Ferrari, Renault ve Mercedes F1'de Kalmaya Kararlı

yazar:

kategori:

Dün Toyota’nın F1’de kalmaya kararlı olduğunu açıklamasının ardından Ferrari, Renault ve Mercedes’ten de benzer yönde açıklamalar geldi.

Ferrari’den Luca Cordero Di Montezemolo " 2009 ve 2010’da uygulanacak olan uzun ve kısa vadeli önemli önlemlere katıldık. Özellikle küçük takımlara yardım etmek amacıyla harcamalarda azalmaya destek verdik." dedi.

Mercedes’ten Norbert Huag: " Bizim Formula 1’deki pozisyonumuz güçlü kaynaklardan sağlanıyor ve ve büyük bölümü sponsor ortaklarımızdan geliyor."

" Lewis Hamilton’un geçtiğimiz sezon göstermiş olduğu başarı, Mercedes-Benz’in harcamalarına fazlasıyla değer." dedi.

Haug ayrıca önümüzdeki iki sene içerisinde mevcut harcamaların yarısı seviyesine inmeleri gerektiğini söyledi.

Fransız Renault şirketi de Formula 1’de kalmaya devam edeceklerini söyledi.

 


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Renault' un kalacağız açıklamasına şaşırdım doğrusu..

  2. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Katılıyorum 2009'da Williams takımı kayda değer başarıyı sağlayamassa onlar içinde çok kötü olabilir bu kriz 2009'un tamamını etkilicek ancak 2010 nefes alma yılı olabilir tüm takımlar adına…

  3. aradaki fark çok açık, mclaren maliyetlerini sponsorlardan büyük ölçüde karşılayabiliyor ve böyle oluncada mercedese çok az bir mebla ödemek düşüyor, ama hondada doğru düzgün sponsor yoktu ve kendi maliyetleri de çok yüksekti, üstelik verimliliği düşük olmasına rağmen. mclaren örneği ferrari içinde geçerli. mclaren, ferrari ve toyota haricindeki tüm takımların zor durumda olduklarını düşünüyorum, özellikle williams 2009'da da başarı elde edemezse çok zor bir duruma düşebilir, ancak bu yıl başka bir takımın daha ayrılacağını sanmıyorum, 2010da maliyetlerin düşmesi ile biraz rahatlama olacaktır ve zaten o zamana kadar kriz flnda biter, hondayıda bu sene başlarında birisi satın alır elbette ancak başarı gösterebileceklerine ihtimal veremiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir