Renault, Karardan Memnun

yazar:

kategori:

Bugün Monako’daki toplantısnın ardından FIA, McLaren bilgilerini elinde bulundurduğu gerekçesi ile Renaul’un ihlâlde bulunduğunu ama herhangi bir avantaj kazanımının kanıtlanamaması nedeniyle de ceza verilmemesini kararlaştırdı.

Takım tarafından yayınlanan bildiriside Renault patronu Flavio Briatore: "Renault’a, baş sponsorumuz ING’ye ve bu hasas dönem boyunca candan destekleri için bütün işbirlikçilerimize teşekkür etmek istiyorum"

"Ayrıca meseleyi dürüstlük ve saygınlıkla ele alan takıma da övgülerde bulunmak istiyorum. Şimdi 2008 şampiyonası için hazırlıklara tamamiyle odaklanabilecek olmaktan memnuniyet duyuyoruz."

FIA’nın bu kararı, McLAren’in Temmuz ayında suçlu bulunup ceza almaması durumu ile benzerlik taşıyor.

Temmuz ayındaki duruşmada McLaren, Ferrari bilgilerini elinde bulundurduğu gerekçesi ile suçlu bulunmuş ama bu bilgilerden fayda sağladıkları kanıtlanamadığı için ceza almamaıştı.

O zamanda McLaren’in ceza almaması yönündeki karar, Briatore’yi şaşırtmıştı.

Gazetta dello Sport’a TEmmuz ayında konuşan Briatore: "Ne olduğunu anlamadım. Çünkü, Eğer kanıtınız varsa Dünya Konseyi’ni toplarsınız. Aksi takdirde eğer kanıtınız yoksa, bu tip bir toplantıdan kaçınırsınız"

"Bu yüzden ne olduğunu anlamadım. Eğer FIA, McLaren’in Ferrari malzemelerine sahipliğini saptadığını kabul ediyorsa, neden ceza yok? Bu hüküm bana Pontius Pilate’yi hatırlatıyor"

McLaren, daha sonra Fernado Alonso ve Pedro de la Rosa arasındaki e-posta alış verişleri ile avantaj sağladığının ispatlandığı gerekçesi ile cezalandırılmıştı.


Yorumlar

  1. haklısın abi evet..o gun karara iyi olmus guzel olmus diyen mclarencilerden bazıları da bugun kararı begenmemis..bu da bir cifte standart haklısın..yazdıklarımı hatırlamana sevindim..cunku kanıt yokken suclanamayız biz ya da reno farketmez ama butun site mclarene demedigini bırakmamıstı hala da devam ediyor bazı kendini bilmezler..hatta 2 pilot yuzunden aldıgımız cezadan dolayı sevinenler oldu alonso takımdan kovulmak zorunda kaldıgı için..ve de sevdigi pilotların yaptıgı hatalar yuzunden ceza almıs olmamıza bile sevinenler var..daha bişi soylemeye gerek var mı?insan once kendi sevdigi pilot da olsa boyle bir sacmalıgı yapmasını elestirir ama cok sey bekliyoruz burdaki yorum profili belli zaten..nalinci keseri misali hep kendine yontsun istiyor malesef..

  2. fatihcim ferrari-mclaren olayında da fia nın verdiği ilk kararda saçmadır demiştim hatırlarsan. şimdikide saçma evet. çifte standarttan bahsetmişsin güzel ama sana hatırlatmam gereken bişey var. mclaren-ferrari davasında fia dediki evet belgeler mclarene geçmiştir bu bir suçtur ve fakat ceza yok. bütün mclarenci arkadaşlar evet böyle olmalıydı zaten dediler. (seni kastetmiyorum çünkü yazdıklarını hatırlıyorum) fia nın bugün verdiği karar da aynısı değilmi? zamanında kıyameti koparan tifosiler şimdi suskun. ve zamanında evet doğru karar diyip şimdi aynı karara kıyameti koparan mclarenci arkadaşlarımızda var. ne olursa olsun eğer ortada ihlal edilen bir kural varsa bunun cezası mutlaka belirlenmeli ve uygulanmalı.

  3. bir zamanlar cumhurbaskanlarımızın da soyledigi gibi ''dün dündür;bugün bugündür'' felsefesi ni mi yurutuyorlar?aynı sekilde mclaren ceza almadıgında kıyametleri kopartan kırmızılı arkadaslar neden yorum yapmamıs?yoksa onlar da briatore gibi mi? kanıt yoksa suc da evet bu konuda hemfikirim..karsı oldugum sey cifte standart ve ''naneye gelince hım hım guzel olmus;sapa gelince;meee kotu olmus zihniyeti..bir de su var;mclaren cezaları kaldırabilir durumda bir takım ama renaulta herhangi bir ceza gelse mumkun degil devam edemezler..

  4. Ceza verilecegi konusunda hiç endişem olmadığı için yorumda da bulunmamıştım.Sonuç beni şaşırtmadı.Transfer olan veya iyi dost olan uzmanların birbirleri ile bilgi-fikir alışverişi yapmaları çok doğaldır.Rekabetin çok fazla olduğu bu sektörde böyle alışverişler ortaya çıktığında tabiki takım patronları sert çıkacak ve böylece teknoloji transferinin yavaşlaması sağlanacaktır.Fakat önlenmesi mümkün değildir.Kanallı alt tabanı Lotus buldu diye sadece Lotus mu kullanıyor? Yada Viking boynuzlarını McLaren dışında kimse kullanamaz mı ? Yada 3 katlı ön kanat sadece tek bir takımın mı ? Bunun gibi teknolojik transferler hep olacak.Bu kez biraz gürültülü oldu hepsi bu.

  5. Artık hiç birşey demiyorum Renault un durumu bizimle aynıydı ama biz ceza aldık

  6. team_spirit avatarı

    herkes kendi menfaatleri doğrultusunda yorumlar yapar flavda öle yapmış abartılcak bişi yok

  7. Briatore şimdi şampiyon olmuş gibi seviniyordur McLarenin belgeleri kullandığı ispatlanmadan 100 milyon dolar ceza verilmesine karşılık Renaultnun belgeleri gördüğüne dair mühendisler bilgi veriyor ama Renaultya ceza verilmiyor bende olsam sevinirdim valla.Ama adalet tecelli edecektir ALLAHın tokatı bir çarparsa görür o FİA denen kurum

  8. O zamanda McLaren'in ceza almaması yönündeki karar, Briatore'yi şaşırtmıştı.. kendileri için aynı şeyi düşünmezler ama..

  9. ferni _tiempo avatarı
    ferni _tiempo

    oh be sonunda renonun cezasız oldugu ortaya cıktı inş daha sonraki zamanlardada reno ceza almaz ve yoluna devam eder umarım 2008 cok basarılı olur

  10. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    e buyrun şimdi ayıklayın pirincin taşını. dönek briatore 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir