WRC: Britanya'da İlk Günün Ardından Latvala Lider

yazar:

kategori:

Jari-Marri Latvala, Büyük Britanya Rallisi’nde ilk günü Sebastian Loeb ve Per-Gunnar Andersson’un önünde lider tamamladı.

Aşırı kış koşulları nedeniyle kat edilecek yolu kısalan ilk gün de buzlu olan 1. ve 4. etaplar plandan çıkartıldı ve 2 bölüm kısa tutuldu. Sonuç olarak 123 km’lik planlanan rota 49.7’ye indi.

Subaru pilotu Atkinson bugün geçirdiği kaza sonucunda önlem ve tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldı ancak takım, pilotunun durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Ford sürücüsü Latvala günü Loeb’in 13 sn önünde lider tamamladı ancak Ford’un ard arda 3. markalar zaferi mücadelesi, Hirvonen’in hatası sonucunda ilk 30’un dışında kalması nedeniyle zayıfladı.

Bu hafta sonuna 11 puan önde gelen Citroen sürücüleri ise şu anda 2 ve 6. sıradalar ve takım şampiyonluk için dikkatli olmaları isteğinde bulundu.

İlk 2’nin arkasından Suzuki sürücüsü Andersson oldukça güçlü bir üçüncülük elde ederken onu  hemen geriden oldukça başarılı bir yarış çıkaran Mads Ostberg takip etti.

Stobart Ford ile mücadele eden Valentino Rossi, zorlu koşullara alışmaya çalışıyor ve liderlerin yaklaşık 3 dk gerisinde ilk 20’nin dışında yer alıyor.

İlk Günün ardından Büyük Britanya Rallisi Sonuçları:

Pos  Driver                Car      Time
1. Jari-Matti Latvala Ford 31:20.5
2. Sebastien Loeb Citroen + 12.9
3. Per-Gunnar Andersson Suzuki + 22.5
4. Mads Ostberg Subaru + 24.0
5. Petter Solberg Subaru + 27.4
6. Dani Sordo Citroen + 32.2
7. Francois Duval Ford + 52.0
8. Sebastien Ogier Citroen + 54.8
9. Henning Solberg Ford +1:04.7
10. Matthew Wilson Ford +1:33.0


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir