Mosley "Daha Fazla Takım Ayrılabilir"

yazar:

kategori:

Max Mosley, önümüzdeki 2 sene içerisinde harcamaların önemli derecede düşürülmezse diğer üreticilerden de Honda’yı takip edebileceği konusunda uyardı.

Mosley takımların 2010’a kadar bütçelerini 30-40 milyon pounda indirmesini istiyor ve bu yaklaşık olarak 2008 bütçelerinin % 10 ile 20’sine denk geliyor.

Mosley "Ana üreticilerden birisinin, mevcut olan harcamaların kontrol dışına çıktığı dönemden önce bile ayrılmasını bekliyordum."

"Eğer harcamalarda yeteri kadar düşüşü sağlamazsak diğer üreticilerin nasıl kalacaklarını hayal etmek zor olacak." dedi.

Mosley gelecek sene harcamaları düşürmek için çok az şey yapılabileceğini ancak sporun 2010 ile çok daha iyi bütçeye sahip olabileceğine inanıyor.

"Büyük derecede düşüşe gidebileceğimiz sene 2010 olacak ancak öncelikle 2009’da başlamalıyız."

"Tüm işlere radikal çözüm bulmalıyız, harcamaları %10 ya da 20 azaltmamalıyız, şu anki bütçelerin % 10-20 seviyesine indirmeliyiz."

"Ben bir takımın 30-40 milyon dolara yarışmasını umuyorum. Eğer bunu başarabilirsek bir takım televizyon ve benzeri haklar ile ve sponsorlarla araç üreticileri ve milyarderler içerisinde daha iyi reklam yapabilir. Ancak bu gerçekleşmeden paranın nereden geldiğini gerçekten göremiyorum."

"Uygulayabileceğimiz komple bir program olmalı ancak takımlar bunun çoğunu kabul etmeli. Eğer bunu başarabilirsek harcamalar uygun bir seviyeye inecek.  Eğer başaramazsak iyimser değilim." dedi.

Mosley ayrıca harcamaların düşürülmesinin sağlanması halinde çok geleneksel olan takımların bazılarının geri dönebileceğini söyledi.


Yorumlar

  1. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Sanada gün doğdu Max efendi.. Hadi bakalım "ben demiştim" diyeceğin fırsatlar geçti eline.
    F1'i gokart yarışlarına döndürme gayretin bakalım ne kadar sürecek
    Hani isterim bütün takımlar krizi bahane edip çekilsinler ve kendi yarışlarını organize edebilsinler

  2. mosley efendi, takımların maliyetlerinin 40 milyon dolara indirilmesini söylemişsin ve böylece sana göre sadece tv gelirleri ile yaşayabileceklerini düşünüyosun ama bunları yaptıktan sonra o kadar tv geliri elde edemeyeceklerini düşünecek kadar aklın yokmu senin ey muhterem

  3. Bu spor böyle standartlaşırsa ne teknolojiye hizmet eder, ne yeniliklere. Pilotlar da alt yapısı aynı renkleri ve markaları farklı araçlarda fare gibi sürerler. Yazık nerde o eski günler. Herşey standart bu f1 değil olamaz ismi değişsin ne saygısızlık olmasın eskilere.

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ulan şarrapsız sen veya siz değilmiydiniz bu sporu fabrika takımlarının boy gösterisi haline getirip garaj takımlarının ortadan kaybolmasını sağlayan şimdide gelmiş eskilerden dönen olabilir diyorsun veya diyorsunuz bazı arkadaşlarda size hak veriyor ve gerçekten bu ihtiyarlar söylemişti diyor esas bu düzeni bu hale getiren bu ihtiyarlar o vakit garaj takımlarını hiçe saymak lazımdı ve onlarda peşi sıra ayrıldılar şimdide krizle beraber fabrika takımları sallanmaya başlayınca ah vah nerede bizim eski f1 takımlarımız demeye tutuştunuz nereden bu f1 sevgisi ha nereden ;daha evvelde yazmıştım yineleyeyim bir sistemi işlemek üzerine kuracaksınız 10 yılda 15 yılda bir arıza vermek üzerine değil her zaman kriterleriniz olacak öyle elini kolunu sallayan girip çıkamayacak öyle bir sistem olacak ki izleyen sıkılmayacak içinde yarışan yarınını düşünmeyecek siz ihtiyarların işi bu olması lazım sadece düzeni kurmak yoksa hakemler şunlar olsun skandalı ,böyle patlatalım ,motorları şu hale getirelim ,aeroları sıfırlayalım değil f1 de garaj takımları yarışacak fabrika takımları dediklerimiz olmayıp üreticiler sadece tedarikçi belkide ortak pozisyonunda olucak bunun dışında oluşacak herşey bu sporu bozar veya her 10/15 yılda bir çalkantılara iter ;bu yıl söylendiği gibi tek motor üreticisi peki cosworth 5 yıl sonra tekrar kötü duruma düşerse ne olacak sil baştan yeniden mi ? günlük rüzgarlara göre yönünü belirleyen otlar olmaktan vazgeçin rüzgarda ancak tozu alınan kaya olun ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir