Toyota Geleceği Konusunda Kararlı

yazar:

kategori:

Toyota, Honda’nın çekilmesine rağmen kendilerinin Formula 1’de kalmaya kararlı olduğu konusunda ısrarcı.

2002’de katılmasından bu yana 1 yarış bile kazanamayan takım olan Toyota gelecekte F1’den ayrılma gibi bir planlarının olmadığı konusunda bir bildiri yayınladı.

Firma açıklamada aynı zamanda harcamalarda düşüle duyulan ihtiyaca da vurgu yaptı.

Yapılan açıklamada "Toyota şu anda Formula 1’de başarılı olma ve harcamaların düşmesi konusunda kararlı. FOTA aktivitelerine destek veriyoruz ve bu sporun ruhunu koruyarak harcamaları düşürmeyi hedefliyor."

"FOTA’nın önerilerinin ve girişimlerinin geniş çerçevede desteklenmesini umuyoruz." sözlerine yer verildi.

Toyota ayrıca Honda’nın ayrılması ve kendilerinin spordaki tek Japon üretici kalmaları konusunda duydukları üzüntüyü de dile getirdi.

"Honda’nın kararı bir Japon takımı olarak bizim açımızdan üzücü ancak onların durumu hakkında daha fazla yorum yapamayız çünkü bu onları ilgilendiren bir konu." dedi.


Yorumlar

  1. yılda 200 milyar dolar ciroları var, 30 milyar dolar gibi bir rakamı her zaman için ihtiyatta tutuyolar, yılda 10 milyar dolar ar-ge harcaması yapabiliyorlar, yani bu da saat başına 1 milyon dolar ar-ge harcaması demek

  2. Marlboro Parliement avatarı
    Marlboro Parliement

    Toyota dünyanın en çok satan markası zaten. Aynı zamanda en kalitelisi. Formula 1 masraflarını her sattığı otomomobilin fiyatının başına cüzi bir rakam eklese çıkarıyor. Bunu açıklamışlardı heralde. Ben şu andaki krizin toyota yı etkileyeceğini düşünmüyorum. Bence Toyota bu sporda başarıya ulaşacaktır.

  3. şener çok haklısın çok doğru bir noktaya temas ettin.biz de aynı hataya düşmüştük çünkü.onun için hondanın durumunu daha iyi anlayabiliyorum.

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ekonomide küçük bir nokta vardır buradaki arkadaşlarda bunu bilyordur zannımca büyüme devam ederken arada bir durmak ve yapıyı etkinlikleri ve planlamaları tekrar revize edip büyümeye ara vererek dinlenmek lazımdır yoksa aşırı büyüme neticesinde yeni eklenen aktivitelerden yeterince verim alınamaz ve bu yeni aktiviteler temel aktivileri bitirmeye onlaradn gelen kaynakları tüketmeye başlar Honda bence bunun biraz sıkıntısını çekiyorlar umarım bu sıkıntı Honda nın diğewr alanlarına yansımaz ve sadece f1 le kısıtlı kalır ….

  5. Toyota ekonomi olarak Hondadan daha iyi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir