2007 Formula 1 Şampiyonu Raikkonen

yazar:

kategori:

Tartışmalar, ilginç olaylar, pist içi ve dışı olayların yaşandığı 2007 sezonu sonunda, son yarışa bir mucize beklentisi ile çıkan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, yıllardır beklediği şampiyonluğua ulaşıyor.

Yarışa 3. sıradan başlayan yeni dünya şampiyonu Kimi Raikkonen, Brezilya yarışı öncesine kadar şampiyonada liderliği elinde bulunduran Lewis Hamilton’ı geride bırakarak takım arkadaşı Felipe Massa’nın arkasında ikinciliğe oturdu. Yarışın büyük bölümünde arka arkaya diğer takımlardan koparak ilerleyen Ferrari pilotları, ikinci pitstoplarda Kimi Raikkonen’in fazladan attığı bir kaç turda elde ettiği iyi derecelerle yer değiştirdiler. Öncd Raikkonen, arkada Massa damalı bayrağa arka arkaya gitti ve Ferrari’ye bir başka 1-2, Raikkonen’e ise dünya şampiyonluğunu getirdi.

Yarışın başlangıcı inanılmazdı. Lewis Hamilton, kırmızı ışıkların sönmesi ile Raikkonen’in gerisinde kaldı. Daha sonra Fin pilotun arkasında sıkışan Hamilton, Alonso’nun hemen yanından gelip atak yapmasına engel olamadı ve İspanyol pilota da geçildi.

Yarış öncesinde şampiyon gibi bakılan Lewis Hamilton, daha ilk turun başlarında rakiplerinin gerisinde kalmışken, agresif bir atağı sonucu hata yaparak pist dışına çıktı ve yine sıra kaybetti. Daha sonra yükselişe geçmesine rağmen yaşadığı sorun nedeniyle yavaşlamaya başladı. Bu nedenle 18.liğe kadar düşen Hamilton, şampiyonluk umutlarını büyük ölçüde söndürdü.

Yarışın başlarından ikinci pitstoplara kadar önde yer alan Felipe Massa, seyircisi önünde bir başka güçlü performans ile podyum zaferi yaşadı. Yarışın üçüncüsü ise McLaren takımının İspanyol pilotu Fernando Alonso oldu.

Yarışın sonlarında kıyasıya mucadele içinde olan Williams pilotu Nico Rosberg ve BMW Sauber pilotu Robert Kubica’dan Alman pilot damalı bayrağı önde tamamladı. Diğer BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld onları takip ederken, Lewis Hamilton 7., Toyota pilotu Jarno Trulli ise 8. olarak yarışı tamamladı.

1 K. Räikkönen Ferrari 1:28:15.270
2 F. Massa Ferrari + 1.493
3 F. Alonso McLaren + 57.019
4 N. Rosberg Williams + 1:02.848
5 R. Kubica BMW + 1:10.957
6 N. Heidfeld BMW + 1:11.317
7 L. Hamilton McLaren + 1 tur
8 J. Trulli Toyota + 1 tur
9 D. Coulthard Red Bull + 1 tur
10 K. Nakajima Williams + 1 tur
11 R. Schumacher Toyota + 1 tur
12 T. Sato Super Aguri + 2 tur
13 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso + 2 tur
14 A. Davidson Super Aguri + 3 tur
Yarış Dışı Kalanlar
15 A. Sutil Spyker F1 + 28 tur
16 R. Barrichello Honda + 31 tur
17 H. Kovalainen Renault + 36 tur
18 S. Vettel Scuderia Toro Rosso + 37 tur
19 J. Button Honda + 51 tur
20 M. Webber Red Bull + 57 tur
21 S. Yamamoto Spyker F1 + 69 tur
22 G. Fisichella Renault + 69 tur

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir