Villeneuve "Honda'nın Kararı Politik"

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonlarından Jacques Villeneuve, Honda’nın Formula 1’den ayrılma kararının parayı saklama ihtiyacı sonucunda alındığını söyledi.

Honda da bir çok araç üreticisi gibi satışların düşmesinden nasipini aldı ve Villeneuve Honda’nın kararının ekonomik kriz karşısında anlaşılabilir olduğunu söyledi.

Villeneuve " Formula 1’in Honda’nın en büyük harcamalarından birisi olduğunu düşünmüyorum ancak küresel ekonomik kriz karşısında harcamalarda kesme yapmak zorundasınız."

"Bu bana göre biraz da politik bir karar." dedi.

Villeneuve, Honda’nın son zamanlardaki başarısızlığının bu kararda daha etkili olduğunu düşünüyor.

Villeneuve " Bu şaşırtıcı çünkü takımların F1’den ayrılmasını beklemezsiniz ancak son senelerdeki sonuçlara bakarsanız, onlar oldukça zorlanıyordu. Dışarıdan baktığızda bu mantıklı bir karar." dedi.

Eski sürücülerden Heinz Herald Frentzen ise Honda’nın takım patronu Ross Brawn ile devam etmeyi tercih etmesi halinde takımın eski başarılı zamanlarına döneceğine inandığını söyledi.

Frentzen " Geçmişte galibiyetleri bulunan uzun süreli bir üreticinin ayrılma kararı üzücü. Ross Brawn ile onların tekrar atağa kalkacağını düşünmüştüm. Büyük süpriz." dedi.


Yorumlar

  1. kesinlikle politik, başarısızlığı örtbas için ekonomik krizi bahane ediyorlar.

  2. "Geçmişte galibiyetleri bulunan uzun süreli bir üreticinin ayrılma kararı üzücü" keşke öyle kalsalardı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir