı efsane”, Schumacher çarparken, “efsane çarpmaz, doğru yerde doğru araçtaydı”. hee arkadaşım hee, hepiniz doğrusunuz, Michael yanlış.

    Schumacher, sadece Hamilton’a değil, o pistte olan herkese ders niteliğinde eylemlerde bulundu. O yüzdendir ki, Mercedes zamanında Schumacher’e bir çok yıkıcı söz söylenmiştir. “Yaşlı, işi bitmiş, çaylak gibi vb….” Ama efsane her zaman ki gibi, altın vuruşu hem de tek eliyle, katır arabasıyla Monaco’da vurmuştur. Asıl ders budur.

    Bana göre de Hamilton’u şampiyon yapan Glock’tur. Gerisi fasa fiso yani.

    Bu kadar cümle Schumacher – Hamilton karşılaştırması için bile çok ama….

    Anlayana!

    Sevgiler ve saygılar.

    1. Onur Gentas avatarı

      Aşağıdaki yorumları okumadan önce sizin yorumunuzu okusam, herkes Schumiye sallamış, Hamilton ile Schumi karşılaştırılması yapılmış sanırdım. Fakat aşağıdaki yorumlarla sizin yorumunuzun hiçbir alakası yok. Schumi yaşayan efsanedir ve keşke yarışmaya devam edip hem bize o zevki yaşatıp hem de F1’e değer katsaydı.
      Benim bu yorumlarda gördüğüm sizde dahil bir çok insanda Hamilton düşmanlığı olduğudur. Bu sayfada Hamilton fanlarının Schumi hakkında yazdığı tek kötü söz olmadığı gibi, Hamilton ve Schumi karşılaştırması da yapılmamıştır. Burda durduk yere bir arkadaşın çıkıpta Schumi Monzada Hamilton’a ders vermiştir yorumuna istinaden cevaplar verilmiştir. Ben burda Schuminin yaptığı savunmayı eleştirmiyorum. Sadece bunun ders niteliğinde olmadığını düşünüyorum. Kurallar dahilinde bir çok pilot bu tür savunmalar yapmıştır.
      Siz olayı Hamilton’ın kışiliğinden başlayıp aldığı şampiyonluğun bile Glock sayesinde olduğu noktasına kadar getirmişsiniz. Asıl nefret duyguları besleyenler biz değiliz, içi nefret dolu olan birini fazla uzakta aramayın.
      Anlayana…

      1. Al benden de o kadar Onur Gentas

      2. grosjean fanı vardı bir ara. çok sinirleniyorum yea üfff =)=) deyip siteyi bırakmıştı. bu skyaster onun diğer hesabı.

        prostu sennayı izleyememişler de yaşları yetmemişmiş. insanın yazısından yaşının ne civarlarda olduğunu anlarsın. sennayı izlese izlese anca torrent ile izlemiştir.

        glock olayını da 9 kere anlattık ama cahillik anlatmakla bitmiyor. son turlarda yağmur başladı. herkes pite girdi, glock girmedi ve hamilton + diğer gridin önünde kaldı. sırayla herkese de geçiliyordu. hamilton’a çok yol vermek istese pite girer, yağmur lastiklerini takardı herkes gibi. hatta daha iyi bir sonuç alırdı. glock’un yaptığı şey yol vermek şöyle dursun, yağmur lastiklerini takmayarak avantaj sağlayacağını düşünmesiydi. ama tüm gride geçildi ve avantaj oldu dezavantaj.

        süperhızlı grosjean’da kötü araç var diye sanırım biraz morali bozuk. benim yorumlarımı okuya okuya baya bir gelin güvey olmuş. kendince cevap verdiğini sanıyor.

        1. Bak dostum,

          Beni kiminle karıştırıyorsun bilmiyorum ama eğer kimlik testi istiyorsan, Google’da SkyAsteR olarak aratınca kim olduğumu daha net şekilde anlarsın. Belki zamanın ötesine gittiğinde yaşımı da öğrenmiş olursun. Öyle önüne gelen herkese de bu onun ikinci hesabı demekten vazgeçersin. Bu platformda herkes ile tartışan birkaç kişiden birisin. Belki senin birkaç hesabın olabilir, kendini pohpohlayabilirsin. Sonuçta yurdum insanı senin gibi tipik 😉 Gerisi yönetime kalmış.

          Ayrıca Senna zamanlarını torrentten bulduğunda bana link at ki aydınlanmış olayım, hiç yoktan sizler gibi, iki fotoğrafa bakarak fikir sahibi olmayız. Ya da Serhan Acar gibi “lover” kişiliklerden çıkan övgü dolu sözlerden etkilenmeyiz.

          Neyse, yukarıdaki arkadaşa söylediğim gibi, çok fazla mesaj atan biri değilim, amacım kimse ile zaten tartışmak değil ama demek ki bugün içimden yazmak gelmiş. Sanırım, istediğim konunun altına, istediğim eleştiriyi ya da karşılaştırmayı yapabilirim.

          Kimseyi bağlamaz, umarım.

          Sevgiler ve saygılar.

          1. yazının sonuna sevgiler saygılar eklemen bu kavramları barındırdığın anlamına gelmiyor. yazının içinde her türlü rezilliği söyleyip sonuna bunu ekleyerek rahatlıyorsan ben bilemem.

            şunu yazmam bunu yazmam kimseyi bağlamaz demişsin. kendi çapında tüm yorumunu benim yazdıklarıma cevap olarak yazmışsın, nasıl olacak bu iş? ha sırf nickimi yazmanı mı bekleyeyim, yoksa bana dolaylı küfretsen kimseyi bağlamaz değil mi? 🙂 kendincede dolmuşsun kusup kusup sonuna sevgi saygı yazıyorsun, komik.

            evet, grosjean fanı takılıyordun bir ara, onun diğer hesabısın. kimseyle karıştırdığım yok, ayrı bir hesabım da yok. f1’i de serhan acardan takip etmem. çok fazla tahmin yapmışsın. çoğu değil, tamamı yanlış çıkmış.

            1. Haydaaaa,

              Sevgili arkadaşım, anlaşılan senin de motorlarını V6’ya düşürmen gerekiyor. Amma ahkâm kesiyorsun. Şu aşağıda maddeler halinde yazdıklarımı bir yerine yaz tamam mı? Bu son cevabımdır, istersen benden sonra destan yaz 😉

              1. Ben kimsenin ismini, kullanıcı adını verip ona cevap vermem. Çünkü kimseye hedef alıcı cümleler kurmam. Herkese ya da ortaya cevap vermeye çalışırım. Bunu burada herkesin yapması gerekiyor. Başta sen. Sana karşı bir nefretim yok, olsa sana bu mesajı atarak zamanı mı bile harcamam. Sırf hakkımdaki varsayımına cevap olarak yazıyorum. Biraz sert olacak ama belki düşüncelerin değişir.

              2. Ben kimsenin de arka bahçesi değilim. Eğer site yönetimi, yeni WP öncesi logları ve veritabanlarını tutuyorsa, karşılaştırma yaparak bunu ortaya rahatça çıkarabilir. Çünkü iddia ettiğin şeyin sonucu, seni burada hezimete uğratır. İnsanlara kolay kolay iftira atma, akpkk zihniyetinden çık!

              3. Benim tüm yorumlarımın sonunda, “saygılar ve sevgiler” yazar. Buna diğer platformlar da dahil. Hee sen kendini saygı duyulacak bir kişi olarak görmüyorsan bu benim sorunum değil. İnsan karşındakini kendisi gibi bellermiş. Hem neden birisine küfür edeyim, öyle bir zorunluluk mu var? Bu sitede belli bir konu hakkında birbirinize sürekli küfür mü ediyorsunuz, ben mi kaçırıyorum bu etkinlikleri! Hiçbir yazımda kimseye bir saygısızlığım ve nefretim yok.

              4. Grosjean’ı, Maldonado’yu, Perez’i, yani size göre kasap olan ama bana göre seyir zevki veren pilotları seviyor ya da destekliyor olmam, başka birilerinin ikinci hesabı olduğum anlamına gelmez. Bence sen biraz sanal alemden uzak diyarlara yelken aç, çok fazla kafanı yoruyorsun bu işlerle.

              5. Bu sitede hemen hemen herkesin seninle sorunu var dikkat ediyorsan. Bu aykırı olduğun için değil, çok fazla konuştuğundan dolayı oluyor. O kadar gereksiz konuşuyorsun ki, haklıyken bile haksız konuma düşünüyorsun. Hep kendi bildiklerini doğru görme gibi bir problemin var. Ama hiçbir şey ispat edilene kadar doğru değildir. Gerçi bu cümle sana tanıdık gelmez. Yani yazdıklarına bakarsak, eğitim seviyen pek müsade etmiyor da.

              6. Yine söylüyorum, Hamilton’a ya da Alonso’ya saydırmam, onlardan nefret ettiğim anlamına gelmez. Sadece olayları izah etme biçimleri bana absürt geliyor ve ben de dile getiriyorum. Burası o yüzden var değil mi? Ayrıca son yorumlarında Schumacher’in Hamilton’a hisleri olduğundan bahsetmişsin, burada kötü düşünen sensin dikkat edersen. Adam kayırdığını iddia etmişsin. Asıl rezillik kimin yazdığı belli oluyor. Bari Schumacher logosunu boşuna kullanma, hümanist geçinen molotofçular gibi bir izlenim bırakıyorsun.

              * Bak senin yazıların aynı şöyle görünüyor dışlarıdan: “”aaaa ehueu hakkımda söylediklerinin hiçbiri tutmadı ki, tutmadı ki. hehe :))”

              Yıldızlı paragraf bana attığın son cevaba ithafendi.

              Kimlere cevap yazıyoruz.

              Sevgiler ve saygılar (istersen bir kere üzerine alın, level atlarsın)

              1. sanırım kavrayamadın. haketmediğimi düşünmemle falan alakası yok. yazının içinde hakaret edip sona sevgiler saygılar yazıyorsun komik duruyorsun diyorum anlayabileceğin bir şekilde. üstün takım elbise belden aşağısı pijama gibi oluyor anladın umarım. biraz sondaki sözlerinle uyumlu yorum yap diyorum, kavranılmayacak birşey değil.

                yine bir tahminde bulunmuşsun akp vs diye, kendi çapında hakaret edeceksin. o da tutmadı tabi. atlaya atlaya okudum, baya dolmuşsun hakkaten benle ilgili, içini dökmüşsün 🙂 şimdi düşün bakalım: ilk yaptığın yorumda adam gibi bir dil kullansaydın nasıl cevap gelirdi, şimdiki kullandığın dile karşı nasıl cevap geldi. sona saygılar sevgiler ekliyorsun, yorumun rezillik abidesi. tutmuyor, olmuyor.

                bir daha söylüyorum: grosjean fanı olan arkadaş sensin. artık bilemem nasıl bir yöntem uyguladığını, sitenin bile farkedemeyeceğinden eminsin. ama ben anlarım. içinden de nasıl anladı yahu dersin.

                sonuçta yorumunun içindeki hakaretler acizliğini ortaya koyuyor. haklı olma konusuna gelince, ben birşeyi yazıyorsam 100% doğru olduğuna (çoğunlukla) emin olmadan yazmam. o yüzden birşey yazarsam arkasında dururum.

                button’ın schumiyi arkasına geldiği an geçmesi, hamilton’ın ise toplamda 10 tur illegal defans ile arkasında tutulması schumi’nin iki pilota aynı davranmadığına işarettir ki bu daha önce de oldu.

                bir de gidip 29 yaşındaki biriyle 40 yaşında f1’e tekrar giren, ikinci döneminde çok daha olgun olan birini karşılaştırmışsın. bak bir hata daha buldum. ilk dönemine bak bakalım aynı şeyleri mi göreceksin. ayrı pilotlardan aynı mantaliteyi beklemek veya bir pilotu 40 yaşındaki 2. kariyerinden değerlendirmek, çok daha genç bir pilotla karşılaştırmak..

                kısacası yaptığın tüm yorum saçmalık, nefret içeren, hakaret içeren, acizliğini belli eden bir yorum. şimdi düşün dur, keşke düzgün bir dille yazsaydım de.

      3. Ben genelde yorum yapmadığım için, tüm konulara hitaben cevap yazdım.

        Aşağıdaki yorumları okudum, bu arada Hamilton düşmanı değilim. Nereden çıkardınız bunu? Eğer birisi, Monza’da geçememeyi illegal ilan ediyorsa, ben karşılaştırma yaparım.

        Benim yaptığım karşılaştırma, tamamen Hamilton’un verdiği demeçler üzerinedir. Kişiliğine ne hakaret ettim, ne de yadırganım. Çünkü adamın yapısı böyle. Hem Monza üzerinde en az 10 tane yorum var, en az 4 tanesi de Schumacher’in Hamilton’ı sevmediği üzerine; iki tanesi Button’ı sevdiği şeklinde. birkaç tane de eski mücadelelerden örnekler verilmiş.

        Bunlara ne deniyor, fikir mi?

        Öyleyse benimki de kendi fikrim.

        Anlayana….

        Sevgiler ve saygılar.

        1. Onur Gentas avatarı

          Bir pilotun diğerini sevmediğini düşünebilirsin. Bu o arkadaşın Schumi kötü insandır dediği anlamına gelmez. Vettel Webberi sevmezdi derken Webber kötü insan olmaz benim için.
          Hamilton hakkında daha öncede bu şekilde bir yorumunuzu gördüm. Ayrıca yukardaki yorumunuzu 100 kişiye okutun belki 1 fire verir ama 99 kişi sizin Lewis ile ilgili iyi düşünmediğinizi görür. En azından Glock kısmında ciddi anlamda art niyet vardı.

    2. Şu Glock konusunu yine açmayın yahu. Adamın kuru zemin lastikleriyle yağmurda uçmasını falan mı bekliyordunuz?

    3. İyi uçmuşsun sen sanki burada Michael Schumacher’i karalayanlar olmuşta onlara cevap veriyormuşsun gibi 🙂

  4. Michael Schumacher kariyeri boyunca hep zirve mücadelesi verdi. Zirve mücadelesi veren pilotlar genelde kaliteli pilotlardır. Kısacası Schumacher kariyeri boyunca kaliteli insanlar ile mücadele etti. Mercedes’e geldiğinde, şuanın Ferrari’si gibi düşünün bir araç ile karşılaştı. Uzun bir ara vermişti ve ilk sene araca alışması gerçekten imkansız gibiydi. Performansı zaman zaman iyi olsa da gerçek Schumi’den uzaktı. İkinci sene hızlandı ve Rosberg’e yarışlarda üstünlük kurdu. Üçüncü sene ise Hem yarışta hem de sıralama turlarında Rosberg ile başa baş mücadele etti. Unutmayalım ki, Rosberg şuanda Hamilton ile başa baş mücadele ediyor. Yani Schumacher 2012 yılında 43 yaşında şuanın gençleri ile birlikte mücadele edebilecek kapasiteydi. 2013 yılında devam etseydi pole sayısı kim bilir kaç olurdu..

    Her neyse konumuz farklı, dediğim gibi Schumacher hep kaliteli insanlar ile mücadele etti. Ancak Mercedes’e geçtiğinde aracın yavaşlığı nedeniyle gerideki çaylaklarla ve orta gruptaki kamikazeler ile yarıştı. Tabi insanlar çakal, Schumacher’i geçtim veya onu arkamda tuttum havalarına girebilmek için zaman zaman Schumacher’e karşı agresifleştiler. Aynı zamanda Schumacher’de zaman zaman çaylak hataları yaptı. 43 yaşındaki bir insannın hata yapmasından doğal birşey olamaz.

    Hamilton ile olayında bana göre suçlu düşük düzlük hızı seçen McLaren’deydi, ya da yüksek hız seçen Mercedes’te. Schumacher yapabileceği en iyi savunmayı yapıyordu, geçilmek istemiyordu. Ne de olsa evi gibi sevdiği İtalya.. Agresifleşti ve Hamilton’ın üstüne birkaç frenajlarda geçti. Burada hata Schumacher’deydi, ama o dönem kurallarında bunun yasak olduğu yazmıyordu. Schumacher eski toprak adamıdır, korkak yarışmaz. Tekerlek tekerleğe mücadele eder, en ufak hatada telsizden ağlamaz. Eski topraklar da öyle ağlamaz. Belkide Schumacher yeni nesil gençleri eskiler ile karıştırmıştı.. Bilemeyeceğiz.

    Keşke zaman olsaydı da daha çok izleseydik efsaneyi. Schumacher 2010 yılında takıma geldiğinde ne demişti ? “Bu 3 yıllık bir proje. 3. yılın sonunda takım zafer için mücadele edecek..

    Sözlerime Schumacher’in 1.5 sene önce söylediği sözler ile noktalıyorum.

    “İlk iki senede, ön sıralarda çok defa mücadele etme kabiliyetimiz kesinlikle yoktu. Sorunlarla karşılaştığımızda onlarla ilgilenmemiz gerekti; bu yüzden gelişim süreci kesintili oldu. Ancak şimdi her ikisini de götürecek bir yapı oluştu. 2013 ve sonrası için güçlü bir yapı meydana geldi.. Geçen seneki araç, eski şartlar altında inşa edilmişti. Nicelikten bahsediyorum; nitelikten değil. Gelişimin durgun olması bu nedendendir.”

    ” Biz Mercedes’iz! Ancak bu 3 yıllık bir proje. Erken olursa tabiki iyi olur ancak motor sporlarının zirvesindeki mücadeleden bahsediyoruz. Direkt gelip, yeni bir takım kurup herkesi yenemezsiniz. Ancak hedeflerimize ulaşmak için birlikte çok sıkı çalıştığımıza emin olabilirsiniz.”

    1. Su anının ferrarisi gibi bir araçmı?
      Hocam Mercedes daha düne kadar orta sıra takımlarının bile gerisindeydi ne ferrarisi force india sauber bunlara bile kafa tutamıyordu.Ayrıyeten bugün hiç görmediğimiz kadar sürekli 3 yarısta 1 arıza veren yolda kalan bir arabaydı:) özellikle schuminin kinin kullanılacak bir tarafı yoktu adamda heves bırakmadı sürekli problem berbat ötesi bir araç allah kimsenin basına vermesin:) yasda var hem çok geç bir yasda hemde en kötü araçlardan birinde geri döndü adamında sigortalar attı demekki bazı yarıslarda devreler yandı:)
      Ama hakkını yemeyeyim hangi yarıstı yağmurlu bir yarıs abi herkesi cebinden cıkardı valla pist ıslakken bosuna schumacher olmamıs gercektende.

    2. Şüphesiz F1 tarihine adını altın harfler ile yazdırdı bunları zaten bilmeyen yok ama olay burada sağlık ile ilgili haberin altına 2011 Monza’da Hamilton’a ders vermişti diye yazan arkadaş ile başladı Ve ister istemez insan o yarışta ki izlenimlerini aktarmak istiyor. Mclaren’ın düzlük hızı yavaştı ve Hamilton birçok kez geçmeye çok yaklaşmasına rağmen frenlemek durumunda kalmıştı ama bunu telsizden söylemesi ağlamak olamaz heralde değil mi Schumacher hiç mi telsizden şikayetlerde bulunmadı 20 yıllık F1 hayatı boyunca ve ben şuna da karşıyım Hamilton yerine Schumacher orada otursaydı (2013 ve 2014’te) Hamilton’dan daha iyisini yapardı bu varsayımdan öteye gitmez F1 tarihinde bütün bu pilotlara yer var hepsinin meziyeti ayrıdır ders verme falan da yoktur.

    3. OtonomAktor avatarı

      Yorumunuzu çok begendim Kemal Bey +1.

  5. neredeyse 10 yılın en iyi savunmalarından ve mücadelelerinden biri olan 2014 bahreyn kapışmasını sulandırmaya çalışan üstüne bunu 2011’deki schumi’nin illegal defansıyla karşılaştıran arkadaşlara özel bir video hazırlayacağım. şuan değil ama yarın. youtube’da kaldırılmaması için fikirleri olan paylaşabilir 🙂

    1. Sen bugünkü f1 in gerçek f1 olduğunu mu sanıyorsun bu araçları teknoloji kullanıyor nerdeyse ne f1 i geçisler bile suni teknoloji sayesinde.
      Benim gördüğüm bahreyn de geçis özürlüsü olduğu tescillenmis bir pilotun yerinde olmayan basarısız ataklarına karsın bu zayıf ataklara karsı o seviyede kolaylıkla olması gereken yerde olan bir pilot gördüm.
      Ne mücadelesi ne heyecanı ne savunması 🙂
      Sen biraz 90 lı yıllar mücadelelerini izle orada görürsün gerçek savunmalar suni olmayan ataklar herseyin pilotajda bittiği o yılları bol bol izle.
      Yayla gibi pistte onu yapma bunu yapma ulen zaten drs denen zıkkımı vermissin arkadakine öndekinin elini kolunu bağlamıssın ne güzel dünya.
      Sen hiç düsünmüyormusun bahreyn de arkada alonso olsa elli kere hamilton ın yanına girebileceğini önce rakibe bak ondan sonra savunmadan bahset.Nico ne zaman adam gibi ekstra bir geçis yapmıs peh:))
      Bide 10 yılın mücadelesiymis Senna nın kemikleri sızlayacak.

  6. Bu gayet normal çünkü Schumacher eski zaman pilotu jenerasyon farkı var kural farkları var bazı seylere bir yastan sonra adapte olmak çok zordur bu zihinsel bir sıkıntı fiziksel olarakda zaten o yasda kayıpları olduğu da kesin devamlılık anlamında.
    Bu yüzden bosuna tartısıyorsunuz.Senna ya bakın mesela çok daha fazla agresif savunmaları vardı.
    Schumacher in üzerine hangi yarıstı hatırlamıyorum kaç defa kapı kapamaları varki gel bana vur der gibi schuminin hamilton a yaptığı yanında çok hafif kalır.
    Eskiden böyleydi pilotlar çok sertti hepsi öyleydi.
    Keske o mücadeleler geri gelse bence gerçek yarıslar onlardı.
    Ölümüne yarısan safkan pilotların dönemi onlar simdi bir sürü yardımcı teknolojik kurallar silsilesiyle herseyin içine ettiler yakında yol durumuna göre otomatik frenleyen hızlanan f1 araçları görürsek sasırmam.

  7. Şunu bi kabul etmek gerek arkadaşlar seversin sevmezsin o sana kalır ancak Schumacher’in şuan gridde en son ders vereceği pilotlardan biri Hamilton’dır

    1. Farklı farklı jenerasyon lar ders filan bunlar yanlış ifadeler ancak su var tabiki Schumacher farklı bir klansman Senna Schumacher gibi isimleri ayrı tutmak gerek.Schumacher büyük bir marka herseyi tatmıs her anlamda her alanda basarılı olmus kimsenin yapamadıklarını yapmış bir efsane tabiki böyle bir pilotun tecrübelerinden her pilot istifade etmek ister mutlaka alacakları birseyler vardır yeni jenerasyon pilotlarınında vardır elbet hamilton ın da vardır.Unutulmamalıki böyle büyük pilotlar kolay kolay yetişmiyor kolay kolay gelmiyor.
      Ben sertlik konusunda örneğin hamilton a çok haksızlık edildiğini düsünüyorum yok sert çok agresif v.s eski zaman pilotları senna schumacher onların dönemleri çok çok daha sert di pilotlar daha da agresiftiler ölümüne yarısan pilotlar bunlar
      bu yüzden zaten kurallar pilotların gelismesine bu kadar mani iken bırakında birileri de zorlasın agresif olsun limitleri zorlasın.

    2. OtonomAktor avatarı

      En fazla sampiyonluk yaşayan sürücü olarak Hamiltona şampiyonluk nasil kaybedilmez dersi verebilir bence. 2 kere kendi hatalarıyla beraber kacirdi sampiyonluklari. Şu an gridde bulunan en yetenekli pilotlardan biri eyvallah ama bu yeteneğine göre neticeye ulaşma da sıkıntı yaşıyor ham. Zaten Senna Schumi bu iki pilotun gelmis gecmis en iyi iki pilot kabul edilmeleri de boşa degildir.

  8. Adam gerçekleri söylüyor bu sitede tanıdığım en şeffaf yorumcu neyse o işin içine fanatizm katmıyor senin gibi 🙂

  9. Aynen RoyalHunt iyi özetlemişsin

  10. Ben anlamiyorum bu pilotlari, medyadan duyduklariyla seviniyorlar ve yorum yapiyorlar, cok merak ediyorsan atla git hastaneye ailesinden doktorlardan tam bilgi al, hatta Schumi’yi ziyaret et gozunle gor moral ver??? Ilginc..

  11. Ben öyle düşünmüyorum savunma sınırlarını aşmıştı Schumacher orada.
    Öyle ki Hamilton Schumacher’in birçok kez yön değiştirdiğini söylemişti

    1. Hiçte bile savunma anlayışınız nedir? Pilotlar yarışmak için varlar. Schumacher eski nesil pilot ister istemez savunma anlayışı şuanki nesile göre farklı ancak Hamilton virajlara önde gelme şansı bulamadı. Bir kaç kere yanyana geldikleri pozisyonda da öne geçemedi evet virajlarda kapandı vs ama o yarışa kadar virajda yer verilecek diye bir kural yoktu o yarıştan sonra getirildi. Kaldı ki Schumacher doğrusunu yapmıştı gerçek yarış temas olmadığı sürece rakibini engelleyerek olur. Şu anki Formula 1 farklı olsa da Villeneuve – Arnaux arasındaki mücadele nasılda efsanevi çünkü dişe diş mücadele söz konusuydu. Görüşüne saygı duymakla birlikte her yarış bir tane öyle mücadele izlemeyi bütün yarış her tur DRS ile atak yapan pilotlara tercih ederim şahsen.

      1. Dostum kurallar izin veriyorsa birçok yön değişimi ile savunma yapmaya Hamilton’da iyi savunmacıdır yeni nesil diyip bi kenara atma bu adamı o yüzden Umut’un yazdığı gibi ders falan yok ortada

      2. Onur Gentas avatarı

        Arkadaşım schumacherin yaptığı savunma doğru değil ki kurallar bile değişti daha sonra. Schumi mercedes takımındayken rakiplerini tehlikeye atacak savunmalar yaptı. Barrichelloyu duvara doğru sıkıştırmasıda size göre iyi savunma olarak geçebilir. Araba okadar kötüydü ki schumide geçilmeyi kendine yediremeyince bu tür savunmalar yapmak durumunda kaldı. Savunmaları çarparım genede geçilmem havasındaydı.

        1. dediğin gibi schumi zaten geçmişte de kişiye özel muamele yaptı. sürpriz birşey değil. hamilton’ı sürekli engelliyor, button geriden gelip avantaj yakalayıp ham’ı geçiyor, sonrasında schumi’yi de 1 tur içinde geçiyor, hamilton 4-5 tur daha arkada takılıyor.

          1. OtonomAktor avatarı

            Shumi özel muamele yapiyorsa bence bir bildiği vardir bu adamlarla ilgili. Button u seviyordur ham i sevmiyordur schumi bu kadar basit aslinda 🙂

  12. Haberi gördüğümde aklıma, ders niyetinde yeni yetişen pilotlara izletilecek türden mücadele geldi.

    2011 Italya Grand Prix …

    1. umalım da ders niyetine izletilmez o zaman. geçme hamlesi yapan pilotun üzerine kırmak defans yapmak değil engellemektir. bu da yasaktır. DRS + hava koridoru ile mclaren merc ile düzlükte ancak eşit hızdaydı. kimse kendini kandırmasın. ortada ders yok.

      1. Tek turda Hamilton neredeyse 1 saniye hızlıydı. Düzlükte Schumacher hızlı olabilir genelinde Mclaren hızlı. Önemli olanda arkandaki senden 1 saniye hızlı olan araca geçit vermemek. Ortada bir ders var.

        1. Monza’nın da %70’i düzlük olduğuna göre ve geçişler bu düzlüklerde ve çıkışlarında yapıldığına göre? ders asla demem ancak kuralları esneterek yapılan iyi bir savunma denebilir.

        2. hamilton’ın 10 tur arkada kalması ama button’ın michael’in arkasına geldiği an geçmesi sence neyi gösteriyor? hamilton’dan daha iyi geçiş yapan bir pilot mu button? yoksa michael’in belli etmediği hamilton’a karşı hisleri mi var. ortada kişisel birşey olduğu açık. ve defans da gerçekten kurallar içinde yapılan bir defans değildi. aşırı düzlük hızı avantajı vardı, mclaren’in avantajlı olduğu viraj çıkışı vs gibi kısımlarda da schumi kural dışı şekilde engelleyerek yolu kapatıyordu.

          1. Hepiniz haklısınız ozaman arkadaşlar biz yanlış geldik.
            Ders diye bence 2010 Malezya Hamilton-Petrov olayını okutalım.
            Kendi yapınca bunda ne var derler hey gidi hey

            1. Onur Gentas avatarı

              Bakın siz daha sorunun nerede olduğunu anlamamışsınız. Biz Schumi’nin savunmasını eleştirmiyoruz. Eğer ki imkanın varsa tabi ki yapacaksın. Ben sadece bunun ders olarak gösterilmesini yanlış buluyorum. Bu tür savunmaların hiçbiri bana göre ders niteliğinde değildir. Bunu o zamanlar bir çok pilot yapıyordu ve yasak getirilmesi doğru oldu.

      2. Senin f1 izleyicisi olduğunu bilmek beni f1 den soğuttu royal. bu arada artık schumi avatarını da değiştir o avatara sana uymaz

        1. Neden uymasın ? 🙂

          1. Adam gerçekleri söylüyor bu sitede tanıdığım en şeffaf yorumcu neyse o işin içine fanatizm katmıyor senin gibi 🙂

            1. beni ne kadar tanıyorsun ki fanatizmle ilgili bir yorumumu ne zaman gördün, bu arada sen de royalin yancısı falan mısın tanıştığımıza sevindim, belki de yancısı değil ikinci hesabısındır ouw yea!

              1. Yok yanlış bildin ne yancısı ne ikinci hesabı sadece yorumlarını beğenen biriyim ki her yorumu mantıklı senin gibi mantıksızlık abidesi değil

      3. geçme hamlesi yapan pilotun üzerine kırmak defans yapmak değil engellemektir

        Hamilton’un Bahreyn’de Rosberg’e defalarca yaptığı şeyden bahsediyorsun sanırım. Orada ceza gelmedi.

        Burada bahsedilen farklı şey.

        1. Hamilton’ın Bahreynde yaptığı kurallar dahilinde sert ve adil savunmaydı aynen Kanada’da Rosberg’in startta yaptığı gibi ama 2011 Monza’da FIA’dan inceleme gelmişti bu olaya

          1. Şunu bi kabul etmek gerek arkadaşlar seversin sevmezsin o sana kalır ancak Schumacher’in şuan gridde en son ders vereceği pilotlardan biri Hamilton’dır

        2. virajda içeride olanın dönme hakkı vardır. bahreynde olan şey hamilton’un bu dönme hakkını kullanmasıydı. istersen bahreyn’de hamilton’ın yaptığı defansın videosu varsa koy, gerçi bende tüm yarış mevcut. michael’in monzada yaptığı şeyin videosu hazır. ikisi çok farklı şeyler. emin ol.

          schumi ise hamilton yolun sağ tarafına geçiş için hamle yaptıktan sonra o tarafa kırarak önüne geçiyordu. bu illegaldir.

          bana

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir